FL Studio - proč?

Trackery, Reason, FL Studio...
kexik

Příspěvek od kexik »

ved pisem ze sa to kusalo... ja nebudem robit s niecim co ma dropouty, nech si je to synchronne jak chce :)
na co potrebujes rewire silou mocou?

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Neural_I: riesi sa to tak ze nezacinas pesnicku od zaciatku timeline ale ju celu o bar posunies...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no to stejne delam ale myslim ze i tak mi to posunulo FL, musim to jeste zkusit, mam pocit ale ze to posunuti bylo konstantni at sem zacinal kdekoliv

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ve FL mi prislo kdysi kdyz sem to zkousel super ze zni nadupane, spousta lidi ma nazor ze na vystupu ma vestavenej compresor/limiter a asi to tak bude, pac ty krabice co mi lezly z obycejnyho kopaku byly nehorazny, az sem kolikrat zalitoval ze nedelam tanecni muziku 8)
jenom ze to neni moc ... profesionalni ... mi prijde

kexik

Příspěvek od kexik »

nic take... ani kompresor, ani limiter ;)
fl poctivo klipuje. nehovorim ze tak bolo vzdy, pouzivam ich od verzie 3.14
naopak, hodne internych generatorov a efektov ma dost makky zvuk. vynimka je WASP a ts404. no s profesionalnostou je otazka co JE profesionalne? ako hovorim, ak mas hw masiny, tak si s fl skoncil, kedze nevies sysexovat. cize z hladiska profesionalneho pouzitia, teda studio, naozaj nie je profesionalny, o tom sa vobec netreba bavit. ale inak, moje meritko kvality je, ci viem urobit to co potrebujem, a kolko ma to bude stat.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

kexik: doplnil bych .... a jak dlouho to budu delat a jak moc se u toho budu vztekat :wink:
to zacina bejt pro me dost vazny meritko, takze pokud umim v paternovym sekvencru FL udelat nastrel bicich behem par minut a jinde mi zabere pul hodiny jenom nastavovani vzorku, ktery nakonec pri aranzi stejne treba vymenim za jiny, ma to pro me smysl i kdyz delam v cubejsce a na hardweru, proste miluju FL krokovej sekvencr na bici, kazdej nastroj hezky prehledne v lince, vsechno rychly a jednoduchy, parada

cargo

Příspěvek od cargo »

Zdravim. Ja som tiez dlho pracoval (este stale aj pracujem) vo FL Studio ale toto: http://ezone.techno.cz/album_showpage.php?pic_id=267 - hovori samo za seba. Mozno ma FL nejake obmedzenia, ale myslim, ze stale patri medzi tie ozaj dobre Softiky... ;-)

Mik

Příspěvek od Mik »

to je reklamni foto nebo v tom fakt neco delal?

cargo

Příspěvek od cargo »

Mik píše:to je reklamni foto nebo v tom fakt neco delal?

Posledny album "Light & Shade" ! Robil v tom nejake songy a udajne aj paterny do dalsich songov...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

tak ako jarre pouziva Reason ze :)

inak taky monitor by som chcel...

cargo

Příspěvek od cargo »

Solarfall píše:tak ako jarre pouziva Reason ze :)

inak taky monitor by som chcel...

Preco trocharit, ved aj dva by boli OK, nie ? :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

tak som sa pohral s FL6 a tu je par postrehov:
1.engine je kompatibilne s 5, dokonca nove interne pluginy bezia aj s verziou 5.
2.sampler direct wave je VELMI podobny kontaktu, ovsem zatial vie nasosnut len wav, sf2 a akai (vsetky odrody), takze je to pouzitelne len scasti, podpora dalsich by mala pribudnut neskor. v ramci zakupenia su nejake baliky predzutych bank stiahnutelne z netu.
3.podpora mtc je divna, nepodarilo sa mi to syncnut s acid-om 4 a zda sa ze FL ve fungovat len ako mtc host, cize nevie citat mtc z ineho sw
4. pribudli dva velmi mocne FX pluginy a dva zmetky; konkretne VELMI DOBRY room verb, napisal priamo Dambrin, ale dost pripomina stary TC native verb akurat zerie zlomok cpu, ma vsetky podstatne parametre a naozaj dobry zvuk (najdlhsie dozvuky su 20s a vobec nezneju zle), druhy velmi vydareny kusok je ekvalizer EQUO, bandov a 8 presetov, ktore ide v realnom cae morfovat, cize jedno nastavenie tocenim knoflika morphing plynulo prechadza do druheho, druh do tretieho, atd. vyborne na zlozitejsi mastering. ZVUK JE OPAT VELMI SLUSNY. naopak, pribudnuvsi multiband pripomina free C3 od slim slide akurat ma ovela hnusnejsi zvuk: ani sa s nim netrapte, v tomto ohlade radim pouzit c3 alebo zakupit nieco komercne. druhy zmetok je skreslovak fruity squeeze, mala hlupost, ktora nestoji ani za zmienku
5. tvrde zmeny dostal mixer, najdolezitejsie je, ze KAZDY TRACK MA MOD SEND, takze teoreticky je k dispozicii 4+64 sendov. okrem prefarbenia a pomenovania je mozno oznacit sable aj jednou zo sady ikoniek (mic, basa atd). tiez pribudol manualny regulator delay kompenzacie, takze kazdy fx track mozno posunut o isty pocet samplov dopredu aj dozadu v case.

to su snad najdolezitejsie zmeny, plus par prkotin ako klavesova skratka na obidenie kvantizacie pri klikani mysou do piano roll, podpora sustain a hold atd. stale chyba freeze a lockovanie audio clipov v playliste. celkovo mozno povedat, ze posun celkom znacne dopredu, ovsem slo by to aj dalej ;)

Red

Příspěvek od Red »

Ahoj vsem,
mam takovy problem, koupil jsem si midi master keyboard CME UF5 a bohuzel mi v FL6 zlobi midi... respektive midi jde normalne ale pri hrani na nejaky VST se mi jakoby blokuji klavesy! Jednoduse kdyz jich zmacknu vic najednou a pak je pustim ... zustane plugin porad zmackly :/ Zapojene je mam pres USB, nemuze to byt tim? odezvu mam nastavenou cca na 25 ms! Na klavesnici mi to jde normalne ale pres midi keyboard to bohuzel nemuzu rozbehnout! Asio drivery mam... USB 2.0 taky. Nevite nekdo co s tim? Diky za pripadne rady.
S pozdravem David

Red

Příspěvek od Red »

Uz sem na to prisel _:)

cargo

Příspěvek od cargo »

viete mi povedat, kde so ho zohnali, ved este ani nie je v predaji...??? :-(

Odpovědět