Zvuk TV
Zvuk TV
Ahoj, dlouhodobě mě štve mizerný zvuk na televizi. Mám sice své hifi a není problém ho propojit, ale je to další ovladač, samostatné zapínání... Dále jsem uvažoval o soundbaru, ale po množství recenzí se mi zdá, že vylepšení zvuku vzhledem k ceně bude jen mírné. Ale mám nápad a nikde jsem k němu nic nenašel - nešly by odstřihnout vnitřní reproduktory ploché TV a místo nich napojit lepší externí repro? Myšlenka je vlastně využít vnitřní zesilovač TV, čímž by se zachovalo veškeré řízení televizi a ona by si myslela že má svoje repráky? Otázka je, jaké jsou parametry...
Re: Zvuk TV
ahoj. tohle neni hifi ani bastl forum 
mimochodem to co píšeš mi přijde jako docela dost šílenej nápad
tvoje televize nemá optickej nebo klasickej linkovej výstup, kterej by bylo možno po přepnutí v menu použít jako hlavní? případně sluchátkovej, jehož zisk bude ovladačem řízenej na 99 % i bez jakýhokoliv nastavování?

mimochodem to co píšeš mi přijde jako docela dost šílenej nápad

Re: Zvuk TV
Ten zosilnovač v TV môže byť limitovaný len na to pásmo , ktoré zvláda jeho reprák , bud kôli výkonu alebo aby nič nerezonovalo v TV, takže s tým riešením si pravdepodobne moc neprilepšíš. Treba sa zmieriť s tým , že ked chceš mať dobrý zvuk tak ovládaš dalšie zariadenie.