Hmm, a ted mi rekni, kdyz mam nejakej hudebni napad, k cemu mi takova vec je. K nicemu. Unixovy pozitiva nemaji vyuziti vsude.luphtrack píše:csound ale umoznuje tohle vsechno pachat pres textove soubory a pokud jsi opravdu programator, jiste vis, ze textovy soubor lze generovat rozhodne snadneji, nez uzavrene datove soubory.
Csound a vše okolo něj
Re: Csound a vše okolo něj
tak tady je asi na miste pouzit klavesy ci jiny hudebni nastroj. ale to s tim tematem moc nesouvisi, ja mam na mysli syntezu zvuku, rozeznivani uz hotovych napadu. pokud chces, muzes poskladany syntak pripojit rovnou k csoundu a cele si to nahravat.Kermitak píše:Hmm, a ted mi rekni, kdyz mam nejakej hudebni napad, k cemu mi takova vec je. K nicemu. Unixovy pozitiva nemaji vyuziti vsude.luphtrack píše:csound ale umoznuje tohle vsechno pachat pres textove soubory a pokud jsi opravdu programator, jiste vis, ze textovy soubor lze generovat rozhodne snadneji, nez uzavrene datove soubory.
protoze vznikal v dobe, kdy takove veci nebylo realne provozovat. csound5 ma sice FLTK veci, takze si je muzes vytvorit, ale to neni hlavni ucel.ReaktoplazmAR píše:imho tvorit zvuk písaním textových súborov je pre muzikanta strašná otrava.. to je dobré možno na nejaké akademické laborovanie.. neviem
..ale ,, prečo to vlastne nemá nejaký normalny GUI ? fejdre/knoby etc..
dendy: to je vecna valka. pouzil jsem to prirovnani k html - o tom se snad hadat nebudeme. je to asi jako hadky jestli je lepsi Visual Studio nebo vim + gcc. csound je ze stare skoly a myslim, ze i ted ma co nabidnout.
otazka je komu... muzikantom urcite nic, pre takych je takyto nastroj bezcenny .. developerom/programatorom muzikantskych toolov ktory chcu vyuzit na zakladnu kostru aplikacie nejaky visual-tool urcite tiez nie - naco ked su tu 100x silnejsie a intuitivnejsie nastroje uz k dispozicii ... a hardcore programatorom tiez asi nie - ti budu rovno kodit v C/C++ a nebudu sa srat s nejakym divnym prostredim ...luphtrack píše: csound je ze stare skoly a myslim, ze i ted ma co nabidnout.
takhle se tu muzem hadat do aleluja. to je jako psat, k cemu je unix. uzivateli k nicemu, ten sahne po windows. developerum taky na nic, ten pise pro win. a tvrdakum taky k nicemu, ty si nabastli vlastni os.dendy píše:otazka je komu... muzikantom urcite nic, pre takych je takyto nastroj bezcenny .. developerom/programatorom muzikantskych toolov ktory chcu vyuzit na zakladnu kostru aplikacie nejaky visual-tool urcite tiez nie - naco ked su tu 100x silnejsie a intuitivnejsie nastroje uz k dispozicii ... a hardcore programatorom tiez asi nie - ti budu rovno kodit v C/C++ a nebudu sa srat s nejakym divnym prostredim ...
lupthrack : uz sa opakujes jak kolovratok a sam devalvujes Csound o ktory tak bojujes...
kazdy vecer by si si mal odriekavat
Porezal som sa krivakom,
krikvakom som sa porezal,
porezal som sa krivakom,
krivakom som sa porezal.
do nekonecna...
to mas taky slovny oscilator.. nepotrebujes textaky k tomu..
Porezal som sa krivakom,
porezal som sa krivakom,
krivakom som sa porezal.
do nekonecna...
jak tak koukam, tyhle diskuse nemaj smysl. vam by asi udelalo dobre, kdybyste me konecne dotlacili ke zdi a ja rekl "vzdavam se, jdu si koupit cubase". a mne by udelalo dobre, kdyz by nekdo konecne pochopil, o cem tady pisu a o co se snazim. to je ale asi oboji nerealne.EXCOM píše:lupthrack : uz sa opakujes jak kolovratok a sam devalvujes Csound o ktory tak bojujes...
Porezal som sa krivakom,
porezal som sa krivakom,
krivakom som sa porezal.
do nekonecna...
zkusim zbastlit nejaky uvod do csoundu, ale jak to tak sacuju, stejne budete akorat hledat chyby a neznalosti. jenze to nejsou chyby csoundu, ale moje.
alespoň jedna věc se ale změnila. nemám potřebu si z vás střílet, urážet vás. chci, aby tohle vlákno k něčemu bylo, snažim se reagovat. a přijde mi, že to míří správným směrem. nechci se povyšovat, ale nechci se nechat ponižovat. myslím, že z vás nebudou lepší lidé, když budete používat csound, ale určitě to nebude k zahození. možná vás to posune dál.
hodil jsem do svýho blogu druhý pokus o úvod k csoundu. předem dík za reakce.
ten megacount v blogu si neumim vysvětlit jinak, než že to nikoho nezajímá. ale aspoň něco se povedlo - lufťák už nezasírá fórum, blog nikde nebliká, tak tam ať si brblá co chce. tak ať vám ty stříkačky stříkaj...
ty vole, já si tu cubase snad koupim
a konečně si budu mít o čem povídat. nevíte, jak se udělá tohleto támhleto? jsem línej číst manuál a prší mi do krku. dal jsem za to pětadvacet klacků a ono to nechce hrát samo
jsem smutný. asi přikoupim bonus pack. a do toho všeho se tu záhadně mění jména vláken. asi už jsem slavnej.
tak jsem si nainstaloval Csound5.11 a nestačim koukat!
dokumentace, příklady. asi se mrknu na zoubek CsoundAC, to bude eke-aze!
dokumentace, příklady. asi se mrknu na zoubek CsoundAC, to bude eke-aze!
dva nástroje z csoundu pro Pytkina