FL 7

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

delay: fruity umí jen dvě složky s vst...jedna je vždy ve FL Studio 7\Plugins\VST...a ta druhá je ta extra search folder...Steinbeg\VSTPlugins je defaultní složka od Cubase, pro Fruity to není default a musí se nastavit také jako extra search folder...tam ale už jak jsem psal, můžeš mít jen jednu, smůla no, taky bych jich bral víc...

kexik

Příspěvek od kexik »

mozes si cely bezny vst adresar prekopcit do FL Studio 7\Plugins\VST a ako extra folder dat to druhe... vstciek neexistuje ze mas viac ako giga

delay

Příspěvek od delay »

Jindy: To je napytel :-)
Kexik: Tak objem *.DLL je OK, ale právě třeba výše zmíněný Virtual Guitarist od Steinberg a UltimateSoundBank Plugsound si knihovnu umístěnou mimo stejný adresář nenajdou, alespoň ne v FL. Nevim, jak by to bylo třeba v Cuabse, jestli je to chyba FL nebo špatně navržené VSTi. Překvapuje mě to hlavně u Steinberga. Takže tyhle dva VSTi přeinstaluju, ale kdyby to takhle bylo s každým nástrojem...
Systémovej disk mám jen 80 GB :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

ja mam systemovu particiu 30GB... a mam nainstalovane mrte veci a este stale tam je 15GB miesta...
tak si nainstaluj VSETKY vst na tu druhu particiu, kde mas miesto...

delay

Příspěvek od delay »

Kexik: He... To je na den práce :-).
Škoda že taky pro tyhle účely neslouží 1kB zástupce :-)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

no já to mám tak, že na systémovém disku mám systém ;) a na druhém disku mám DAW...v adresáři D:\DAW\VST mám všechna vstčka a v adresáři D:\DAW\Programs mám soubory k těm vstéčkům...takže když má nějaká banka jako třeba EWQL Symphonic Orchestra mraky fajlů, tak to zůstává v adresáři Programs...totiž kdyby tohle bylo ve VST adresáři, což jde (měl jsem to tak), tak při načítání VST se celý ten adresář s VST i těmi soubory prohledává a trvá to dlouho...tak jak to mám udělané teď mi to vyhovuje...

kexik

Příspěvek od kexik »

delay: mozno by to poriesila nejaka registry utilita... co ti v registroch prepise vsetky cesty z steinberg/vst na tu novu; potom staci len presunut obsah adresara

delay

Příspěvek od delay »

No jo. zatím se to ještě dá. Ty 4 GB nechám na C:\... . Snad se s dalšíma podobnýma nesetkám.

delay

Příspěvek od delay »

Potřebuji radu ohledně routování FX.
Nevim jeslti to popíšu správně, vemu to postupně...

Mám VSTi (Hypersonic 2) normálně ve Wraperu a v něm asi 5 instrumentů - kanálů. Dám tedy Chanels - Add One - MIDI Out a vložím si je 5x. Do káždýho pak routuju tu banku z Hypersonicu (dělá se to takhle?).

Ale teď k věci... Jak mám ty jednotlivý MIDI Outy efektovat, když v channel settings není volba FX? To nemohu VST použít?

kexik

Příspěvek od kexik »

audio z hypersonicu ti ide do FX kanala, ktory nastavis vo wraperi pre hypersonic, dalsie audio vystupy potom do kanala +1, kanala +2 atd... v nastaveni wraperu musi byt enable multiple outputs
co sa tyka midi, NEPOTREBUJES ziadne midi out kanaly, proste do piano rollu pre hypersonic malujes vsetkymi 16timi farbami, kazda farba reprezentuje jeden midi kanal na dotycnom porte (ktory kanal, to vidis v status bare, ked nabehnes myskou na to farebne policko vlavo hore, kde sa voli farba), takze zelene noty by mal hrat jeden nastroj v hypersonicu, modre druhy, atd.

delay

Příspěvek od delay »

kexiku díky, tohle jsem opravdu nevěděl (už abych byl doma :))

kexik

Příspěvek od kexik »

je to vsetko v manuali, aj s obrazkami ;)

delay

Příspěvek od delay »

No jo, jednoduší je někoho připravit o čas a trocha energie :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Jsme nainstaloval FL celkem mne v tom bavi delat bici... jen jsem neprisel na to jak se da pouzit na jednotive tracky Shuffle - Swing... ma to vubec FL ?
jo mam FL 8... nechtelo se mi zakladat na to nove tema pac predpokladam ze to bude ve vsech verzich stejny...

kexik

Příspěvek od kexik »

shuffle je ako supatko swing len pre vsetky kanaly s tym ze ho ide automatizovat
pre samostatne kanaly sa to robi tak, ze sa vyuzije parameter offset (ktory je v kazdom generatore), ktory sa ovlada pomocou fruity formula controleru, s pouzidim random funkcie vynasobenej nejakou konstantou. tym dosiahnes nahodne oneskorenie kazdej noty v urcenom rozsahu

Odpovědět