Nahravanie hlasu do FL9 je tiche

Trackery, Reason, FL Studio...
don corleone

Nahravanie hlasu do FL9 je tiche

Příspěvek od don corleone »

po case som narazil na dalsi problem. :mrgreen:

mam zvukovu kartu esi ugm96. Nahravanie vokalu do skladby v FL9 je ale pri zakladnom nastaveni (mikrofon pichnuty do karty) strasne potichu. ked pustim naraz v playliste audio stopu + zvysok skladby, hlas v podstate nie je vobec pocut. ked stope zvysim hlasitost softwarovo( cize volume stopy na maximum), nabalia sa na to rozne clippingy, sumy a podobne. asi mate predstavu, potom je to v podstate nepouzitelne.

na karte je prepinac, pomocou ktoreho sa zvysi vstupna hlasitost inputu o +20 dB, ale to je uz moc nahlas. potom je to strasne zkreslene a samy pukanec - v mixe to znie, ako keby som nahraval na kazetu z roku 1996.

vie niekto poradit? uz mi to zacina liezt pekne na nervy. :evil:

pavlii
Moderátor

Re: Nahravanie hlasu do FL9 je tiche

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle: jednak je třeba nahrávat do nějakého ideálního stavu, což znamená co nejvíce vybuzený vstup A/D převodníku, s nějakou malou rezervou (řekněme, že vstupní měřák by mohl maximálně ukazovat nějakých -4 dB a nebude tedy clipovat). Další věc je úprava toho hlasu v mixu; je-li zbytek nástrojů už nějak upravován (zejména komprese), tak bude hlas vždycky slabší. Je třeba na něm tedy také zapracovat a "doladit ho", aby zapadl do mixu.

Otázkou tedy na začátku je, zdali dokáže tvůj setup v požadované kvalitě hlas zaznamenat.

P.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ja bych jen dodal, ze to je i obracene... mix je potreba udelat tak, aby se do nej ten hlas vesel ;).

Koukam na to ESI UGM96. Vypada to dost zakladne, +20dB je dost skok v hlasitosti, ale jestli mas mikrak s malym vystupem, tak proste tahle karta zrejme dostatecnej signal neda. Ja bych s tim teda nahravat nechtel. Doporucuju si za par tisic koupit nejakou kartu s rozumnym predzesilovacem (s phantom napajenim pro kondenzatory). Jakej vlastne pouzivas mikrak?

don corleone

matucha píše:Ja bych jen dodal, ze to je i obracene... mix je potreba udelat tak, aby se do nej ten hlas vesel ;).

Koukam na to ESI UGM96. Vypada to dost zakladne, +20dB je dost skok v hlasitosti, ale jestli mas mikrak s malym vystupem, tak proste tahle karta zrejme dostatecnej signal neda. Ja bych s tim teda nahravat nechtel. Doporucuju si za par tisic koupit nejakou kartu s rozumnym predzesilovacem (s phantom napajenim pro kondenzatory). Jakej vlastne pouzivas mikrak?
pouzivam klasiku klasik shure sm58. mixovat a filtrovat som samozrejme skusal, ale moc to nepomohlo. hlasova stopa bola stale prilis ticha a ked som jej pridal volume, tak to islo cele do pitche.

pavlii píše:No asi takhle: jednak je třeba nahrávat do nějakého ideálního stavu, což znamená co nejvíce vybuzený vstup A/D převodníku, s nějakou malou rezervou (řekněme, že vstupní měřák by mohl maximálně ukazovat nějakých -4 dB a nebude tedy clipovat). Další věc je úprava toho hlasu v mixu; je-li zbytek nástrojů už nějak upravován (zejména komprese), tak bude hlas vždycky slabší. Je třeba na něm tedy také zapracovat a "doladit ho", aby zapadl do mixu.

Otázkou tedy na začátku je, zdali dokáže tvůj setup v požadované kvalitě hlas zaznamenat.

P.
to by mohlo pomoct. skusim pridat na karte 20db a pri nahravani znizim stopu na mixeri tak, aby sa to nahralo okolo -4 dB.

don corleone

UPDATE po pol roku:

problem pretrvava dodnes, kamen urazu je predpokladam v kombinacii karty s dynamickym mikrofonom Shure sm58 - ugm96 nema fantomove napajanie - mikrofon nema stavu. pozeral som uz ine varianty, ma niekto skusenosti s tymto?

http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb ... -mkii.html toto sa mi celkom pozdava, mozem krutit s potakmi plus prijemna cena

http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb ... k-pro.html stara firma, vyssia cena.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To ze je sm58 potichu nijak nesouvisi s fantomem, ten je ti u sm58 na nic.
Nejaky externi m-audio mi rukama proslo, kdysi davno a proste odpovida to cene. A funguje to. Co k tomu rict vic.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

To UGM, co mas, je asi hodne low-end.... Skus si vyrazne priplatit, a budes spokojnejsi (obycajne je to tak).
Susne mikrofonne predzosiky stoja X00 EUR, a ty chces USB prevodnik aj so zosikom mic+guit - pod 100E by som ROZHODNE nesiel....

Jak pise majster Kermitak - fantomove napajanie pre dynamicky mikrofon = N/A. Fantom je pre kondenzatory.
A SM58 nedava uplne najsilnejsi signal... :roll:

kexik

Příspěvek od kexik »

kup na zaciatok behringer mic 100. Tym sa to v podstate vyriesi a za par korun.

don corleone

To UGM, co mas, je asi hodne low-end.... Skus si vyrazne priplatit, a budes spokojnejsi (obycajne je to tak).
vadi mi iba mala hlasitost, za co pravdepodobne aj tak moze mikrofon. s latenciou ani na mojom črepe nie je žiadny problem a gitara cez to hra paradne. za tu cenu nemam namietky.
A SM58 nedava uplne najsilnejsi signal...
hej, na to som uz prisiel. :D
s behringerom nemam dobre skusenosti, si si isty?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

No zrovna MIC100 nikdo v téhle kategorii neoznačil za vyložený průser, pokud teda vím 8)

P.

kexik

Příspěvek od kexik »

neboj, mic100 je v pohode. bacha, mic200 je horsi. pripadne ak zozenies ART tube MP
http://www.thomann.de/de/art_tube_mp.htm
ale je to velmi podobne, nielen zvonka ale aj vnutri

MDudas

Příspěvek od MDudas »

vadi mi iba mala hlasitost, za co pravdepodobne aj tak moze mikrofon. s latenciou ani na mojom črepe nie je žiadny problem a gitara cez to hra paradne. za tu cenu nemam namietky.
Neni to tak... SM58 je VELMI slusny mikrofon. Asi tak o 200% lepsi ako tvoja zvukovka. Len potrebuje k sebe aj slusnejsi pre-amp. Gitara je o inom - ma silnejsi a vyrovnanejsi signal, ako hlas cez mic. Taktiez ucho neni na zvuk gitary take citlive, ako na hlas. Latencia je zase o inom.
A SM58 nedava uplne najsilnejsi signal... - hej, na to som uz prisiel. :D
Tvoje vysledky nie su objektivne, lebo to zenies cez hardware, ktory je o 2-3 kategorie nizsie...
Ak by to bolo nahrate potichu, ale cez dobry hardware, tak +12-15dB by nemalo signal znicit.
Navyse tvoja zvukovka nema ani symetricky vstup, co je na mikrofon dost potrebne... :|
Mic100 od Behringer poznam tiez. A ten je urcite je o 150% lepsi, ako pre-amp v tvojej zvukovke. 8)
Ma zopar zakladnych, ale dobrych funkcii. :!: (symetricky vstup, limiter, napajanie pre kondik. mikro)
Ak si ho nahodou kupis nezabudni, ze potom ide signal do Line-In, nie do Mic-In. :D

Ale predtym mam este jeden napad - mozno riesenie ZADARMO .... a tym uz koncim :D :) :P
Skusal si namiesto toho tlacenia volume zapojit v FL radsej nejaky kompresor na hlas ?
To by mohlo vyriesit tvoje problemy so skreslenim (ako pises). Sum samozrejme nie.

Venti

Příspěvek od Venti »

a aky mas mikrofonovy kabel ? symetricky alebo nesymetricky ?

i ked je otazne ze ci ta "zvukovka" ma vobec symetricky ten vstup
Naposledy upravil(a) Venti dne 12 dub 2012 23:14, celkem upraveno 1 x.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

a kam by ho vopchal.... pozrel si si datasheet ?

don corleone

Tvoje vysledky nie su objektivne, lebo to zenies cez hardware, ktory je o 2-3 kategorie nizsie...
iste, ja som myslel moje podmienky.
Mic100 od Behringer poznam tiez. A ten je urcite je o 150% lepsi, ako pre-amp v tvojej zvukovke.
Ma zopar zakladnych, ale dobrych funkcii. (symetricky vstup, limiter, napajanie pre kondik. mikro)
Ak si ho nahodou kupis nezabudni, ze potom ide signal do Line-In, nie do Mic-In.
To bude asi problem. linkovy ma podla manualu iba vystup, o vstupe sa nic nepise. :|

Obrázek

Ale predtym mam este jeden napad - mozno riesenie ZADARMO .... a tym uz koncim
Skusal si namiesto toho tlacenia volume zapojit v FL radsej nejaky kompresor na hlas ?
To by mohlo vyriesit tvoje problemy so skreslenim (ako pises). Sum samozrejme nie.
s kompresormi, limitermi a podobne vobec neviem robit, to by som si asi nepomohol.
a aky mas mikrofonovy kabel ? symetricky alebo nesymetricky ?

i ked je otazne ze ci ta "zvukovka" ma vobec symetricky ten vstup
to je na mna tazka otazka. :mrgreen:

Odpovědět