Presonus STUDiO ONE / 2

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
dusanmsk

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od dusanmsk »

@ekeaze - neskumal som to, mozno sa to niekde nastavuje ( v reaperovi to tusim tiez nie je implicitne zapnute ), ale ked mi to po 2 minutach klikania po efektoch na ctrl+z zmazalo track, tak som to rovno vypol :D Na S1 ma ale potesila moznost mat automatizacne klipy ( ale len oklukou, v reaperovi bohuzial neexistuje workaround, kurva ), ale ani napriek tomu ma to nepresvedcilo skumat to dalej...

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Undo na pohyby faderu a na pluginy S1 opravdu nemá. To nemá ale ani Logic, takže jsem s tím neměl problém.
Jirka Štolfa

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

soimmo_two píše:Hlavní tahák pro mě byla možnost efektovat jednotlivé "clips" v aranži bez nutnosti nové stopy
A vie to aj na midi clipy? Pretoze ked som prskal, ze v Reaperovi to nejde, bol som zdrbany, ze sa na to pozeram zo zleho uhla, ze klip efekty su pred track efektami, atd. blablabla ... To je sice pekne, logicke, ale je mi to hovno platne, ja chcem, aby sa to chovalo konzistentne, ci mam midi klip, alebo audio klip. Na obranu reaperu dodam, ze som nenarazil na daw, ktory by to vedel a ani samp.pro to s ich uzasnym "per-item vsetkym" nevedelo.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dusanmsk píše:@ekeaze - neskumal som to, mozno sa to niekde nastavuje ( v reaperovi to tusim tiez nie je implicitne zapnute ), ale ked mi to po 2 minutach klikania po efektoch na ctrl+z zmazalo track, tak som to rovno vypol :D Na S1 ma ale potesila moznost mat automatizacne klipy ( ale len oklukou, v reaperovi bohuzial neexistuje workaround, kurva ), ale ani napriek tomu ma to nepresvedcilo skumat to dalej...
tak predpokladam, ze redo by ti vratil smazany track zpet jako v kubazi.

soimmo_two

Přesně to by Redo udělal.
Jirka Štolfa

delay

Příspěvek od delay »

* Jak v Studio One vypočítám BPM...? Klasicky mám živě nahranej loop bez tempa, importuju do DAW, střihnu začatek - konec, dam loopplay, ale chci vypočítat přesný BPM... Znám rytmus a znám počet taktů. V Cubase to šlo naprosto jednoduše zadáním právě rytmu a počtu taktů nebo přes Beat Calculator... Tady nikde nic podobnyho nevidim :?:

* Chyběj mi teda klasický nůžky, střihat přes AltX je malinko nezvyk, nebo mi něco uniklo???

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

pouzivate nekdo ve studio one uad nebo powercore ? ja tam svoje poco vst nevidim :-) / do slozky je to namireno/

.....jinak docela legrace ...poridil jsem za levno faderport .... studio one ho hned autom.namapoval ....a jak jsem nikdy nepouzival na kontroleru play..stop atd .... tak uz bych bez toho delat nechtel :) ten motorovej fader je fakt mazec :D

delay

Příspěvek od delay »

UAD i PoCo jedou, jen to není pod Powercore a Powered Plugins jako u Cubase, ale je to po Universal Audio resp. TC Electronics :).
Jinak fakt ty nůžky nejsou!? a výpočet BPM na 99% taky ne, v tomhle směru pravěk.

synth_synth_synth_synth

Příspěvek od synth_synth_synth_synth »

mozna mi hrabe ale nic tam nevidim - tc electronic slozku ano ale v ni jen VST konnektu :-) a kdyz otevru Sony Acid tak tam poco vidim .... no jdu hledat dal ...asi je fakt problem u me ....tak ze vyreseno - preinstaloval jsem drv.... a vse je ok - Diky

akusobick

Příspěvek od akusobick »

Delay: pod trojkou(nahore v liste taky) mas split tool, bo myslis neco jineho?

delay

Příspěvek od delay »

Hele, tak to je dobrá prdel... Já to totiž celou dobu (ca tři týdny) považuju za kapátko a ne kudlu a sem zblblej z Corelu (kapátko tam sampluje barvy nebo vlastnosti objektů), protože v něm celej den dělám v práci a mozek mi tuhle ikonku v SO pěkně ignoruje - že mi je k ničemu, a to sem zkoušel ostatní tooly s alt i shiftem... To je teda fakt srandovní :). Chápu, že mnozí z Vás asi nepochopí...

Díky akusobick.

akusobick

Příspěvek od akusobick »

Rado se stalo - a to s tim prehlednutim je naprosta klasika - znam :-)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Nevíte jestli se dá vypnout mouse wheel na TCP (track control panel). Dost často se mi stává, že si změním volume, nebo IN/Out nastavení.
Jinak je to asi nejstabilnější DAW ze všech. Nic se neseká, vše tam plynule funguje, až jsem z toho překvapen.

soimmo_two

Pokud vím, tak nedá. Co máš za myš ? Já sem míval tyto problémy s MagicMouse. Teď mám herní Razer a už se mi nic takového nestává.
Jirka Štolfa

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

To neni myší ale tím, že když scrolujes dolu / nahoru v projektu a máš kurzor na track panelu, kde je volume, in/out atd., tak se to rozhodí to co je pod kurzorem. Třeba u mixu mi to nevadí, tedy tam je to nutností , ale u track panelu je to fakt opruz.

Odpovědět