Zvuk TV

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
pavsub

Zvuk TV

Příspěvek od pavsub »

Ahoj, dlouhodobě mě štve mizerný zvuk na televizi. Mám sice své hifi a není problém ho propojit, ale je to další ovladač, samostatné zapínání... Dále jsem uvažoval o soundbaru, ale po množství recenzí se mi zdá, že vylepšení zvuku vzhledem k ceně bude jen mírné. Ale mám nápad a nikde jsem k němu nic nenašel - nešly by odstřihnout vnitřní reproduktory ploché TV a místo nich napojit lepší externí repro? Myšlenka je vlastně využít vnitřní zesilovač TV, čímž by se zachovalo veškeré řízení televizi a ona by si myslela že má svoje repráky? Otázka je, jaké jsou parametry...

biscuit

Re: Zvuk TV

Příspěvek od biscuit »

ahoj. tohle neni hifi ani bastl forum :-)
mimochodem to co píšeš mi přijde jako docela dost šílenej nápad :-) tvoje televize nemá optickej nebo klasickej linkovej výstup, kterej by bylo možno po přepnutí v menu použít jako hlavní? případně sluchátkovej, jehož zisk bude ovladačem řízenej na 99 % i bez jakýhokoliv nastavování?

jammix

Re: Zvuk TV

Příspěvek od jammix »

Ten zosilnovač v TV môže byť limitovaný len na to pásmo , ktoré zvláda jeho reprák , bud kôli výkonu alebo aby nič nerezonovalo v TV, takže s tým riešením si pravdepodobne moc neprilepšíš. Treba sa zmieriť s tým , že ked chceš mať dobrý zvuk tak ovládaš dalšie zariadenie.

Odpovědět