Jiná cesta?

Trackery, Reason, FL Studio...
luphtrack

Jiná cesta?

Příspěvek od luphtrack »

nedá mi to, popřeju dobrý večer.

rád bych se zeptal, zda někdo z vás zná jinou cestu než pianoroll či mřížku trackeru. myslím způsob, jak vlastní hudební nápady zrealizovat co možná nejefektivněji, bez znalosti konkrétního hudebního nástroje.

předem dík za reakce...
Obrázek
live free or die!

jackies

Re: Jiná cesta?

Příspěvek od jackies »

tužka + notový papír ?

edit : raději mi do asio4all ovladačů nějak zadrátuj nějaký dobrý 31 pásmový EQ :wink:
Naposledy upravil(a) jackies dne 10 led 2010 21:22, celkem upraveno 2 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som si to vzdy nahral na kazetak ..

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

tužka, guma, ořezávátko, notový papír, klavír, metronom popř. stopky

To je vše co potřboval např. Zdeněk Liška. :)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

vasek

Příspěvek od vasek »

Já si myslím, že pro lidi, co nerozumí muzice, jsou trackery až moc dobrý a dál bych to nepitval.

kexik

Příspěvek od kexik »

pripadne notovy editor v softveri, ze ;)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

asi jsme si nerozuměli...

šlo mi o jinou cestu při tvorbě elektronické (resp. počítačové) hudby, což nejsou jen noty. nikdy jsem snad netvrdil, že hudbě rozumím, ale falešný tón mám pocit rozpoznám. neumím na žádný hudební nástroj, tak mě zajímalo, jestli existují i jiné cesty, jak se vyjádřit. noty jsou pro muzikanty možná super, ale to, co chci tvořit, nemá stát tolik na melodiích jako spíš na atmosféře. melodie je pro mě tedy jen prostředek, ne cíl.

ale jinak dík za snahu.
Obrázek
live free or die!

kexik

Příspěvek od kexik »

atmosferu bez melodii nedosiahnes. dokonca ani v korejskej hudbe ;)

vasek

Příspěvek od vasek »

luphtrack: lidi, co neumí noty, si můžou pořídit klávesy a na nich hledat tóny podle ucha. Neobjevuj ameriku.

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

vasek píše:luphtrack: lidi, co neumí noty, si můžou pořídit klávesy a na nich hledat tóny podle ucha. Neobjevuj ameriku.
to je sice pravda, ale jak jsem psal, počítačová hudba nejsou jen tóny - celá skladba může být vystavěna třeba jen na bicích. a mně jde právě o to, jak toho docílit co nejrychleji a nejméně bolestně.

nevím, jestli to tak mám jenom já, ale když se už dokopu k tomu pustit si nějaký ten sw, tak na mě padne nechuť se s tím kakat. a pak to končí tak jak to končí.
Obrázek
live free or die!

jusuf

Příspěvek od jusuf »

V oblasti softvéru existuju asi prevodníky všetkého na všetko - obrázok > zvuk/MIDI, fraktálové generátory zvuku / MIDI, text>MIDI/zvuk... Existujú programy, kde naspievaš melódiu do PC, a dostaneš ju prevedenú na MIDI (ale musíš intonovať, alebo potom pracne editovať) . Otázka použiteľnosti je už iná debata.
Ale klávesy sú možno najpohodlnejšie, mne sa napr. nikdy nechcelo písať viac jak jeden pattern do trackera. Preto, keď som skúšal Buzz, skončil som vždy pri jednom takte... -)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Neskonci, protoze se k tomu nedokopes, takze je to fuk ;)

vasek

Příspěvek od vasek »

Přesně jak píše Kermitak.
Podle mě existují dva limitní stavy - na jedné straně člověk, který slyší dílo komplet v hlavě a pak už to jen napíše/nakliká do not. Na druhé straně někdo bez znalosti hudební teorie, drží v ruce nějaký nástroj a zkouší, co z toho leze. To pak nahrává a něco z toho třeba vyleze. Podle mě výroba jakékoliv, tedy i elektronické muziky probíhá vždy někde mezi a nedokážu si představit nějakou úplně jinou cestu. Resp. asi dokážu, ale nechci slyšet výsledek.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

vasek píše:Přesně jak píše Kermitak.
Podle mě existují dva limitní stavy - na jedné straně člověk, který slyší dílo komplet v hlavě a pak už to jen napíše/nakliká do not. Na druhé straně někdo bez znalosti hudební teorie, drží v ruce nějaký nástroj a zkouší, co z toho leze. To pak nahrává a něco z toho třeba vyleze. Podle mě výroba jakékoliv, tedy i elektronické muziky probíhá vždy někde mezi a nedokážu si představit nějakou úplně jinou cestu. Resp. asi dokážu, ale nechci slyšet výsledek.
to je presny, resp. se to da pripodobnit k vytvarnu, kde "umelci" uz nevedeli coby, tak si pred platno dali plechovky s barvama do kterejch pak strileli. Barva se rozprskla a dilo je na svete. Kdyz se to nekomu libi, proc ne . . . .
Nicmene luphtrackovi trochu rozumim - neznalej not a hudebni teorie mi ty napady z hlavy moc dobre nejdou prevezt do hotovyho tracku a snim o nejakym pristroji, co nasadim na hlavu, spustim prehravani a hned se mi to prevede na jednotlivy stopy do Cubase i s efektama a automatizaci :) .
Ale jak pise vasek, je to proces tvorby a s tim nic nenadelas. Maximalne si platit jednoho dva lidi, co s tim sw/hw poradne umej a ty budes jenom sedet a srset na ne napady, ktery budou hned realizovat . . . . .

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

a jak jim ty napady jako reknes? Neco jako hele ted tam dej tuhle super melodii a atmosferu, na kterou prave myslim? Clovek taky nesmi byt linej se neco naucit, ze jo....

Odpovědět