Jak libovolně změnit BPM u každého VST nástroje pod FL ?

Trackery, Reason, FL Studio...
Dante

Jak libovolně změnit BPM u každého VST nástroje pod FL ?

Příspěvek od Dante »

Ahoj, potřeboval bych prosím od někoho poradit, jak u libovolného nástroje pod FL změnit jeho BPM. Například, když mám celkové BPM skladby na 150, tak abych mohl nějaký nástroj (nikoliv sampl) nastavit na poloviční BPM, na 75. Já to zatím řeším tak, že vygeneruji loop v BPM 75 a ten potom použiji ve skladbě s BPM 150. Ale v loopu nemůžu mít žádnou pořádnou (a editovatelnou) automatizaci, takže je to řešení na dost na nic. Poradíte mi někdo prosím nějakou vychytávku, kterou bych mohl každému VST dát BPM jaké uznám za vhodné? Předem díky.

kexik

Příspěvek od kexik »

samozrejme ze to nejde, a nevidim na to nijaky dovod... ak pouzivas pattern mod, staci si nastavit pocet beatov/stepov na pattern alebo este lepsie opustit patterny a robit vsetko cez piano roll, kde ide menit kvantizaciu, ako len chces... patterny su aspon pre mna strasne zvazujuce (ked potrebujes zaviest nepresnosti, musis rucne menit offset na kazdom stepe, kym v piano rolle len potiahnes notu mysou pri podrzanom shifte...)

Dante

Příspěvek od Dante »

kexik: delam taky v piano roll, ale asi tam vsechno jeste neumim, tech funkci je tam dost...zkusim tu kvantizaci, uvidim jaky to bude mit zvuk...diky za radu...

kexik

Příspěvek od kexik »

jak, zvuk? ide ti o tempo predsa... ty chces menit s BPM aj pitch, tak ako u loopov?

Dante

Příspěvek od Dante »

kexik: ale ne zvuk, chci BPM, to je jedno...nejak mi to s tim Quantize stejnak nejde...nevim co tam udelat, abych urcitou vybranou sekvenci teda natahnul na dvojnasobne BPM oproti ostatnim...s jakymkoliv knobem v Quantize kroutim, tak to nic moc nedela - urcite ne to, co potrebuju...kdyz sem zkousel driv treba Strum nebo Arpeggiate tak to neco delalo aspon, ale to BPM to neresi...jde mi o to, abych mohl mit treba bassline, ktera bude hezky v pomalem BPM, takze bude hutna a tahla a zbytek skladby bude uz v rychlejsim (hlavnim) BPM a napr. bici budou hezky odsejpat...nechci pitch, jen to BPM, snad to popisuju dobre...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

co na tom covece nechapes ? kdyz mas na 150BPM sequenci a potrebujes ji na polovicni BPM tak co se vlastne stane? polovicni je kazda nota ti bude hrat dvojnasobne dlouho dobu.. tak proste ty sekvenci zdvojnasob dylku pomlk a not..

tzn. kdyz ta nota ma napriklad 4dilecky v kvantizaci tak ji udelas 8.. podle teda toho jakou kvantizaci tam mas apod.

kexik

Příspěvek od kexik »

presne tak... polovicne bpm len znamena ze mas dvakrat dlhsie noty... a dvakrat dalej od seba. zmenou kvantizacie dosiahnes to, ze sa ti budu noty "lepit" na dvakrat hustejsiu/redsiu mriezku a lahsie sa ti bude komponovat v polovicnom tempe

Dante

Příspěvek od Dante »

Rady sice pěkné, děkuji, ale mě to to co bych potřeboval neřeší. Například, pokud chci použít část presetu z nějakého synthu, který už obsahuje svojí sekvenci (a ta se složitě mění), tak nemohu použít způsob prodlužováním not nebo mezer mezi nimi. Také pokud tam už je vlastní automatizace, kterou lze měnit těžko a hlavně jí ani měnit nechci, protože se třeba týká modulace, která mi vyhovuje atd. Je to pro mě k ničemu. Mě by plně vyhovovalo mít nějakou vsuvku, která mi normálně dovolí to BPM změnit dle libosti. Kupříkladu Audiorealism Bassline Pro má možnost volby vlastního BPM a mě se s tím pracuje moc dobře a chci to mít i u ostatních synthů. Řešení, které se pokusím si tedy vytvořit asi svépomocí, vidím třeba v tom, dát do FL jako plugin další FL (třeba nějakou starší lehčí verzi) a potom si mohu v tom vloženém FL navolit jiné BPM. Druhá možnost je si spustit dva FL vedle sebe, sesynchronizovat a tak dále, to už jsem zkoušel, ale vylučuje mi to jakoukoliv možnost renderování songů a to je zlé - nepoužitelné. Pokud by někdo věděl o elegantnějším řešení, než ty které jsem navrhnul, budu moc rád.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jeden dotěrný dotaz .. co děláš za hudbu ? to si nedovedu predstavit :)
Neznam styl ve ktere by nastroje hral kazdy jine tempo.. maximalne se tak spolecne zpomali nebo jeden z nich hraje polovicni tempo, ale stejne je tim padem synchronni a navic kdyz pouzivas sequence.. ? Docela by me to zajimalo, co ti z toho pak leze za paskvil :)

Dante

Příspěvek od Dante »

TOM-Thak: já myslím, že to je jasný OT a to tu nebudu rozebírat...rozhodně tu nejsem pro prezentování své hudby...nepoužívám u každého nástroje jiné tempo, ale pouze plné a nebo poloviční tempo...ze sekvence použiji třeba jen jednu první notu, ale pokud bych to roztáhnul do více barů, tak už tam začnou lézt ty další noty, takže proto nemůžu používat způsoby které mi tu ostatní radili...vím co chci a na co to chci, protože kdybych to nevěděl, tak sem ten dotaz ani nepíšu...mám to vyzkoušené v audiorealism bassline pro, tam mi to vyhovuje, tam si vždy okrojím 16 kroků na 2 až 4, snížím tempo na polovinu a potom si můžu hrát v piano roll a s nastavením nástroje...mě se to tak líbí, protože z presetu tam zbyde většinou 1 nota a s tou si můžu dělat co chci...

nic ve zlém, ale fakt tu nehodlám nikdy rozebírat co hraju, ono to tu tak dělá více lidí a je to praktičtější, než čelit nějaké kritice...nedělám hudbu pro producenty a skladatele, ale pro laiky...

ale dobře, abych nebyl zm*d a nebral sis to nějak špatně, tak když tě to zajímá, tak teď se snažím o gotické elektro (na přání jednoho známého), no, zatím spíš elektro a nebo o hudební podklad pro rap...pár pokusů s bassline o polovičním tempu jsem dělal a jednou se mi zázračně povedlo něco přesamplovat tak, že ten výsledný zvuk se mi hrozně líbil a od té doby chci mít možnost si to tempo nastavit u čeho chci a jak chci...ale je možné, že právě to, že jsem tempo snížil pomocí toho sampleru ve FL, tak tam se objevuje i různé zkreslení, asi včetně pitch, kterému nerozumím a to možná dalo tomu zvuku to co se mi líbí...možná samotná změta tempa nepomůže, já fakt nevím, ale vím, že všechno mi renderovat do samplů nejde...

kexik

Příspěvek od kexik »

dante: chapem, mas groovemapu z nejakeho loopu a potrebujes ju stiahnut/roztiahnut proporcne... myslim ze na to tam JE nastroj. nepouzivam to a nechcem kecat, takze sa na to pozriem (v robote samozrejme nemam FL)
konecne som pochopil co chces dosiahnut :)

Dante

Příspěvek od Dante »

kexik: díky moc za ochotu...snad jsem to už konečně dobře popsal...ten příklad s těmi sekvencemi byl snad dobrý...

Dante

Příspěvek od Dante »

kexik: nezapoměl si na mě prosím? nechci tě nijak uhánět samozřejmě, ale jak vidím, tak nikdo jiný krom tebe asi nepochopil co přesně chci...

kexik

Příspěvek od kexik »

dante: jo, zabudol, vcera mi dosiel meraci mikrofon a skvela fukacia harmonika z thomanna, tak som mal vecer ine "starosti" :)
neboj, nevyseriem sa na teba

Dante

Příspěvek od Dante »

kexik: ne nevadí, zase tak to nespěchá, ale nikdo krom tebe to asi neresolvuje...v klidu si hraj s novými věcmi, to chápu, já bych také neměl potom na nic jiného čas :)

stejně se mi ale zdá, že tu snad nikdo na FL nedělá...nevim proč, mě to vyhovuje...

a dik, si hodnej (tak podle tveho avatara snad jinej byt nemuzes :)...
Naposledy upravil(a) Dante dne 05 pro 2006 14:57, celkem upraveno 4 x.

Odpovědět