FL Studio 7

Trackery, Reason, FL Studio...
nathanael

Příspěvek od nathanael »

Mám takové dva malé dotazy k FL 7, nebo spíše k FL obecně. Zatím kvůli tomu nechci zakládat nové téma, snad si toho někdo (třeba kexik ;) ) všimne zde a poradí mi.

Takže první dotaz se týká Piano Roll, kde rád využívám funkci, při kreslení křivek automatizace na volume atp., kdy při držení pravého tlačítka nakreslím rovnou "čáru", které mohu udat různý sklon. Ale chtěl bych více:

Obrázek

Chtěl bych tedy, jak je patrné z obrázku, prohnout tu rovnou čáru přibližně tak, jak je vyznačeno zelenou barvou. Ručně se něco takového myší kreslí opravdu špatně, tak doufám, že je v piano roll na tohle nějaká funkce. Nevíte prosím někdo?

A další můj dotaz se týká drobnosti. U FL 7 přibyla funkce Auto scroll, která se může hodit při nahrávání automatizace z kontroleru nebo při živém hraní, ale většinou to akorát překáží, alespoň mě tedy ano. Problém je, že Auto scroll je zapnutý vždy defaultně - musím to pokaždé ručně vypnout. Nevíte prosím někdo, za se ten Auto scroll dá defaultně vypnout, aby už nikdy nebyl zapnutý?

kexik

Příspěvek od kexik »

ked chces hentaku krivecku, pouzi automation clip, je to OVELA jednoduchsie, vtedy tahas mysou bezierove krivky
ale mamdojem ze aj na toto je tam ficura, len musim mrknut

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: budu rád, když se podíváš...automation clip nepoužívám, zatím jsem to nepotřeboval a přiznám se, že ani přesně nevím, co to je - ale asi bych to za chvíli zjistil, nejspíš to bude nějaký preset pro automatizaci, co já vím...

a kdybys náhodou ještě věděl, jak zrušit defaultní zapnutí Auto scroll, byl bych fakt rád, protože mě to štve, to neustále vypínat...

wire

Příspěvek od wire »

kexik ma pravdu... editovat eventy je opruz... automation clip vytvoris pravym tlacitekem na knob, kterej chces automatizovat a vyberes create automation clip a pak v okne kde skladas paterny a clipy (F5) ten clip budes mit a vytvarujes si krivku jak chces... cely trik...

ve FL7 se s tim daji delat i dalsi kouzla jako lfo a pod... navic jednim clipem muzes ridit vic parametru zaroven...

wire

Příspěvek od wire »

jinak mam problem s podporou duo core... i kdyz zapnu ten multithreaded generator processing tak mi to stejne vsecko jede jen v jednom jadre... pokud to umi paralelne zpracovavat jen generatory tak to je docela smutny, kdyz pouzivam akorat fruity sampler a jinak syntaky delam na HW... a projekt se mi seka kvuli hromade pouzitych FX pluginu :)

kexik

Příspěvek od kexik »

na hw??? qua? fruity nevie sysex... ak mas kopu hw, tak sa na FL vyser, vtedy to uz neni dovod pouzivat

nathanael

Příspěvek od nathanael »

mě se ten automation clip nelíbí :( raději to budu dělat složitěji, ale tam, kde to znám - v piano roll...
jestli je tam nějaký způsob, jak "ohýbat" ty čáry, sem s tím...

wire

Příspěvek od wire »

kexik píše:na hw??? qua? fruity nevie sysex... ak mas kopu hw, tak sa na FL vyser, vtedy to uz neni dovod pouzivat
ja vim, v tomhle je to neprakticky jak svina, ale proste ja ve FL udelam veci tak krasne rychle a presne jak chci, toho v Cubase nejsem schopen docilit...

uz jen ten bici sekvencer je pro me nenahraditelnej...

ale asi mas pravdu, mozna ze bych mohl zkusit Cubase a FL pres rewire jen na bici...

a btw, zas takovou kopu nemam teda :D

kexik

Příspěvek od kexik »

FL bezi krasne ako VST instrument... staci ti najlacnejsi cubase co vie sysex (snad kazdy?) a potom vsetky pc instrumenty mozes nasadzat do FL, cubasom riadit syntaky a miesat vsetko v cubase (von z FL ti ide 8 stop, ale vnutri FL mas k dispozicii komplet mixak takze si to mozes predmiesat, trebars komplet bicie a von ti pojde len stereo + kopak). ja by som to tak teda robil, keby som mal aspon dva hw nastroje, ktore maju cokolvek ovladatelne sysexom

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: a nevěděl bys ještě prosím jak jsi psal "vtedy tahas mysou bezierove krivky ale mamdojem ze aj na toto je tam ficura, len musim mrknut"? nebo jestli to nejde udělat přímo v piano roll bez toho automation clip?

jinak to vypnutí Auto scroll asi nevíš že? to je jedno, je to maličkost...

kexik

Příspěvek od kexik »

ja pouzivam verziu 6 :)
takze neviem o com hovoris (autoscroll)
co sa tyka prvej otazky, hovorim ze musim mrknut. je tam funkcia smooth, ale musim si osviezit pamat. mne osobne, pokial nahravam z kontroleru, tak pokial to dorovnavam mysou, stacia rovne ciary, vacsinou nahravam nejake modulacie a tak, pri mixovani pouzivam vyhradne klipy, aby som to mal na ociach

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: jasně, tak tím se to vysvětluje - ve verzi 6 auto scroll není...no, to něco uvidíš...ehm, až tu funkci uvidíš :) podle mě hrůza a tím větší, že nevím, jak to defaultně nechat vypnuté...no nic...

ok, na tvojí odpověď na mou první otázku (až na to mrkneš) se těším jako malé dítě :) pokud to tedy půjde řešit přímo v piano roll (čekal bych něco jako ctrl+alt+držet pravé myšítko, ale tak to asi nebude), bude to perfektní a přesně to, co hledám...

wire

Příspěvek od wire »

kexik: jj je to fakt, to asi je dobre reseni...

nathanael: no ten autoscroll to je fakt p...ovina nejvetsi... pokazdy kdyz zapnu FL ho hned vypinam... a defaultne fakt asi vypnout nejde...

kexik

Příspěvek od kexik »

takze, nic take tam neni, jedine interpolacny nastroj, na listicke uplne napravo, funguje tak, ze si mysou s nastrojom ceruzka namalujes odruky nejaky tvar, potom prepnes na henten nastroj a celu pasaz chytis mysou, fialovo sa vysvieti a po pusteni mysi zahladi zuby, ovsem seriou kratkych useciek. mimochodom ak hyperbolicku krivku nahradis hentym, nie je to nijak pocutelne... toz tolko k tomu

Odpovědět