FL7 & M-Audio O2 - problém

Trackery, Reason, FL Studio...
Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Psal jsem na podporu mého M-Audio O2 do Disku, kde jsem to koupil.
Týpek z tech. podpory odpověděl bleskurychle:
podle toho, co píšete, bych "problém" odhadoval skutečně v M-Audio O2. Tipoval bych, že klaviatura bude nastavená tak, že vysílá pouze hondtu 127, tedy "zapnout daný parametr". Je potřeba klaviaturu nastavit tak, aby při jednom stisknutí vyslal hodnotu 127 a při druhém stisknutí vyslal hodnotu 0. Alespoň doufám, že tomuto příkazu bude FL správně rozumět, ale mám to vyzkoušené v sekvencerech Cubase, Nuendo, Digital Performer, ProTools a Logic. Aby takto tlačítko fungovalo, je potřeba mu nastavit minimální a maximální hodnotu s tím, že minimální hodnota bude 0 a maximální hodnota bude 127. Pokud je minimální hodnota také 127 (neby vyšší či rovna 64), pak tlačítko vysílá pouze událost "zapnout". To se hodí pro jiné události, nikoliv však pro tlačítko MUTE.

Nemám teď u sebe manuál a nevím z hlavy (v poslední době jsem programoval už jen AXIOMy), jak to přesně nastavit, ale pokud se Vám již podařilo přeprogramovat nějaký parametr na O2, postup je analogický (Advanced Function, atd.). Pokud byste s tím měl i nadále problém, neváhejte se na mne obrátit, stáhnu manuál, kouknu do něj a pošlu přesný postup.

S pozdravem,
Martin Jirsák

A já to jdu zkoušet, ale možná až zítra. Když mi to pořád nepůjde, týpek to za mě vyřeší, kdyžtak mu řeknu ať mi udělá preset do Enigma pro FL Studio 7 8)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jindy2, mam novation remote 37sl kde doslova v manualu pisi: pokud chcete pouzivat trigger pady na on/of, je nutne jit do menu general-preferemnces atd. kde musite zmeni trigger pad na push button.

Pocitam, ze totez musis udelat na o2, nekde v menu.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

upman: nj, na O2 ale žádné (normální) menu není...to programování tam není moc jednoduché a asi se nebudu namáhat (stejně na to asi nepříjdu)...nejspíš s tím chlápkem dám ve čtvrtek sraz v Praze, vezmu mu to s notebookem a on mi to snad rozběhá...
tomu říkám technická podpora! a to jde o věc za tři tisíce...díky takovému jednání u nich určitě zase něco koupím...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Jindy2: jinak při vší úctě se stačí kouknout do manuálu, strana 8. Nastíním řešení, jak mě napadá: v tom softu Enigma nastavíš pro buttony IMHO buď čísla CC z rozsahu 0-119 a následně do DATA2 hodnotu třeba 0 a do DATA3 hodnotu třeba 127. Je potřeba eventuelně změnit čísla MIDI kanálů. Případně by se k tomu účelu mohly i využít rozsahy CC 120-127. Aktuálně nastavený CC 145 (viz screenshot od tebe) nemůže z principu fungovat.

Vyzkoušej to a bude-li to fachat, tak to bude fajn ;-)

P.

pc.masters

pls

Příspěvek od pc.masters »

Zdravim, muzete mi rict, jak mam presne pojmenovat soubor ve FL7 a kam ho presne dat, aby se vzdy nacetl jako vyvchozi?Prosate at uz mam namapovane kontrolery atd....delam to furt znova pri kazdem projektu :D
Diky
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ta věc s buttony se podařila a pan Jirsák z Disku mi to naprogramoval tak, že už to funguje jak jsem chtěl. Nešlo to přes Enigmu, musel to naprogramovat ručně na kontroleru.
Ale nebýt rady od pavlii na to MIDI-OX free, tak by na to nepřišel ani pan Jirsák.
Díky pavlii :)

Problém vyřešen...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Jindy2: faaaakt? :-D no legrace - při pátku je takováhle zpráva přímo balzám na duši, cheche....

P.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

pavlii: fakt! ještě jednou moc díky :)

Odpovědět