Acid 6 -Kvalita zvukovych prevodniku

Trackery, Reason, FL Studio...
c9000

Acid 6 -Kvalita zvukovych prevodniku

Příspěvek od c9000 »

Ahoj uz nejakou dobu dělam v acidu 6,predtim 4 a tak nejak uz to v něm mám namakany, ale v porovnání třeba s cubase mi prijde že Acid ma takovej
svuj zvuk, to předevsim co se týká samplu v něm použitych, nevím jestli je to jen muj subjektivní dojem . pokud mate někdo stejny nazor ,nebo radu jak to poladit napiste. dik

aum generator

Příspěvek od aum generator »

mne prisiel prave acid uplne ok co sa zvuku tyka, kym pouzivas sample v mode one-shot (alebo ako sa to tam teraz vola). ked uz das "beatmapped" alebo "looped" tak tam uz to ide cez rozne algoritmi, ktore mozu zvuk degradovat, ale aj tie mi prijdu celkom kvalitne a ked vies co robis tak podla mna sa z acidu da dostat dost ok zvuk. (som sa v nom dobrych 5 rokov hral).

mne skor vadilo ze v acide chyba kopec moznosti/funkcii, a tiez mi prislo divne ze niektore bugy tam boli napr od verzie 3 az po verziu 5 (6 som uz neskusal). (napr mutovanie stopy s pre-fader auxami nefunguje ako ma. to ma sere doteraz, ked si migrujem nejaky starsi projekt z acidu do samplitude. ono to vdaka tomu bugu nevie v poriadku ani vyrenderovat po stopach.)...
jihad on riaa & soza.

c9000

Příspěvek od c9000 »

hmm s temabugama, musím říct že ta 6tka co mam je hodne fpoho, dost toho vychytali, ma plnou midi podporu, takze je to dle me plnohodnotnej workstejšn. S tim zvukem - to ze se sam=pl duformuje to mam zmakly, i to rozhraní co je (slyšitelny. a co ne) ale to neni ten proble, myslim celkove zvuk . nevim jestli tam neni treba naky eq vo kterym bych nevedel, ale kdyz ten stejnej projekt votevru v cubase tak je tam znatelnej rozdil, cubase je takove čistši. a to ty stopy sou normalne vyrenderovany wavka.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ja mel zas uplne opacny pocit a to cubase 4 VS ableton 7, ale pak jsem se v tom ztratil a nevim jestli jsem tam nemel jinak neco nastaveny, takze sem to prestal resit pac stejne chci delat v Cubase....

bluem

Příspěvek od bluem »

mozno offtopic - ale s abletonom som mal dost velky problem so zvukom - bola to tusim 3ka, alebo 2ka verzia... odvtedy sa to asi zlepsilo, ale aj tak by som sa kvoli tymto skusenostiam asi neodvazil pouzivat ho ako main sekvencer a daw.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

c9000: tak nam vyrenderuj kratke kusky toho WAV v obidvoch a hod na web. by som si vypocul a dal ti vediet ci mam rovnaky pocit.

v acide je na kazdej stope v inzerte by default nejaky uplne obycajny (a dost na nic) sony EQ. hodnoty ma na nulach ale neviem ci sa to da brat ako bypass (ktory by default zapnuty nieje)...ja ho by default davam vzdy dopice hned po pridani novej stopy takze neviem ci nici zvuk alebo nie.
jihad on riaa & soza.

fly_illusion

Příspěvek od fly_illusion »

Taky dělám celou dobu v ACIDU. Od verze 4 po 6 Pro. Nezkoušel jsem porovnat s jinout DAW. :arrow: Srovnám s Cakewalk Sonar a dám vedet.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Acid jsem pouzival od verze 3 do 6 a zvuk mi prijde furt stejne dobrej. Hlavne preladovani samplu v Acidu je proste skvele zmakly, je to sice slyset ale ne moc, to je asi hlavni plus pro Acid.
Cubase pouzivam od verze 2, prechod na 3 byl dle meho subjektivniho dojmu velky skok v cistote zvuku, ale to sem vlastne nepatri.....

Poshook

Příspěvek od Poshook »

bluem píše:mozno offtopic - ale s abletonom som mal dost velky problem so zvukom - bola to tusim 3ka, alebo 2ka verzia... odvtedy sa to asi zlepsilo, ale aj tak by som sa kvoli tymto skusenostiam asi neodvazil pouzivat ho ako main sekvencer a daw.
nevidim dovod preco by Live nemohol fungovat ako plnohodnotny DAW, hlavne verzia 7.
dost ludi hodnoti subjektivne zvuk z Live ako horsi v porovnani s ostatnymi DAW, ale pri fazovom teste s Cubase 4 vysiel 1:1. ono casto je to aj o vizualnom pocite. pozeras na monitor a pocuvas, potom vypnes monitor a pocuvas, potom zhasnes svetlo v miestnosti a pocuvas a zistis, ze zakazdym to hra inak...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Poshook : ... a to je preto lebo 10% zvuku sa vstrebava ocami :lol:

pokial program prehrava nativny zvuk, tak by mal pokazde hrat rovnako ak su to WIN... mozno tu je prave rozdiel zvukovy ak berieme rozne zvukovky a hlavne externe zvukovky kde to moze hrat veru inak.. ale v ramci jedneho HW rozny soft na prehravanie zvukov nativneho wavu, by mal prehravat v podstate rovnako...

fova

Příspěvek od fova »

Kazdy DAW hraje odlisne, ale ty rozdily jsou zanedbatelne v porovnani s tim, jaky vliv ma na vysledny zvuk pouzity prevodnik, preampy, mikrofony, reprobedny a akustika mistnosti.

Ten vliv by se dal mozna prirovnat k rozdilu, ktery zvuku prinese vymena levneho propojovaciho kabelu za nejaky lepsi.

Osobne bych toto VUBEC neresil u dospelych DAWu jako je Cubase, ProTools, Sonar a Logic, ktere sice hraji odlisne, ale vsechny na profi urovni. Jak jsou na tom Ableton, Fruity Loops a Acid nevim.
Naposledy upravil(a) fova dne 23 kvě 2008 21:34, celkem upraveno 4 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

excom: vobec nie, kazdy sw ten zvuk trocha inak pocita... uz sme to tu stokrat riesili, zvuk daw ma niekolko rovin 1. sumacny algoritmus, cize ako sa spocitavaju jednotlive kanaly dokopy, tak je to jasne JEDNO, bolo to x-krat dokazane, este aj lowend softy boli zhodne s cubase 2. stretchovaci algoritmus tak tu su VELKE rozdiely a myslim ze ze ableton v tomto nie je dobry, tot som remixoval material vyrobeny v abletone a poznam povodn loopy a NEBOLO to extra dobre. samozrejme to sa da obist tak, ze sa v abletone pouzije sampler plugin a nie interny sampler
3. interne efekty, treba si uvedomit, ze kazdy eq a kazdy rozsirovak bazy a kazdy track kompresor atd, su interne zvukove moduly s nejakou kvalitou, ktora moze a nemusi byt dobra a opat to ide riesit pouzitim pluginov, nech hned sa eq plugin na kazdu stopu: no a co? moderne pc to hravo umoznuje
ergo sum, komplexne v zvuku daw rozdiely su, a velke, ale vo zvuku samotneho audio engine rozdiely nie su fakticky ziadne. zaklad je trocha rozumiet tomu ako daw funguje a potom to clovek neposerie so ziadnym sw

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kexik : je pravda ze ja som sa vyjadril o prehrati nativneho zvuku, bez vsetkeho :) cize ak je tam v ceste nejaky sw procesing daneho produktu tak je jasne ze to bude ine...

c9000

Příspěvek od c9000 »

No zvláštní je že když do těch dvou natáhnu song a pak ho vyrenderuju, tak ten rizdíl nepoznám, ale když tam slepim nakej svuj beat tak už to znát je, ted sem si to porovnával a chtěl to sem poslat vyrenderoval stejně vloženou písničju pustil v přehrávači a je to stejný, asi to zbytečně moc řeším :D

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fova píše:Kazdy DAW hraje odlisne, ale ty rozdily jsou zanedbatelne v porovnani s tim, jaky vliv ma na vysledny zvuk pouzity prevodnik, preampy, mikrofony, reprobedny a akustika mistnosti.

Ten vliv by se dal mozna prirovnat k rozdilu, ktery zvuku prinese vymena levneho propojovaciho kabelu za nejaky lepsi.

Osobne bych toto VUBEC neresil u dospelych DAWu jako je Cubase, ProTools, Sonar a Logic, ktere sice hraji odlisne, ale vsechny na profi urovni. Jak jsou na tom Ableton, Fruity Loops a Acid nevim.
neviem, v com je Live menej dospely ako 4 menovane?

Odpovědět