Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od alcoTN » 04 led 2011 23:22

Zdravim, zistil som jednu vec pri exportovani skladby do wav... Robim to takto:

mam 1-16 stop kde su aj Vsti aj MIDI nastroje... potom si spravim jednu AUDIO stopu. Vsti mi hra cez zvukovku a tej vystup je privedeny do mixu, klaves mi tiez hra do mixu,, cize to mam tak ze sable 1 (PC-vsti) a 2 (klaves) mam signaly. Tieto sable maju tlacidlo ALT3/4 obe tieto sable posielam do ALT3/4 co je pomocny vystup mixu, a ten priamo pripajam na vstup do zvukovy a ta uz nahrava to co ide z ALT3/4. Zistil som ale ze zvuky VSTi sa mi nejak nakopia naseba akoby sa to viazalo niekde co mi ani nelogicne nepride...

Ako nahravate VSTi? vsimol som si ze na stope VSTi je take tlacislo akoby symbol "zamrznutej vlocky" a ked ho slacim VSTi mi preklopy softwarovo na WAV. Je rozumne takto preklopit vsetky stopy VSTi a tie oznacit a spolu s nahratou audio (midi) stopou to vyexportovat?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od pavlii » 05 led 2011 08:57

Mno - vločka bude "freeze" a předpokládám, že by se v tomto směru mohl SONAR chovat stejně jako Cubase, čili vločky netřeba a MIDI stopy s VSTi budou zahrnuty do výsledku při renderování audia.

IMHO tedy netřeba žádného routování.

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od alcoTN » 05 led 2011 10:05

pavlii píše:Mno - vločka bude "freeze" a předpokládám, že by se v tomto směru mohl SONAR chovat stejně jako Cubase, čili vločky netřeba a MIDI stopy s VSTi budou zahrnuty do výsledku při renderování audia.

IMHO tedy netřeba žádného routování.

P.
Skusal som to a nejde to vyexportuje prazdny wav. Ved midi stopy nedokaze vyexportovat ako audio? Tie musim pustit do nastroja a zaroven ich z nastroja nahravat do audia. VSTi stopy pokial ich neprehodim pomocou vlocky (freeze) do audia tiez sa nevyexportuju...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od pavlii » 05 led 2011 11:13

VSTi stopy (přesneji: MIDI stopy naroutované do VSTi) jsou ve své podstatě výsledku audio (vždyť VSTi je poháněn audio enginem - nikoli tónovým generátorem). Proto by se měly v exportu objevit. Pokud to tak v SONARu nefunguje, převeď si je vločkou na audio a exportuj až pak.

Klasická MIDI stopa naroutovaná přes MIDI OUT do externího nástroje musí být samozřejmě napřed zaznamenaná do audio stopy; export provádět až posléze.

P.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od bluerecording » 07 led 2011 15:28

Samozrejme, ze to funguje v Sonare aj bez freeze. Musis si len byt isty, ze si oznacil vsetky stopy, aj tie audio, aj tie midi!!!! Ked neoznacis midi stopu, ako by si neoznacil audio a do vysledneho exportu sa ti dostane prazdne wavko.

Sonarmusicman
Příspěvky: 135
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od Sonarmusicman » 25 bře 2012 10:01

Mám SONAR X1 a stopy exportuji do wav následovně:

1) vyberu MIDI stopu (MIDI stopy), kterou chci převádět do wav
2) ve vybraných MIDI stopách stisknu tlačítko SOLO
3) vytvořím novou prázdnou AUDIO stopu (AUDIO stopy)
4) ve vytvořené AUDIO stopě (AUDIO stopách) stisknu tlačítko RECORD
5) stisknu hlavní tlačítko RECORD a nahrávám v reálném čase

Poznámka: už si nepamatuji, jak má být nastavený softwarový MIX u zvukové karty.
Tedy, zda má být vybrán vstup LINE-IN pro nahrávání a podobně.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ako exportujete stopy do wav? (SONAR)

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2012 10:59

Ano, to je prakticky jedniný možný způsob - ovšem poplatný pouze použití interního synth generátoru na zvukovce (mají například SB karty) nebo při routování MIDI stop ven (MIDI Out - do externího synthu). Pokud je MIDI stopa vedená do VSTi (virtuálního nástroje), tak je to v zásadě nesmysl, nebo spíš zbytečnost. Pokud ovšem DAW nepodporuje renderování těchto stop (viz moje příspěvky výše), tak to samozřejmě jinak nejde.

P.

Odpovědět