Export občas zlobí...

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Export občas zlobí...

Příspěvek od langys » 27 bře 2013 00:32

stává se vám taky že občas při exportu se místo celého mixu vyexportuje jen jedna stopa?? nebo, že to hodí hlášku ve smyslu že není zvolen žádný audio obsah?? mám vysledovaný že to někdy "blbne" když nechám označenou stopu (ale ne vždy). Chápal bych to pokud by stopa byla označena jako "solo". po pár pokusech sem zjistil že stačí před exportem zvolit Edit > Select None

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od TOM-Thak » 27 bře 2013 11:41

Výkřik do tmy? Co takhle napsat export z čeho, s jakým nastavením.. na jakém SW / HW?? Mě třeba Wavelab exportuje taky jen 1stopu, protože tam mám jen 1stopu :))

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od PELF » 27 bře 2013 16:03

předpokládám, že je řeč o Sonaru, když je to v sekci Sonar a po poradě s mr. Googlem mám jeden (nečekaný) tip, prý je všechno na YT :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od langys » 28 bře 2013 00:44

jasan že Sonar, proto jsem to taky psal do sekce SONAR :) ale k věci... ono je ve finále jedno jestli dám select all, nebo select none. Jen mi to přijde trošku nelogický... :)) Zkrátka pokud je něco označený tak se exportuje jen to co je označený, pokud není označený nic tak se exportuje všechno. Měl jsem za to, že pokud je v "Bounce setting" nastaveno "entire mix" tak to vyexportuje celý mix tak jak leží a běží a pokud budu chtít třeba jen některé stopy, tak ji vystačím se "solo/mute". Při přehrávání se taky nepřehrává jen to co je označený. Je to postavený na hlavu...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od vasek » 28 bře 2013 08:31

langys: je to jednoduchý a odpověděl sis sám už v dotazu. Tohle dělá Sonar, když máž označenej nějakej clip. On vyexportuje jen to, co je označený. Takže buď jen kousek audia (když máš označený audio) anebo hodí tu hlášku (když máš označený midi). To se stane lehce, když něco posunuješ spod, že něco zůstane označený.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od pavlii » 28 bře 2013 08:34

Mno - kdyby tady nebyla ta exportní volba "entire mix", jak langys zmiňuje, tak bych to i chápal. Takhle podané mi to přijde jako svým způsobem matoucí a osobně bych to bral jako bug 8) každopádně na druhou stranu je-li to systematické chování, tak bug/nebug stačí si to pamatovat a je to.

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od vasek » 28 bře 2013 08:41

Nevím, jestli je to ideální, ale takhle se Sonar chová. Když označíš clip a dáš "entire mix", tak to vyplivne mix všeho, ale jen v délce toho clipu. Asi bych tu funkci zrušil, protože to spíš otravuje.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Export občas zlobí...

Příspěvek od pavlii » 28 bře 2013 08:53

Aha, takže to takhle kombinuje; no ale souhlasím s tebou, že je to celkem otravné...

P.

Odpovědět