SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 03 zář 2008 15:08

mluvím o nerealtimovém mixdownu.

Zkusím sem dat nějakou ukázku mixdownovanou s masteršavlí v červených

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 08 zář 2008 22:36

http://mediaservices.cz/harfa.mp3

Uznávám, že je to asi můj subjektivní dojem. Víceméně to odpovídá masteršavli.

Stejně se nezbavím dojmu, že to všem hraje hlasitěj než mně.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 01 říj 2008 13:51


vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 říj 2008 14:28

Anytime Recording—while the SONAR transport is running or looping users can now arm/unarm audio and MIDI tracks, punch in, punch out, and toggle between play and record.

KONEČNĚ!!! :twisted:

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 01 říj 2008 14:52

co to znamena arm/unarm audo and midi tracks?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2008 16:49

ekeaze : zapinanie vypinanie record tlacitka na stope .. record arming ..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 01 říj 2008 18:14

Nevíte někdo, jestli umí tenhle poslední Sonar to, co umí poslední FL Studio a sice, že když si jentak improvizuju na klávesách, tak mi fruity skrytě nahrává poslední tři minuty čehokoliv, co zmáčknu? Umí to Sonar?
Dost jsem si na to zvyknul, je to fajn, nemusim lovit volný pattern a mačkat record.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 02 říj 2008 08:30

jindy: Tak o tom nevím, že by to uměl. Zajímavá funkce.

Djjarry
Příspěvky: 14
Registrován: 24 led 2009 18:23

Příspěvek od Djjarry » 24 led 2009 21:44

Když hraju na VST synťácich mám o něco málo opožděnej zvuk.Mám Sonar7,neví někdo co s tím?

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 24 led 2009 22:04

Djjarry: ach jo, to bude zase obligatni tema latence, tak si nastav ASIO na min, zjisti si co to je, jestli to nevis (tahle otazka se tu objevuje kazdy mesic)...ono v Sonaru co vim je to tam nekde divne schovany, tak hledej, ja si to nepamatuju kde to tam je...

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 14 úno 2009 15:59

Options -> Audio -> ASIO Panel.
Pokud tam neni, tak -> Advanced -> Driver Mode -> ASIO a podivej se do General, jestli tam ten ASIO Panel uz je.

Lidi, ale mam jinaci problem :) Nedavno jsem si koupil CME UF 80 a nefunguje mi v Sonaru pitchbend. Pres MIDI-OX jsem si vyzkousel, ze funguje v poradku - resp. posila nejaka data. Viz CME forum. Nevite, co s tim je?

eM
Příspěvky: 4
Registrován: 06 dub 2008 17:35

kniha SONAR

Příspěvek od eM » 22 úno 2009 14:08

Čau. Pro všechny kdo se učí v Sonaru doporučuji knížku nakladatelství Computer Press. Napsal ji Scott.R.Garrigus, je v češtině, má 600 stran a koupil jsem ji před týdnem za 99kč. Datum vydání 2007. Jelikož se Sonarem začínám (opustil jsem Fruity loops), je mi tato kníha dobrým pomocníkem. Mám verzi Sonaru 7 - kniha je psaná pro verzi 5, ale zatím jsem nenarazil na něco co by mi nějak nefungovalo. Knihu doporučuji.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 08 črc 2009 23:05

Mám dotaz:

Dřív jsem používal Cakewalk 9 a teď jsem se rozhodl pro Sonar 8, protože bych chtěl využít VSTi pluginy - bicí - EZ Drummer. Ale zaboha nemůžu přijít na to, jak to zprovoznit!! Zkoušel jsem "Insert" - "Soft Synth" - "Vst plugins" - "ezdrummer" a jo, objeví se mi tam jeden track, kterej patří tomu nástroji. Ale nevim co dál - zkopíroval jsem do něj MIDI stopu, kde jsem měl napsaný bicí a v zobrazení EZ Drummeru je vidět, že hrajou, ale bez zvuku. Co mám dělat? Moc se v tom nastavení nevyznám, Cakewalk byl přece jenom trochu jednodušší záležitost, takže jestli mi někdo bude ochotnej poradit, prosím polopaticky, díky. Už si s tim hraju druhej den a pořád nic...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: SONAR

Příspěvek od fova » 08 črc 2009 23:46

Tohle by ti mohlo pomoci, ale je to v anglictine:
Ve virtualnim tracku bys mel mit jako Output nastaven vystup ze zvukovky, napr. "M-Audio Audiophile 192 Analog Out" a jako Input "EzDrummer Primary Out". V midi tracku bys mel mit jako Output "EZDrummer" a jako Input midi vstup tve zvukovy, napr. "MIDI Omni M-Audio Audiophile 192".

Noty musis mit vlepene do midi stopy, nikoliv do virtualni stopy instrumentu.

A jestli mas pomalejsi pocitac, tak musis chvili pockat, nez se ti naloaduji samply do EZDrummeru. Muze to trvat i nekolik minut a do te doby to nehraje.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 09 črc 2009 13:01

Díky moc!!! Už to běhá:)

Odpovědět