Loop

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Vill_Bajn

Loop

Příspěvek od Vill_Bajn »

Zdravim vas,

mam jednu specificku otazku:

Pouzivam program Reason 3 a existuju loopy (modul Dr.Rex), ktore su tzv. rytmicky (tempicky) fixne, cize aj ked pohybete s Pitch bendom, ich tempo sa nezmeni, iba vyska.
Skusal som robit take pokusne loopy, ale vzdy ked som potom zvysil P.bendom vysku, zrychlilo sa aj tempo...

Nuz a mna by zaujimalo, ako sa da vytvorit takyto loop? Je potrebne nejake specialne nastavenie toho loopu?
Pouzivam ReCycle.

Dakujem! 8)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

prosimte to je ultra blbost! jednotlivy casti loopu ti sedej na dobach at hejbes pitch wheelem nebo ne uplne stejne, tudiz se ti nikdy nemuze menit tempo! na tom je rex format zalozenej. jestli tam teda nejaky "slices" mas :o

peteness

Příspěvek od peteness »

U Rexu taky zalezi na jak velke kousky je loop naslicovan. Recycle neumoznuje menit pitch. Jedine co me napada, je ulozit si pres Recycle dany loop jako MIDI, pak jednotlive vyexportovat kousky loopu, ty pak nekde podladit a nasypat je zpatky do reasonu......nebo kdybys pouzival Rex soubory v Cubase, tam se daji naraz oznacit a pitchnout vsechny casti rexu (nebo jenom vybrane), nevim ale jestli po tehle uprave jde Rex soubor vyexportovat.

Vill_Bajn

Příspěvek od Vill_Bajn »

peteness píše:U Rexu taky zalezi na jak velke kousky je loop naslicovan. Recycle neumoznuje menit pitch. Jedine co me napada, je ulozit si pres Recycle dany loop jako MIDI, pak jednotlive vyexportovat kousky loopu, ty pak nekde podladit a nasypat je zpatky do reasonu......nebo kdybys pouzival Rex soubory v Cubase, tam se daji naraz oznacit a pitchnout vsechny casti rexu (nebo jenom vybrane), nevim ale jestli po tehle uprave jde Rex soubor vyexportovat.
No nechcem menit pitch pri vytvarani loopov alebo tak...proste mne ide teda aj o to, ze ked si vytvorim z nejakych pozliepanych zvukov loop, aby uz potom pri hrani v loopery sa mi nezrychlovalo (nespomalovalo) tempo ked hybem kolieckom. Lebo skusil som toto (pokusne) - zobral som jeden wav, kde boli nahrane dve ci tri slova, prekonvertoval som to do rexu a hodil do loopera. No a uz pri hrani ked som hybal s kolieckom dohora mi ten zvuk rychlejsie ubehol a ked zas uplne na spodok, tak sa vliekol...a nie len zvukovo ale aj tempovo.

Dobredu sa ospravedlnujem ak je cela tato tema velmi amaterska, ale ucim sa. Dakujem velmi pekne. :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rex format neni zadnej zazrak. umi to "jen" to, ze si pomoci recyclu rozlozis smycku na x slicu (to implementovani anglictiny do cestiny je des, sorry za to). kdyz si potom rex loop das do stopy v sequenceru, sedej ti zacatky slicu na stejnejch dobach jako pri original tempu.
jinak receno, kdyz bude loop nedostatecne rozsekanej, bude to znit blbe - jeste lepe receno, cim delsi slice, tim vetsi sance, ze to bude znit blbe. rex je vhodnej hlavne na rytmicky smycky...

ehm a nemas se za co omlouvat, jestli jsem byl v prvnim prispevku neprijemnej, tak se naopak omlouvam ja ;)

peteness

Příspěvek od peteness »

na rytmicke veci je to dobry vynalez, lepsi nez acid. Ten kompresor v ReCycle je taky dobre pouzitelny. Nemuzu se ale ubranit dojmu, ze puvodni sampl ztraci na kvalite.

Vill_Bajn

Příspěvek od Vill_Bajn »

Dakujem zatial za vysvetlenia, zhruba som pochopil, skusam a nieco sa mi uz aj podarilo ale este stale mi to vseliak seka takze sa s tym musim dalej hrat a naucit sa to...
zatial diky :wink:

xrat

Příspěvek od xrat »

ked uz ste zabrdli do tej zmeny kvality zvuku - da sa to nejak zmerat? rad by som to spravil... hlavne z dovodu ze mam niektore slucky vo formatoch aif a rex a robim v abletone a v reasne. ked nechcem slucku sekat, pouzivam abletonovsky sluckovac, ked ale chcem robit variacie, pouzivam reasnovsky sekvencer. preto by ma zaujimalo ci nahodou nestracam na kvalite zvuku (a ak ano, ci je to take horibilne). asi som hluchy ale zatial som rozdiel nepocul.

Odpovědět