neda mi sem neprihodit jedno OT: Kamarat este do nedavna bezal v studiu hlavne na Pro Toolsoch, ktore ako vieme maju mixdown len v realnom case, co je casto o hubu. Ked na jednej vystave pred rokom tento problem povedal priamo jednemu z programatorov, ten zdvihol obocie a spytal sa ho, ze ved ci si pri masteringu nevypocuje co spravil. Ked mu kamarat povedal ze samozrejme, tak typek na to ze ved no vidite, tak naco chcete mixdownovat mimo realu? A kamarat na to, ze ved ked ma v Pro Toolsoch projekt, ktory ma 30 minut a potreboval len zmenit nejake detaily, na co netreba pocuvat celych 30 minut len rovno mixdownovat, typek nanho kukol akoby prave nasiel ameriku a nepovedal nic. No nic sa ani nezmenilo. Holt, nazory na to, co je dolezite sa roznia.dendy píše:...a hopla, mam smolu, na toto pani programatori nemysleli .. pritom podla mna uplne normlana vec, lahko naprogramovatelna (aj s vyriesenim pripadnych feedbackov)
CUBASE 4 vs. SONAR 6 a 7
to je pravda.. ale zase s automatizaciou sa mi tam pracuje lepsie.. ach jo.. clovek si nevybere, tam je lepsia jednavec, henam zase druha... taaaazka voba do coho investovat cash ... mozno este pockam ruocik ci niekt nepride s niecim co konecne splni vsetky moje poziadavky na idealny DAWSolarfall píše:ja som sonar skusal a midi editacia mi oproti cubasu pride o dost horsia.
-
aum generator
aum: o to nie .. teda neviem ako je to presne dnes .. ale kedysi to tak urcite bolo .. ze v PC mas kartu .. na TDM zbernicu .. a potom mas krabicu , kde napach ci uz karty na I/O alebo DSP farm karty .. tie s pocitacom komunikuju po TDM zbernici .. ta ide 256x wordclock (= superclock) .. takze skutocne to asi nevie ist rychlejsie .. dufam ze som nieco neposral .. je to davno co mi to ukazovali .. to bol tusim protools 3.5 ako zhava novinka .. Dnes su tie karty uplne ine .. mozno to uz je cele uplne inak ..
priklad co sa mi celkom cato stava :Dno píše:ono pri tych grupach .. zavisi ci je potrebne mat moznost poslat grupu 1 do 3 a zaroven 3 do 1 .. alebo len dake inteligentne presuvanie grup ..
mam spravenu grupu1 a na nej nejake efekty, mam spravenu grupu2 a na nej ine efekty.. mam naroutovanu groupu1 do grupy2 .. niektore VSTi idu do grp1, ine do grp2 .. postupne ako vznika skladba, pribudne grp3 zase s inymi efektami... a v tom ma napadne dobry napad ze naroutujem grp3 do grp2 .. ale hopla, mam smolu - nejde to ... takze musim vytvorit grp4 a nahadzat si tam presne tie iste efekty z grp2 a rovnako ich ponastavovat ... dost bieda ... kazdopadne mam pocit ze v sonare je to ten isty problem takze asi z dazda pod okvap.. ale ja chapem programatorov preco to takto zriesili, je ovela jednoduchsie spravit to takto a tym nemusiet riesit ochranu pred spatnou vazbou ...
este s tou automatizaciou - niekto tu spomianl ze zaoblovanie kriviek v Klobase sa da niekde nastavit.. kde ?? neviem to najst
a k tej najnizsej presnosti pod ktoru to pri automatizacii nejde (4096 samplov) - neviete naahodou ci sa to niekde neda nastavit na menej ??
dendy: jestli jsem tě dobře pochopil, tak s tím není v sonaru problém. Pozor!: při otevření staršího projektu (třeba sonar 3) v sonaru třeba 5 nebo 6 nejde někdy posílat do existujících group tracky. Prostě nejdou vybrat na výstupu tracku. Musí se smazat a vytvořit nový. Je to asi nějakej bug.
Jo a v sonaru není problém kopírovat efekt z tracku na track nebo na groupu včetně nastavení
Jo a v sonaru není problém kopírovat efekt z tracku na track nebo na groupu včetně nastavení