Zvlastne kolisanie WIFI signalu

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
charonme

Re: Zvlastne kolisanie WIFI signalu

Příspěvek od charonme »

dano píše:aj telefon mi tu zrazu ukazuje len dostatocnu uroven namiesto velmi silnej
dano píše:NA ZACIATKU PO SPUSTENI PC JE TO OK A KLESNE TO AZ PO CHVILI.
z tohoto co si napisal som to pochopil tak ze kym nezapnes PC tak je vsetko v poriadku a problemy zacnu az chvilu po zapnuti pocitaca, je to tak?

dano

Příspěvek od dano »

Tak som pre istotu vyresetoval WiFi router a zmenil heslo. Okrem zakladnych nastaveni ako mac adresa, nazov, heslo a uroven zabezpecenia WAP treba este nieco ine nastavit co je velmi dolezite pre fungovanie a pre bezpecnost?. Lebo tych nastaveni je tam milion, ale kedze to fici, nic som s tym nerobil a nastavil som len spominane veci. Kedze sme tu riesili na ktorom kanali mam byt aby to bolo OK, nastavil som tam taku tu moznost ze samotny router urcuje kanal.

Charonme: nie po zapnuti PC je to ok, az po chvili to zacne priamo v nom kolisat, okolie je ok. Ale asi to bude naozaj tym ze medzi routerom a PC su dve steny a vstavana skrina a navyse prijimac PC je pod stolom.

jackies

Příspěvek od jackies »

Já měl jednou problém s nastaveným pevným kanálem.
Jeden notebook se prostě nepřipojil. Asi ta jeho wifina neuměla tolik MHz nebo co :wink:
Hrozné laborování, než mi docvaklo že to může vůbec způsobovat router a pevný kanál.
( protože všechny kompy okolo v pohodě )

Jinak doma nepoužívám "žádné" zabezpečení. Mám tam jen napevno MAC adresy.
muzikant

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mac adresy su najslabsia ochrana .. ale nepredpokladam , ze by ta daky sused chcel hackovat , takze na zamedzenie nezelaneho pristupu to staci ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin ono lepsie je vzdy predpokladat .. mna uz raz sused vyhackoval :-) v panelaku ked som este byval .. rozhodne mat len mac adress filter bes slusneho sifrovania (WPA2/TKIP) je hazard.. nikdy neviec so za blbec co sa nudi pri tebe byva ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

iste iste ... paranoja je vzdy na mieste ;) .. ja som to len pisal , lebo nie kazdy vie , ze mac adress access je vlastne najslabsie zabezpecenie ..

dendy

Příspěvek od dendy »

jasne..

ono, v podsate je idelane zapbut vsetky mozne bezpecnostne veci co sa zapnut daju :-) - cim viac to skomplikujes potencialnym zlobasom tym viac ich odradis a radsej pojdu robit zle susedovi co ma tych zabezpecei menej .. samozrejme ten kto ta vyhackovat chce, toho neodradis nicim ..

co sa tyka paranoje.. no jo.. to ze je niekto paranoidny neznamena ze ho nesleduju :-)))

dano

Příspěvek od dano »

jo tak je mi uplne jasne ze ked niekto sikovny chce, tak sa nabura vsade :-) co sa mojho routeru tyka, neviem ci tam mam vobec inu miznost ako mac adresa. a stupen ochrany siete som nastavil najvyssi mozny aky nastavit slo.

Odpovědět