zopar serioznym zaujemcom mozem poskytnut pristup na moj account na stiahnutie (pravo na selekciu vyhradene:)
Prepellerheads Recor Beta testing
Prepellerheads Recor Beta testing
dnes mi prisiel mail, ze som na rade a mozem si stiahnut beta verziu a testovat
prve pocity su zmiesane, pretoze mam plne obrazovky (2x24") vsetkeho mozneho, takze treba zvyk na ovladanie, hlavne na organizaciu okien. na rychlo som vyskusal mix konzolu s dyn a EQ a teda, klobuk dolu. ta SSL sranda je vyborna, urcite nie horsia ako SSL4000 od waves. idem sa zabavat, pripadne dam vediet nove postrehy.
zopar serioznym zaujemcom mozem poskytnut pristup na moj account na stiahnutie (pravo na selekciu vyhradene:)
Re: Prepellerheads Recor Beta testing
jedna otazka - definitivne tam teda MIDI OUT na externy HW nieje ?
dendy zapomen na to, jsou to blazni a jsou sami proti sobe
-
Liquid Sound
- Profesionál
Recor bude imo propadák, co s tim? Rozhodně víc mínusů než plusů...
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
tym by som si tak isty nebol. bundle s reasonom ma velmi dobru cenu a vybavu, aku za tu cenu nikde inde nedostanes, excelentny vyber a kvalitu nastrojov/efektov, netreba dalsie investicie do drahych pluginov a pod., vyborny sekvencer, premakana hardwarelike konzola, nizka zataz CPU, tym, ze to nepodporuje 3rd party veci, tak absolutna stabilita.... pre mna dost dovodov na to, aby sa to predavaloLiquid Sound píše:Recor bude imo propadák, co s tim? Rozhodně víc mínusů než plusů...
ja si myslim, ze ich marketingova filozofia opat zaberie prave na ludi hudobnikov, ktory nechcu riesit moc "pocitac".. a nemusia sa babrat z mrte roznymi VST a podobne...
dodnes je to software ktory nema konkurenta, preto existuje aj nadalej a celkom obstojne propellerheads.. maju produkt, ktory nikto iny neponuka..
mne sa ten Record v celku paci, tak ako sa mi paci aj Reason
dodnes je to software ktory nema konkurenta, preto existuje aj nadalej a celkom obstojne propellerheads.. maju produkt, ktory nikto iny neponuka..
mne sa ten Record v celku paci, tak ako sa mi paci aj Reason
no prve dojmy
+ vyzera to velmi pekne
+ integracia s reasonom je paradna - bal som sa ze okrem recordu bude musiet byt sucasne spusteny aj reason, ze to bude fungovat nieco ako rewire - ale nie, proste ked je instalnuty reason, v recorde su jednoducho k dispozicii vsetky devices z reasonu.
- rychlost - to ma dost neprijemne soklo, zere podstatne ale ze PODSTATNE viac cpu ako reason, aj relativne maly projekt s nie moc devices celkom dokaze zatazit cpu...
- myslim ze by to chcelo minimalne 2 ale najlepsie 3 monitory (3 su idalne lebo sa daju detachnut zvlast mixer, device rack a sekvencer - co je plus) s rozlisenim !!vacsim!! ako 1900x1200 na pohodlnu pracu - inak treba furt niekde scrollovat, resizovat okna... hm hm
+ vyzera to velmi pekne
+ integracia s reasonom je paradna - bal som sa ze okrem recordu bude musiet byt sucasne spusteny aj reason, ze to bude fungovat nieco ako rewire - ale nie, proste ked je instalnuty reason, v recorde su jednoducho k dispozicii vsetky devices z reasonu.
- rychlost - to ma dost neprijemne soklo, zere podstatne ale ze PODSTATNE viac cpu ako reason, aj relativne maly projekt s nie moc devices celkom dokaze zatazit cpu...
- myslim ze by to chcelo minimalne 2 ale najlepsie 3 monitory (3 su idalne lebo sa daju detachnut zvlast mixer, device rack a sekvencer - co je plus) s rozlisenim !!vacsim!! ako 1900x1200 na pohodlnu pracu - inak treba furt niekde scrollovat, resizovat okna... hm hm
to, ze to viac zerie, je dane hlavne tym, ze beta verzia obsahuje aj kod sluziaci na vychytavanie bugov. pri instalacii je tam aj informacia o tom, ze tento kod zvysuje naroky na CPU...dendy píše:no prve dojmy
+ vyzera to velmi pekne
podla mna to bude s reasonom za tie prachy dost velky hrac na trhu. ta SSL konzola aj ostatne efekty su spickove a osobne si viem predstavit, ze by mi pluginy vobec nechybali. len skoda, ze time stretching nie je k dispozicii pre jednotlive audio clipy v trackoch samostatne (to bude asi az v dalsej verzii)
jj beta verzia R4 bola tiez strasne spomalena kvoli zaznamenavaniu chyb....
Ake efekty a nastroje su tam spickove ? to ma nejake ine efekty okrem tych reasonovskych ?
Ake efekty a nastroje su tam spickove ? to ma nejake ine efekty okrem tych reasonovskych ?
aku verziu Reasona to nacitava?
ja neviem, co vsetko su reasonovske pluginy /nemam skusenosti s reasonom. velmi sa mi pacia ich Mastering pluginy, RV700, Vocoder, modulacne efekty, no a samozrejme SSL konzola. gitarovy Line6 je tiez na bezne pouzitie absolutne OK. instrumenty z reasonu som si pozrel na videach a zdaju sa mi tiez na urovni, takze by som ziadne ine nepotreboval (ja nerobim techno ani ziadnu brutalnu elektroniku ani nie som maniak na analogy).bassline píše:jj beta verzia R4 bola tiez strasne spomalena kvoli zaznamenavaniu chyb....
osobne si dokonca myslim, ze nemat moznost pouzitia VST pluginov, moze byt viac k uzitku. minimalne sa clovek nauci robit poriadne s tym malom, co ma a s lepsimi vysledkami namiesto neustaleho prehrabavania vo VST, kde ma 450 pluginov a stale riesi, ktory dalsi mu tam chyba.
sam na sebe vidim, ze VST/AU system je choroba neustalej honby za novymi a "lepsimi" pluginmi
Naposledy upravil(a) Poshook dne 27 čer 2009 13:05, celkem upraveno 1 x.
taku, ktoru mas nainstalovanu v pocitaciEXCOM píše:aku verziu Reasona to nacitava?
ano s tym suhlasim.. to ze je aj record pluginovo uzavrety system tiez hodnotim skorej pozitivne, myslim ze je to rozumne rozhodnutie ... ta zasoba FX pluginov svojou kvalitou a mnozstvom na produkciu absolutne postacuje..Poshook píše: sam na sebe vidim, ze VST/AU system je choroba neustalej honby za novymi a "lepsimi" pluginmi
...jedine ma S.E.R.E. preco debili sa naozaj vysrali na MIDI OUT .. to fakt nechapem, to je podla mna fakt ktory degraduje record na tupe nahravadlo pre kapely typu "gitara+bicie+nejake klavesy+vokal" ... proste nazivo nieco zabrnkat a rovno nahrat...
po tej chvilke testovania ma to mrzi este viac lebo sa mi Record pozdava cim dalej tym viac ... to co tam je, vyzera byt spravene klasicky solidne, stabilne a presne v duchu Propellerheadov takze vyzera to fakt na kvalitny kus softwaru ... ale bohuzial pre tento nedostatok je pre mna nepouzitelny, lebo vzdal by som sa vsetkeho ale TI-cka a nordleadu nie... do poslednej chvile som dufal ze je to tam nejak schovane, ze sa o tom len nehovorilo ale nejak to pojde (ja viem, som vecny optimista:-)) .. ale ono to tam fakt nieje..
dendy : a vyuzivat midi out na Reapery a ten nalinkovat cez ReWire by neslo?
neviem ja som rewiru nejak neprisiel nikdy na chut.. proste nechce sa mi mat spustene 2 softy, ukladat projekt nadvojmo, editovat veci v dvoch roznych prostrediach - pre mna je to kontraproduktivne.. niekoho to mozno bavi mna nie ...EXCOM píše:dendy : a vyuzivat midi out na Reapery a ten nalinkovat cez ReWire by neslo?