Problemy v Sonaru

Vše o programu Cakewalk SONAR
vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od vasek » 02 led 2012 09:38

Jednak nastavení zvukovky, ale pokud se přetáhl projekt od někoho jiného, bývá problém spíš se směřováním busů (master busu). Takže je potřeba se podívat na busech nastavit správně zvukovku.

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od FinestX » 12 led 2012 02:55

vasek: Bezpochyby to tak též Pytkin myslel.
Je třeba nalistovat si dole "Bus" nazvaný "Master" a tomu nastavit "Output" na tu tvou zvukovku (předpokládám, že Sonar máš nakonfigurovaný a s tvými projekty ti hraje).
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

KILLA
Příspěvky: 67
Registrován: 01 bře 2005 11:11

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od KILLA » 12 led 2012 12:01

Příspěvek od Neural_I » 02 zář 2008 17:59
ma tady nekdo sonar legalni nebo je fakt tak blbje nabořenej ? nedavno mi spadnul a totalne mi rozesr... comp a uz nejde ani znova nainstalovat, jedine to premastit komplet... jinak dobrej soft, mam ho radsi jak cubasi /

to Neural :
Mám legalní verze " 5", "8,5" a X1 nainstalované na čtyřech kompech, zvukovky RME 9652 a RayDat, na notebooku M-Audio fast track Pro. Nic samo o sobě nepadá a nesere se, když to spadne, nebo jinak blbne, tak z 99% je na vině nějaká kouslá plugina nebo synth , nejčastěji asi Stylus RMX...

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od IGGY » 12 led 2012 12:59

Tak moje zkusenosti jsou jine, mam legalni verzi a od X1 neuveritelne problemy, ted s update je to lepsi. Zasadni problem je bitbright, z cakewalku me odkazali na to, ze mam kontaktovat vyrobce plugin ktere pouzivam, aby udelali poradne 64 bit verze. Nejde o to, ze se sekaj ty pluginy, ale celkove to ovlivnuje jine funkce, jako napriklad fungovani kontroleru adt. Pokud pouzivate Sonar vice do hloubky a nepouzivate ciste jejich pluginy, neverim ze jste bez problemu. Pouzivam UAD, Powercore, SSL Duende, TRack a Sonar ma pak problemy. Ale ted po roce se uz da docela pracovat. Prvni pul rok byl hodne tristni. Jinak koupene verze jsem mel od 6, vzdy Producer. Nektere chyby se tam tahly pres verze az k X1, ale docela se na tom dalo delat, u prvni verze X1 to neslo. :roll:

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od blueevil » 12 led 2012 13:19

poznam Cakewalk od verzie 8,0 Pro audio, som s tym nikdy nemal problem, aj bez aktualizacie X1 šlape dobre, nielen mne, VST pracuju všetky, dobre sa znesie aj s Cubase 6, problem bude niekde inde

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od IGGY » 12 led 2012 13:54

na jakem jedes systemu a co pouzivas za plugins? Pokud se vyhybam konkretnim ukonum, jsem schopen jeho chod ovlivnit, ale ne vzdy to jde.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od IGGY » 12 led 2012 14:03

jsou ukony ktery mam overeny i na jinych systemech, mam X1 i na notebooku a nektery zalezitosti se deji uplne totozne. Ale jinak jsem s nim spokojeny, vyhovuje me hodne funkci.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od blueevil » 12 led 2012 15:06

VST a VSTi snad všetky, vratane UAD1, až po novu quad, TC works TC Power core, system XP sp2 som vymenil za corporate edition sp3, lebo tam je nieaky problem vraj s integrovanim toho service packu, videl som to bežat na Viste ultimate 32 bit, teraz 7 32 bit/64bit ultimate. hardware Intel, pamät s kontrolou ECC, dufam že som to dobre napisal. zvukove karty: RME, Focusrite, Motu, videl som to behat aj na starej Echo Mia, Roland studio V700, M-audio neviem, ku tej značke mam odpor. existuje nieaky update na b, nieaky quick, potom som videl crack na 64 bit od assignu a ešte tam bol nieaky update knihovna na 64 bit, ale videl som to pracovat normalne na 7 ultimate 64bit, bez aktualizacie b, quick, c a to na nieakej rozpadnutej doske gigabyte so soketom 775 v skušobni, kde nieje ani stale teplo a tiež žiadny problem tam nebol a to človek tam mal ešte tonu hier, virov. ono, velmi podstatny je ten driver tej zvukovej karty, treba to vidiet v terene, ako o tom pisat. mne na Sonare vadi len jedna vec, ked nejde process realtime efektovanie, ako v Cubase, sice nepouživam to, daju sa navešat efekty na stopu, možno je to niekde v nastaveniach, efekty mam radšej hardware. skus to vyskušat na nieakom inom stroji, bez AMD procesora, neviem čo ti poradit, normalne to nieje, to ti musi ist
Naposledy upravil(a) blueevil dne 12 led 2012 15:42, celkem upraveno 1 x.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od blueevil » 12 led 2012 15:16

skus to http://www.fileserve.com/file/WNwQcT4/X ... kfix.build 255.rar
alebo preinštalovat nanovo, hlavne neinštalovat to hr, pekne vždy restart

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od FinestX » 13 led 2012 06:50

Já používám momentálně X1 64 na Win7 64 (a předtím totéž s 8.x). Že by Sonar padal, to rozhodně nemůžu říct. Když zatuhnul, tak evidentně ovladač zvukovky (s tím jsou u EMU bohužel problémy :( - ale zvukově je natolik dobrá [jeden čas byly ke stažení i laboratorní měření], že jsem si ji vybral i přesto :) - teď s posledním updatem "beta" ovladače se to přece jen zlepšilo...).

S 64 bitovými pluginy taky problémy nemám (a zkoušel jsem min. v demoverzích opravdu všemožné...), s 32 bitovými občas jo. Přesto ten bitbridge pracuje v X1 o hodně líp, než v 8.x (zejm. tam žral hodně paměti...).

Co se mi ale zdá u některých plugins, co nemají vlastní tlačítko na presety (přímo na svém GUI), že se do toho standardního univerzálního Cakewalkového komba pro presety ty jejich nenačtou (jak říkám - u některých - musel bych se teď podívat...) - ačkoli podle výrobce by tam být měli... Máte někdo další taky takový pocit??
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od IGGY » 13 led 2012 08:05

Nevim ted jestli myslim to same, ale pokud je tam to tlacitko "ON" a nejsou tam klasicke presety, tak je to 32 bit plugin jedouci pres bitbright. A s temi je prave problem. Ja jedu na 7 64 bit, na notebooku mam profesional a na PC take. Pokud s tim Xc kdyz nahravam audio, je to pevne jako skala, je jedno jestli je to na 44kHz ci na 88. Pokud micham maly projekt, je to ok, ale pokud udelam slozity projekt, kde mam treba 12 busu, tak se obcas stane nejaky problem, abych se spravne vyjadril, spis se jedna o zatuhnuti nez padani (to delala ta prvni X1). Napriklad ted jsem michal neco mensiho, pridal jsem do projektu Dimension, asi tri tracky jsem nahral v pohode, zeditoval a jelikoz jsem to delal v 88kHz udelal i freze. U 4 nastal problem, pri editaci X1 vytuhavala, zjistil jsem, ze se tak deje u konkretniho zvuku. Dalsi vec ktera me trapi a na kterou mi Cakewalku napsali, ze to vyresim jen obejitim bitbright je pouzivani controleru na ovladani parametru plugins. Koupil jsem si na to extra A500 PRo a deje se mi to, ze pri rozsahlejsim projektu se mi vubec nactou parametry na ovladani, nekdy to ani nerozpozna plugin. Ale toto se deje u tech plugin co byly do projektu pridany jako posledni, vetsinou ty co jsou na prvnich tracich ovladat jdou. Kdyby byl problem jen u mne, neubyvali by mi problemy s prichazejici updaty. Ted jede X1 o 80% lepe nez v prvni verzi. Mezi tim byly X1a,b,c a nova instalace expanded. Ted delam treba tyden v pohode a pak se vyskytne neco jako s tim Dimension a je po dobre nalade. Jakmile jsem to vyfrezoval, nemam zadny problem. Jinak zvukovku mam Fireface od RME. Procesor Intel Q6600, deska Asus, 8GB pameti.

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od FinestX » 14 led 2012 02:25

Chmm... Tohle samozřejmě problémy jsou. Já freezuju takřka vše :), protože na ty všechny VSTi a efekty, se kterými si najednou v projektu hraju a experimentuju, když "kreativně vymýšlím" a tvořím, bych mám pocit potřeboval 16ti jádro se 64GB paměti... :mrgreen: :cry: Takže tohle já bohužel neposoudím, u mne dřív skončím na dropout a nazdar. Ale to samozřejmě není problém Sonaru. Co se mi občas stane, že mi z freeze vyleze prázdné audio (zjevně už při startu vypadne audio engine ["sharing drivers" na to nemá vliv]), stává se ti to někdy taky? Já to přisuzuju tomu svému ASIO ovladači...

Ohledně presetů si rozumíme, samozřejmě. Nicméně takové standardní VST menu s presety se objevuje i u 64bit VST (min. u většiny, možná i u všech, to si teď nejsem jist). U těch 64 bitových to menu vypadá jinak - není to ono modré s tlačítkem "on" atd., alébrž šedé, vlevo jsou presety, vpravo pak ACT, solo, R W pro automatizaci... Každopádně i v nich ty presety někde chybí - a u pluginů, které nemají vlastní volení presetů ve svém GUI, je to tedy problém :) Tedy pokud samozřejmě u nich nějaké dodávané presety jsou - ale já si sakra myslím, že by měli být (zase - minimálně tedy u některých...).
Někde tam "něco je" (třeba jen část dostupných presetů), někde nic. Někde je tenhle combo box využit k rychlé volbě naposled použitých presetů, a funguje dobře. Ale u některých VST fakt ty presety postrádám, je to buď prázdné, nebo je v něm jen sloupec presetů s názvem "default" apod. :(
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od blueevil » 14 led 2012 02:58

na Sonar musiš mat profi počitadlo ak chceš ešte robit mix, efektovanie v komlet 64bit. je to workhorse profesionalny DAw. pult V-700 k tomu je asi najlepšie premysleny pracovny stol aky som kedy videl, je tam možnost si dokupit klavesovy čip Phantom od Rolanda. vyde to tak na 3000€ Sonar X1c je idealny aj na čisto rekording, je univerzalny, možne však je, že ta najnovšia verzia je zasa ina, mam na tom Intel Extreme a je to ok, žiadny problem som nezaregistroval, je to nadhera, takto som si vždy predstavoval skutočny digitalny nahravaci system, ma aj neskutočne kvalitny zvuk

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od FinestX » 14 led 2012 03:15

Já jsem s ním spokojený (přirozeně vždycky se něco najde, ale to platí u každé věci, u každého softu, ...) - a HW nároky, o kterých hovořím, samozřejmě nemají vůbec nic společného se Sonarem. To je problém SW pluginů, resp. prostě reálně únosného zacházení s nimi kontra možnosti dostupného HW, atd.

V-700 se mi vskutku líbí, ale je drobet mimo moje finanční možnosti pro hobby použití... (EDIT: ačkoli hodně zajímavou variantou by mohlo být V-100 !). Podobně by se mi líbil sálovej počítač na hraní si s AI programováním, reproduktory Nautilus do obyváku na poslech k tomu, apod. :)

EDIT: blueevil - radši mi řekni něco konkrétního ohledně té "default" nabídky presetů u VST v Sonaru, pokud tedy víš :wink:
IGGY - problémy s nedostatkem paměti (pořád pak "točí virtuálka s diskem") a/nebo s přetížením procesoru nemáš? (popř. přehřívání, event. chyby, možno i za přispění přetaktování...). To by pak samozřejmě vysvětlovalo. Dropouty se ti nestávají?
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Problemy v Sonaru

Příspěvek od blueevil » 14 led 2012 15:19

VSTi pressety su všetky ak ma byt, na VST to nieje z dovodu ineho audio prepočitavania, jednak ten presset si vždy novy spravi človek sam. s tym kontrolerom je to skor o driveroch, ako o Sonare. vela kontrolerov ma problem aj na Mac-och na ktorej platforme začinali

Odpovědět