SONAR na dva monitory...

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

SONAR na dva monitory...

Příspěvek od alcoTN » 26 bře 2010 18:31

Prosim Vas ako mam rozdelit program SONAR na pracu s dvomi LCD monitormi? ked ho dam maximalizovat sa mi otvori bud v jednom alebo v druhom okne. Ide mi to jedine tak ze okno SUNARU len rucne roztiahnem mysou az na druhe LCD. chcem si dat party na jeden monitor a MIX na druhy, nejak sa mi to nedari...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
hakan
Příspěvky: 20
Registrován: 19 bře 2010 17:04

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od hakan » 26 bře 2010 20:35

alcoTN píše: Ide mi to jedine tak ze okno SUNARU len rucne roztiahnem mysou az na druhe LCD.
Tak to dělám taky, i u jiných programů. Nevidím v tom problém, celkem mi to vyhovuje, protože jak už si to roztáhneš, tak to tak příště zůstane.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2010 20:39

netreba roztahovat okno, mixer aj ostatne komponenty sa daju vytiahnut na druhy monitor, len im treba nastavit Float alebo Undock( teraz neviem presne ).. je to v lavom hornom rohu pri kazdom okne...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od pavlii » 26 bře 2010 23:23

Krom toho mi přijde za normálních okolností zcela standardní, že maximalizace se týká jen jednoho monitoru; na oba je potřeba základní okno roztáhnout ručně. Ale Pytkin tuším tady někde spomínal prográmek, který toto řeší v rámci maximalizace - čili netřeba ručně základní plochu roztahovat přes oba monitory.

P.

Uživatelský avatar
hakan
Příspěvky: 20
Registrován: 19 bře 2010 17:04

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od hakan » 27 bře 2010 16:59

Program, který tohle řeší, je například UltraMon. Má bezvadný management pro více monitorů. Například lze jedním kliknutím právě roztáhnout okno na oba monitory, nebo ho tam přemístit, jak je libo.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od alcoTN » 27 bře 2010 17:28

hakan píše:Program, který tohle řeší, je například UltraMon. Má bezvadný management pro více monitorů. Například lze jedním kliknutím právě roztáhnout okno na oba monitory, nebo ho tam přemístit, jak je libo.
to ano, UltraMon poznam a je dobry, ale stale je to o tom istom... SOnar sa mi maximalizuje na obe plochy, ale Mix a Tracky v sonare nie su maximalizovane v ramci programu, stale su otvorene len ako okna s tym hnusnym modrym pasom hore a krizikami pre zatvorenie.... myslel som tak aby som mohol mat v lavom okne maximalizovane party a v pravom maximalizovany mix. alebo ci je nejaky sposob ako vynat MIX mimo okno sonaru,, tak ako je mimo hlavneho okna Transport panel (F4), ten sa da presunut uplne mimo hlavneho okna SONARu.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
hakan
Příspěvky: 20
Registrován: 19 bře 2010 17:04

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od hakan » 27 bře 2010 18:27

alcoTN píše:
hakan píše:Program, který tohle řeší, je například UltraMon. Má bezvadný management pro více monitorů. Například lze jedním kliknutím právě roztáhnout okno na oba monitory, nebo ho tam přemístit, jak je libo.
to ano, UltraMon poznam a je dobry, ale stale je to o tom istom... SOnar sa mi maximalizuje na obe plochy, ale Mix a Tracky v sonare nie su maximalizovane v ramci programu, stale su otvorene len ako okna s tym hnusnym modrym pasom hore a krizikami pre zatvorenie.... myslel som tak aby som mohol mat v lavom okne maximalizovane party a v pravom maximalizovany mix. alebo ci je nejaky sposob ako vynat MIX mimo okno sonaru,, tak ako je mimo hlavneho okna Transport panel (F4), ten sa da presunut uplne mimo hlavneho okna SONARu.
Řekl bych, že to asi pořádně nepůjde. On sice Sonar v posledních verzích má nějaký vnitřní management těch oken, ale nezdálo se mi, že by to právě na tyhle věci fungovalo. Dají se tam pokud je mi známo různě měnit barvy a některá okna "přilepit" k jiným nebo zabalit, ale o maximalizaci s podporou multimonitorového systému nevím. Samotného by mě to zajímalo, ale jeden čas - jak nově vyšla osmička - jsem po podobných funkcích pátral a nenašel jsem, co jsem chtěl. Oni sice říkají, jak to má skvělou podporu více monitorů, ale ona tak skvělá rozhodně není, prostě si to nejde uspořádat pořádně do detailů. Je o tom něco v manuálu, tak to můžeš zkusit projít, ale myslím si téměř s jistotou, že to co chceš nepůjde. Co jsem pochopil, tak ta jejich úžasná podpora více monitorů spočívá hlavně v tom, že to na více monitorech prostě vůbec funguje ;) Ale jinak proti tomu softu nic nemám, Cubase a spol. na tom jsou asi podobně.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od EXCOM » 27 bře 2010 19:01

EXCOM píše:netreba roztahovat okno, mixer aj ostatne komponenty sa daju vytiahnut na druhy monitor, len im treba nastavit Float alebo Undock( teraz neviem presne ).. je to v lavom hornom rohu pri kazdom okne...
necitate co pisem? vsetko co tu pisete ide spravit, Sonar vie vytahovat okna mimo plochu sonaru, len im to treba nastavit...

Uživatelský avatar
hakan
Příspěvky: 20
Registrován: 19 bře 2010 17:04

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od hakan » 27 bře 2010 23:04

"Enable floating" se zapíná v menu pod kliknutím na ikonku vlevo nahoře v požadovaném okně. Mix to umožňuje pokud je mi známo též. Není mi ovšem jasné k čemu to je v případě, že někomu funguje roztažení plochy Sonaru na oba monitory - pak není třeba v podstatě tuto funkci floating oken oužívat. Myslel jsem, že alcoTN hledal nějakou přímou cestu automatické maximalizace (či něco podobného, jako třeba v případě, že přetáhnu myší okno Exploreru na druhý monitor, kliknu na maximalizaci a okno se maximalizuje na tom monitoru, kde se právě nachází - užitečná funkce. V jiném případě jsem asi správně nepochopil dotaz a možná, že zapnutí floating mode bude řešením problému) vnitřního okna v Sonaru jen na jeden z monitorů a to tam není, jako i několik dalších podobných specifických funkcí.
Na každý pád znovu doporučuji přečíst si o dokování oken a vůbec multimonitorovém managementu pro Sonar v jeho nápovědě. Je tam vše podstatné a co tam není, tak to ten program prostě neumí.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od EXCOM » 27 bře 2010 23:41

hakan píše: Není mi ovšem jasné k čemu to je v případě, že někomu funguje roztažení plochy Sonaru na oba monitory - pak není třeba v podstatě tuto funkci floating oken oužívat.
ak mas rozne monitory a rozne rozlisenia, tak roztiahnutie plochy je nepouzitelne..
Sonar ma este jednu neduhu a to je centrovanie plugin okien na stred plochy, cize ak si roztiahnes plochu cez dva monitory tak vzdy ti hodi plugin do stredu plochy co je medzi dva monitory..
floating je presne na to aby bolo maximalizovane okno sonaru na jeden monitor a mohol uzivatel vysuvat dalsie okna na dalsi monitor-monitory ak ich ma viacej ako dva..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od alcoTN » 28 bře 2010 12:07

EXCOM píše:
hakan píše: Není mi ovšem jasné k čemu to je v případě, že někomu funguje roztažení plochy Sonaru na oba monitory - pak není třeba v podstatě tuto funkci floating oken oužívat.
ak mas rozne monitory a rozne rozlisenia, tak roztiahnutie plochy je nepouzitelne..
Sonar ma este jednu neduhu a to je centrovanie plugin okien na stred plochy, cize ak si roztiahnes plochu cez dva monitory tak vzdy ti hodi plugin do stredu plochy co je medzi dva monitory..
floating je presne na to aby bolo maximalizovane okno sonaru na jeden monitor a mohol uzivatel vysuvat dalsie okna na dalsi monitor-monitory ak ich ma viacej ako dva..

Jo presne to je ten problem, ked su dve rozne rolisenia. Tou funkciou floating sa to cele vyriesilo, funguje to tak ze sa povoli vytiahnutie okna mixu mimo zakladne okno sonaru. Je to to co som presne hladal dakujem moc :lol:
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: SONAR na dva monitory...

Příspěvek od pavlii » 28 bře 2010 14:10

Mě dvě různá rozlišení žádné problémy nedělala (Cubase VST). Jeden čas jsem jel na 19" + 17" a nijak mi to nevadilo (na 17" byly věci samozřejmě o nějaký ten kousíček menší :wink: ).

P.

Odpovědět