FL Studio - proč?
...
Neural:...jojo presne si ma pochopil, tak som to myslel, ze upravy za staleho prehravania
....Takze vpodstate je to neriesitelne a tym padom FL u mna konci
...som z toho smutny...FL sa mi z tych vsetkych ako jediny zacal zdat ako celkom sympaticky VST host...s tym automatickym prviewom not sa ozaj neda robit...nechapem to...tak elementarna funkcia a oni ju tam nedaju moznost to vypnut.... 
....
solarfall:.....jo, mas pravdu, chcel by som prejst na platformu pluginov kvoli par soft synthom ktore ma ucarovali....len neviem si najst VST hosta v ktorom by sa mi pohodlne pracovalo...Na Cubase sa pokusam uz zvykat nejaky ten cas ale neviem, ten software mi nejak nestimuje, vobec sa mi v nom nepracuje pohodlne...V reasone sa mi zato pracuje perfektne, mne osobne sa mi s nim tvori velmi velmi dobre, proste max.spokojnost.....
Re: ....
hold ziadny soft nieje dokonalybassline píše:soCubase sa pokusam uz zvykat nejaky ten cas ale neviem, ten software mi nejak nestimuje, vobec sa mi v nom nepracuje pohodlne...V reasone sa mi zato pracuje perfektne, mne osobne sa mi s nim tvori velmi velmi dobre, proste max.spokojnost.....
http://ezone.techno.cz/viewtopic.php?p= ... beb0#48397
cubase
Mno opat som skusal si dnes vecer zvykat na kjubejz...uvidime no, vela moznosti nemam, tak mozno nakoniec si zvyknem a podari sa mi u neho zakotvit, heheSolarfall píše:daj este jednu sancu cubase... to je najkompletnejsie studio... a na tych par nedostatkov sa da zvyknut...
Naposledy upravil(a) bassline dne 28 pro 2005 02:38, celkem upraveno 1 x.
cubase
Pytkin:.....co mi vadi?....no celkova praca pri sekvencovani....uz som tu niekde zmienoval ze mi vadia tie oneskorenia sposobene play bufferom ci co to solarfall spominal...a este som sa nevzil s automatizaciou a jej editovanim...nejak mi to tam divoko skace ked chcem menit automatizacnu ciaru....
a zkousel si treba otevrit si pianoroll primo v tracku ? nebo funkci kterou myslim FL nema a to otevrit si v pianorollu treba dva nebo i vic tracku pres sebe a hlidat si tak vztah mezi nastroji ? u automatizace jde nastavit kvantizace a krok mezi parametry takze je to vsechno jenom o tom jak si to pracovni prostredi v kjubejsce nastavis k obrazu svemu, kazdej ma jinej styl prace a i na to mnozstvi oken se da najit vychytavka, napriklad pouzivanim workspaces na klavesach 1-5 (napriklad, tak to pouzivam ja, treba na 1=hlavni okno, 2=zoom max, 3=malej mix, 4=velkej mix, 5=pluginy a okno VSTcek a devices a odkazovej bazmek na fruity (dost debilne vymysleny) apod.). cubejska ma spoustu vychytavek na ktery prijdes postupne a zacnou te bavit (treba zoomovani a posunovani v tracku drzenim mysi na horni liste s cisly taktu, zmineny otvirani vice tracku v pianorollu, pianoroll primo v hlavnim okne na tracku (super novinka SX3), moznost obarvit cokoliv jakkoliv apod., je toho hafo co je na SX dobry a kvuli cemu nedelam ve FL i kdyz je v tom prace jednoducha a rychla. no dal by se o tom napsat hodne slusnej clanek
ale zalezi na tom co ti vyhovuje, jenom se priklnim k nazoru abys to nevzdaval, pac az se proberes z prvniho shocku tak zjistis ze je to supr soft 
k fl 6: nezda sa vam ze je tento program nejak divne narocny? som ho skusal len tak narychlo v mojej beznom OS (nie vyladenom pre audio) a ta ich nova demo pesnicka mi na mojom athlone 3000+ na 256 samploch pukala, a ked som trochu pohybal oknami vo fl tak sa zvuk uplne zasekaval... neskusal niekto porovnat zatazenie cpu pri rovnakehom tracku vo fl 5 a 6 ?
cubase
Neural:...No jo, urcite mate vsetci pravdu ze cubase je soft s vymakanymi funkciami, len kym ho clovek pochopi, zvykne si a pozistuje co a ako sa v nom robi tak to trva trosku dlhsie
...pri praci v nom som narazil na same nejasnosti ktore musim teraz riesit, no chce to cas
. Napr. neviem preco ASIO4ALL driver mi prehrava zvuk strasne hlasno, musim niekolko nasobne stisit volume, a potom ked vyjdem z kjubajzu tak naspat musim zvysovat na povodnu hlasitost...taktiez neviem preco mi nenahrava automatizaciu ked krutim mysou na plugine, nahrava iba ked mam asociovany knob na kontroleri a nim krutim...a ked som chcel automatizaciu manualne zakreslit, tak mi namiesto nazvou parametrov zobrazilo akesi cisla, no proste je vela veci a musim hladat a zistovat kde sa to vseko nastavuje 
-
Hawkens
Tak trebars ja som si za isty cast dost dobre na Cubase zvykol. Predtym som ho skusal velakrat a zdal sa mi strasne neohrabany, ale teraz som si tak navykol na rozne ficurky ako je editovanie viac piano-roll-ov na sebe alebo kopirovanie child objektov, ze by som sa toho nevedel vzdat. Proste je to vec zvyku a osobnych preferencii. Napriklad taky Abletom sa mi zdastrasne divne usporiadany a nesikovny. A naopak FL Studio v pohode, aj ked tierz niektore veci ma trosku nesikovne, ale ine zase velmi dobre vyriesene a sikovne editovatelne.
ono .. vzdy je to o zvyku .. ked je clovek zvyknuty na jeden software (trebars FL) a chce prejst na iny (trebars Cubase), tak ma vzdy problemy .. Vzdy sa totiz treba prisposobit .. A clovek by bol radsej keby sa software prisposobil jemu .. To ale vacsinou 100% nejde .. Aka taka customizacia ide (minimalne shortcuty) ... Inak problem nastal aj pri prechode z Cubase VST na Cubase SX .. SX totiz vychadza z Nuenda , a vela veci je uplne inak ako v starych Cubasoch .. Vela veci sa uz v novych SX verziach objavilo .. Ale ina logika niektorych veci ostala .. Takze aj Cubase useri si musia zvykat na nove veci ..