Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
pepekcepek
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2013 13:52

Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od pepekcepek » 25 úno 2013 14:14

Zdravím.
Hodně jsem hledal věc zvanou MIDI připojení k zvukovce Roland Quard-Capture, ale nic extra jsem nenalezl. Mám trochu problém rozchodit MIDI u tří syntezátorů připojených přes tuto zvukovku Roland Quard- Capture do výslednýho Sonaru X1. Přes midi mi funguje povel jen jednoho nástroje, a je jedno který připojím, všecky jednotlivě fungují a i kabely jsou OK. Nemám u PC už dávno gameport a tato zvukovka je externí tudíž má IN a OUT MIDI klasickým pětikolíkem. Jenže se mi nějak nedaří rozběhat všecky tři nástroje současně a nemám ani jak měřit jejic hMIDI-aktivity. Kdysi dávno tohle mi fungovalo klasicky v řetězci 1 nástroj do 2 nástroje. 2 nástroj do třetího a následně vstup MIDI do Cakewalku přes Gameprto. Tady u téhle kombinace Quard- Capture - Sonar X1 se mi to nedaří. Němá někdo nějakou zkušenost? Díky Pepek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2013 14:47

Mhm - jde o to, jak to máš zapojené. MIDI OUT posílá vždy JEN data z daného MIDI nástroje, MIDI THRU naopak data JEN příchozí na MIDI IN port. Někdy lze (obvykle u zařízení mající pouze MIDI IN a OUT porty) aktivovat tzv. "soft THRU" nebo "MIDI MERGE", což v praxi znamená, že na MIDI OUT portu jsou jak vlastní data nástroje, tak i příchozi data z MIDI IN portu.

Zajímalo by mě tedy, JAK jsi to měl zapojené dřív a CO VŠECHNO ti fungovalo (osobně si nemyslím, že by to fungovalo jinak). Na gameport konektoru každopádně byly jen MIDI IN a OUT porty, čili se to nijak neliší od tvého aktuálního setupu.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od Pytkin » 25 úno 2013 15:00

pepek : no bezne ta to zapaja tak , ze pouzijes MIDI out z nastroja na ktorom chces hrat -> MINI IN pocitaca .. MIDI OUT pocitaca ide do MIDI IN nastroja , kde hrajes , THRU -> do dalsieho MIDI IN nastroja , a jeho trhu do dalsieho MIDI IN nastroja .. samozrejme musis mat poriesene kanaly a rozumiet moznostiam a limitaciam .. alebo je druha (V sucasnosti viac pouzivana metoda) .. A to ze si kupis midi interfejs s adekvatnym poctom vstupov a kazdy nastroj zapojis IN aj OUT do samostanteho vstupu .. kedze uz mas 1 midi IN/OUT na karte , staci by ti dalsi dvojportovy , kedze chces pripojit tri nastroje .. napriklad toto :

http://www.studio.sk/m-audio-midi-prevo ... y-edition/
Obrázek

Alebo super je tento trojportovy , ktory sa da neskor stohovat dalsimi az do 9x9
http://www.on-board.sk/%7B0%7Dum3g-prod ... thegory=43
Obrázek
Obrázek

pepekcepek
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2013 13:52

Re: Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od pepekcepek » 25 úno 2013 15:21

To je právě ta potíž, že já to takhle měl zapojený ještě v roce raz dva ( tedy zhruba v roce 1998) a od tý doby jsem se k tomu nějak nedostal až nyní. Jen s tou obměnou, že je nová externí zvukovka a nový soft Sonar. Jinak syntezátory zůstaly beze změn nastavení MIDI. Jen si uža ale nejsem jistý jestli jsem měl připojený i druhý fous MIDI OUT midikabelu do nějakýho nástroje. Což si myslím, že by asi bylo nesmysl, když vlastně ovládám syntezátorama a bubeníkem dění v PC.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2013 15:48

Jak píšu - do počítače ti vždycky polezou jen MIDI data z toho nástroje, ze kterého je zapojený MIDI OUT. Takže pokud chceš v počítači MIDI data ze všech nástrojů, potřebuješ něco podobného, co postnul Pytkin. Jinak to funkčně nebudeš moct zapojit.

P.

pepekcepek
Příspěvky: 3
Registrován: 25 úno 2013 13:52

Re: Sonar X1-Roland Quard Capture- Syntezátory

Příspěvek od pepekcepek » 25 úno 2013 16:10

Jj. Juknu se tedy po nějakým tom převodníku. Jinak. Díky moc za rady. Aspoň mám trochu jasno.

Odpovědět