Sonar X2 dotaz

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od markuc » 24 led 2013 15:07

Já vím, že to nemá na mixdown vliv, napsal jsem to blbě, myslel jsem audio mix, tam mi latence pochopitelně nevadí. Problém nastává, když chceš dělat s VSTi, tam to pocítíš hned.
Jinak s tím zvukem v ProTools souhlasím. Mám je taky a tam je ta cesta k pěknýmu výsledku nějaká kratší, než všude jinde. Ale jinak je tam skoro všechno špatně, dodnes nemají 64bitovou verzi, vlastní formát pluginů atd.

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od IGGY » 24 led 2013 16:08

Presne jak pises, je to kratsi cesta. Skoda ze neznaji frezze atd., chapu ze puvodne to byl uzavreny system. Take mi v PT vic vyhovuje prostredi, nejak se v tom lepe orientuji, je to pro me prehlednejsi. Uplne priserne je, ze nejsem schopen rozchodit ani jeden z mych kontroleru, funguji ale jen omezene. Sonar mi zase generuje moc chyb. Od funkcnich az po mixdown, vetsina jich je nahodnych.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od vasek » 25 led 2013 10:03

A co X1, ta zlobí taky?

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od IGGY » 25 led 2013 12:28

ta zlobila fest. Posledni verze se uz dala. X2 neco opravila, ale pridala dalsi problemy. Pokud znas X1 uvedu ti priklad, vytvoril jsi efekt chain, na nem knoby, napriklad sonitus EQ, Na tech jsem si nastavil rozsahy, napriklad, abych na zdvihu volume na dane frekvenci pri plnem otoceni potenciometru pohyboval jen v rozmezi 5 dB. Delal jsem tim drobne korekce. Pozdeji jsem zjistil, ze X1 po kazdem otevreni toto nastaveni prenastavi a korekce jsou o kousek jinde. U X2A se toto uz nedeje, ale zase nemohu ten knob namapovat na kontroler, proste nelze ho ovladat. To je jeden priklad za vsechny. Proste si davam hodne pozor na to, jestli po znovu otevreni projektu je vse jak bylo a to neni zrovna prijemne. Ted v hitparade vedou pluginy od UAD, kdyz je das do chainu nebo na clip, tak proste nefunguji(po znovu otevreni projektu), nekdy pomuze udelat bypass, nekdy je musis znovu vlozit. Jeste se mi deje jedna prijemna vec, mam dve UAD karty ,u UAD na dva uzivatele, takze v systemu jsou nektere autorizace na jednu kartu a druhe na druhou. Par plugin ma obe autorizace. Udelam projekt, delam na tom nekolik dni, pak prijdu otevru projekt a nektere pluginy ktere jsou v obou systemech jsou DISABLED, vyskoci hlaska, ze mam kontaktovat UAD a error -26, pokud jsem prehodil poradi plugin UAD, spravilo se to, samozrejme poradi ma vliv na zvuk. Vcera byla novinka, tento postup uz nezafungoval. Proste s X2 travim tretinu casu s takovymi kravinami a nejsem sam.Vcera jsem to posilal to UAD a Cakewalku, tady je odkaz, jsou tam screenshoty: http://www.uschovna.cz/zasilka/L4AXBTJA9E83FLI4-2R2 , divam se, ze z UAD se to ani neobtezovali to stahnout. Musim podotknout, ze toto se nedeje jen v pluginami treti strany, uzasne je zjistit, ze gate/expander z prochannelu se trvari ze pracuje, idikuje ze regukuje signal, ale zni to porad na prd. Rikal jsem si, co jsem vcera delal, pak jsem zkusil bypass a znovu pustit, indikace stejna, ale zvuk konecne v poradku. Je priserne porad hledat, jestli se neco neposralo nebo jsem mel vcera unavene usi...., casto to neni tak do usi bijici. Myslim, ze se to deje i jinym uzivatelum, akorat si toho, pokud se jedna o drobny ukon nevsimnes. Podobne problemy lide zminuji i na foru CW. A to tam spousta lidi jako ja vubec nepise a snazi se komunikovat primo s CW.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od markuc » 27 led 2013 17:10

Chlapi, jak je to s nastavenim sample rate a bit depth v konkretnim projektu ? Dovetl jsem se, ze se to nastavi v preferencich a uklada se to s projektem, ale mne tam proste nejde nastavit 24 bitu, okynko s bit depth je proste nefunkcní a v transport panelu mi sviti 16bit ... pak tam naimportuju 24bitovou wav, chci z ni udelat mp3 a ten jejich enkoder mi zahlasi, že to jde jen ze 16bitove wavky ... proboha proc ?

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od IGGY » 27 led 2013 21:52

S tim projektem je to takto, kdyu zakladas, resis kHz, bitova hloubka se zadava a ma vliv na nahravani. To nastavis v polozce audio data. V tom zakladnim nastaveni muzu navolit bit hloubku, zasedle to nemam, ale nemam ted pripojenou zvukovku s ASIO. Kazdopadne v projektu muzes mit wavy s ruznou bitovou hloubkou. S MP3 ti neporadim, nemam to koupene, mozna by jsi mohl zkusit dat na konec retezce ten jejich bitmetr a nastavit tam 16 bit, treba to pak vyexportuje.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od markuc » 28 led 2013 01:08

Jasne, moc diky. Je to trochu nejasny, v jinejch DAW jsou vetsinou nejaky Project settings, kde se to vsechno nastavi pro ten konkretni projekt. Jinak ale musim rict, ze to hraje pekne, delam takovej acapella projekt a pouzivam jenom veci z Prochannel vcetne toho lampovyho zkreslovace (jenom tak jemne) a zni to fajn. A striha se mi v tom taky dobre a crossfades se poji o dost lip, nez v Reaperu ...

Uživatelský avatar
IGGY
Příspěvky: 100
Registrován: 10 čer 2004 14:18
Vybavení

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od IGGY » 28 led 2013 12:18

Ono to nastavovani tak funguje, ty si das novy projekt, zmacknes "P", nastavis kHz, bit, panlaw atd. a tak bude nastaveny projekt, pokazde kdyz to otevres bude to tam. U dalsiho projektu, to nastavis jinak a pokazde se to otevre spravne, dle toho jak jsi to nastavil pri zakladani.

drahomir
Příspěvky: 6
Registrován: 06 bře 2014 13:32

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od drahomir » 07 bře 2014 20:02

markuc píše:Ahoj Sonaristi, zkousim X2 a celkem se mi to libi, ale nejak me vadi to, ze pri praci se obcas projevi nejakej ukon, kterej prave udelam, v audiu jako nejaky prasknuti nebo lupanec. Je to normalni ? Pocitac mam ultrarychlej (AMD Phenom X6, 4 GB, 16 GB RAM) a kdyz delam v Reaperu, chodi to fakt hodne rychle. V Sonaru se to cely jakoby pribrzdi ... dokonce jsem musel zvednout buffer na zvukovce, protoze se mi zastavil audiodriver a vyhodilo to takovou tu chybovou hlasku ...


ahoj mam presne ten samej problem mam syn.efect roland gr 55 a godin multiac kdyz nahraju kytaru tak pri poslechu te nahravky mi vtom praska a loupe je to mistama sem tam ale dost neprijemne prasknuti cim to prosimte jee vyresil jsi tento problem ?????pokud ano muzes mi nejak poradit co stim ???Diky moc


drahomir
Příspěvky: 6
Registrován: 06 bře 2014 13:32

Re: Sonar X2 dotaz

Příspěvek od drahomir » 31 bře 2014 15:28

novy zadatele do teto nove skupiny mohou pozadat o clenstvi na Faceboeku .....tato skupina se chce podilet s kazdym clenem ktery pozada o clenstvi do teto skupiny o zkusenostech se softwerovym programem Sonar X1,X2,X3
pak kdo ma zkusenosti se synt.Roland GR55 s propojenim Godin multiac SA Nylon
zadost o clenstvi tento odkaz https://www.facebook.com/groups/700444193331480/

Odpovědět