Cool Edit Pro vs. Sonar

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
ReaktoplazmAR

Cool Edit Pro vs. Sonar

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Zdravím, Chcel som sa spýtať na jednu vec:

Predstavme si že mám napr. 4 audio stopy a spravím z nich mixdown v rôznych programoch
/napr. Cubase, Sonar, FL, etc../ bez akéhokoľvek ladenia a úprav, na tom istom HW, čistý hrubý mix.
Otázka: Bude medzi tými mixdownmi rozdiel vo zvuku ???

Pýtam sa preto, že už roky robím finálny mix svojich skladieb v programe Cool Edit Pro 2.0.
Rozmýšlam či nenastal čas prejsť na niečo novšie. V CoolEdite už som ako doma a ten program má
všetky možnosti úpravy audia, ktoré potrebujem. Len či sa trochu neokrádam o kvalitu ??
Či by som si na ten mastering nemal obstarať Sonar alebo Samplitude alebo niečo podobné ??

Deekay

Příspěvek od Deekay »

ak su to len ciste wavky tak to az taky rozdiel nebude, ak vobec
ak chces mat lepsi pocit prejdi na Adobe audition 3 co je vylepseny cooledit, doslova
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

ReaktoplazmAR

audition som mal, moc sa mi to nepozdávalo - vrátil som to na Cooledit

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jo, myslim, že Adobe koupilo celý Cooledit a udělalo z něj Audition, takže vylepšení tam určitě jsou...ale chápu, že někomu můžou víc vyhovovat starší verze programů, já to mám se Sound Forge třeba podobně, tedy mám raději starší verze, než ty novější...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

na mastering potrebujes podla mna hlavne kvalitne pluginy, no alebo potom masteringovy soft ako napriklad T-Racks. co ja si pametam tak CoolEdit mal take dost priemerne efektove procesory.

kexik

Příspěvek od kexik »

cooledit nemal ZIADNE efektove procesory... mal parametricky eq na kazdej stope a ostatne veci boli offline. a podporoval maximalne direct X pluginy ak vobec
ReaktoplazmAR: stiahni si (zadarmo) reaper 0.999, praca s nim je dost podobna a jednak je plny dobrych pluginov a jednak podporuje vst pluginy a ked pohladas tuna na fore temu free vst pluginy, je plna lin kov s komentarmi
co sa tyka tvojej hlavnej otazky, nie, v samotnej kvalite mixdownu nie je nijaky rozumne kvantifikovatelny rozdiel, ale cooledit je dnes desne obmedzujuci, i ked v svojej dobe to bol super program

ReaktoplazmAR

takže rozlúčim sa s Cooleditom :(
Dík za rady.

Odpovědět