REASON 5

Trackery, Reason, FL Studio...
dendy

Re: REASON 5

Příspěvek od dendy »

hm to je vsetko ? nic dalsie ? vyzera ze nie... no opat typicky Propellerheads - pridu s vylepseniami ktoru su sice velmi zaujimave ale na druhej stran naprosto odlisne od toho co by clovek cakal a hlavne co reason fans uz dlhu dobu povazaduju (a teraz nemyslim vst, vst v reasonovi je blbost)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

varia furt to iste..

dendy

Příspěvek od dendy »

tak to zase nie ... to si nemyslim... ale mam pocit ze voci niektorym zasadnym vytkam (midi out, vylepsit mix engine, kvalitny multiband eq) su uplne hluchy a pritom to su veci ktore by neboli az tak komplikovane ... propellerheads je zvlastna firma ... v niecom mi pripominaju apple .. ja som si s reasonom uzil dost casu, nemalo trackov som v nom riesil a svojim sposobom sa mi stale paci... takze ma mrzi ked minaju cas na nepodstatnych, respektive ovela menej podsatnych veciach ako by sa patrilo...

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

dendy píše:hm to je vsetko ? nic dalsie ? vyzera ze nie... no opat typicky Propellerheads - pridu s vylepseniami ktoru su sice velmi zaujimave ale na druhej stran naprosto odlisne od toho co by clovek cakal a hlavne co reason fans uz dlhu dobu povazaduju (a teraz nemyslim vst, vst v reasonovi je blbost)
no este nejake vylepsenia http://www.propellerheads.se/reason5/in ... ticle=more a to je uz vsetko.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : no moc ako apple mi to nepripada, reasonu sa nesnazi nikto konkurovat :)

bassline

Příspěvek od bassline »

Jak varia to iste ? Ani nahodou...mne sa tie veci moc pacia....live samplig + Kong

Ved ten Kong imho vyzera dost brutalne, vyzera to byt fakt mohutny a premakany nastroj na design bicich (synth generatory+physical modeling+sample+efekty)...ale sakra ked to je stale vsetko s tym reasonovskym zvukom....

bassline

Příspěvek od bassline »

prihlasil som sa na beta testovanie...uvidime...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline : su to len dalsie moduly, inak vsetko rovnaky Reason, ak by som to mal uprasnit, nie prevaraju, ale dovaraju.. jedinu zmenu doznal sequencer, ale aj ten mi pride dost neprahladny momentalne..

live sampling vo verii 5? doteraz bol kde? :) uz mi pripadaju ako Adobe

dendy

Příspěvek od dendy »

excom: ty si neobjektivny, pre teba uz nic ine ako apple a logic neexistuje :-)) typicka diagnoza apple usera :P

reason rozhodne ma svoj vyznam, asi keby sa nedarilo a nikto by to nekupoval tak by to nedevelopovali :-) a mas pravdu ze nikto nerobi konkurenciu - ti co sa o to pokusili sa proste nechytali a trh ich vyselektoval (arturia storm, cakewalk project 5)

ma urcite nedostatky, o tych vieme, hlavny z nich je zvuk internych synthov - tam sa zhodneme ze neni lahke dostat z nich daco pouzitelne - kazdopadne stale sa rozvija a pribudaju nove moduly - sak co ine chces aby pribudalo ??? aby komplet zmenili filozofiu ? to uz by nebol reason... co sa tyka reason sequenceru a jeho prehladnosti - to je subjektivna vec.. ked som v nom robil kedysi, sedel mi moc, dnes uz by to bol pain in ass po tom co som zvyknuty na standard sekvenceru v Reaperovi.. to je ale vec zvyku ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja nikde netvrdim, ze je to zly produkt, len hovorim ze varia, prevaraju, dovaraju to same.. ze pridaju par modulov ok, ale to nie je na oznacenie novej verzie, to je mozno tak Reason 2.9.5 :) ale marketing je svina, chapem.. len furt je to o tom istom, ale ciselne sa snazia povedat ze je to nieco uplne ine, nove atd.

ja nie som typicky apple user, tak bacha 8)

bassline

Příspěvek od bassline »

suhlas s dendym...

Inak podla mna ten zvuk neni problem len s internymi syntakmi...ved aj ostatne moduly, efekty...a co taky Redrum sampler, preco mam pocit ze ked urobit nejaky beat tak to znie stale tenko, nech robim co robim...alebo to je uz len psychologicka haluz ? co je najvacsim problemom v reasonovi, zvuk internych syntakov + mix audia, alebo proste cely zvuk je vo finale tensi nez je moznost v DAW s roznymi VSTis ?

Skusal som teraz zliepat sekvencie v reaperovi s HW synthmi a Poise bicimi....porovnal som to z trackom s reasona a ten track bol zvukovo uplne prazdny a vyhlodany :) ...strasne pocut ten rozdiel teraz ked mam moznost...ale aj tak si myslim ze je to o sikovnosti cloveka...ten kto je sikovny urobi dobre znejucu nahravku aj z reasona, alebo sa mylim ? Sak dendy je toho prikladom :-D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

podla mna JP-8080 je este tensia ako Reason :)

Reason je dobry skicar, z neho asi nikdy nic ine ani nebude.

dendy

Příspěvek od dendy »

fakt je ze som v reasone spravil par trackov ktorym co sa tyka zvuku nikto nikdy nic nevytykal a na party fungovali uplne paradne :-) a uzil som sis nim kopu zabavy to je pre mna zasadny argument... proste reason mne v mnohom pripomina ipad, mozes protestovat kolko chces je to tak... tiez ma svoje obmedzenia, nedostatky, ale kto ho miluje nema co riesit, ma svoje pouzitie, a nema ziadnu konkurenciu... tiez jeho vyrobcovia vytrvalo seru na niektore funkcionality ktore by ho posunuli v pouzitelnosti dalej, ale hold proste maju zrejme presnu viziu toho kde to chcu mat... ja vidim medzi Reasonom a iPadom velmi vela paralel...ani jedno ani druhe by som momentalne (jedno UZ a druhe ESTE) nechcel ale v oboch pripadoch su momenty ked sa pohravam z myslienkou ze akoze ano, presa len by ma to mozno v dacom obohatilo...

bassline

Příspěvek od bassline »

EXCOM píše:podla mna JP-8080 je este tensia ako Reason :)
tak si postav JP vedla Reasonu a pokial nebudes pocut rozdiel, tak ti uz nic nepomoze :D
Sudis na zaklade coho ? fotiek ? :D ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline píše:
EXCOM píše:podla mna JP-8080 je este tensia ako Reason :)
tak si postav JP vedla Reasonu a pokial nebudes pocut rozdiel, tak ti uz nic nepomoze :D
Sudis na zaklade coho ? fotiek ? :D ...
vtipalek, na zaklade Ezone stretka kde som si ju mohol vyskusat..

Odpovědět