REASON 5

Trackery, Reason, FL Studio...
dendy

Re: REASON 5

Příspěvek od dendy »

no neviem nezdielam tvoje nadsenie :-) ako furt je to ten isty reason ako predtym, nejake vylepsienia (kong je fajn) ale inak vsetko hra podla mna presne tak ako doteraz... ci to je dobre alebo zle to uz nech si rozhodne kazdy sam. v kazdom pripade ziadna revolucia, len pomala evolucia .., urcite nic co by ma usadilo na zadok a prekvapilo. jedine teb transport bar je fakt hnusny, to mali ostat pri dizajne z predchadzajucich verzii :))))

bassline

Příspěvek od bassline »

:mrgreen:
NJN...zdanie klame..

stamina

Příspěvek od stamina »

mohli by ste mi plz niekto vysvetlit, co konkretne vam na zvuku lezucom z reasonu vadi a dali nejake vase ukazky, ako "to" ma zniet? thnz

charonme

Příspěvek od charonme »

stamina píše:mohli by ste mi plz niekto vysvetlit, co konkretne vam na zvuku lezucom z reasonu vadi a dali nejake vase ukazky, ako "to" ma zniet? thnz
Ak niekto tvrdi ze problem je v mixe (alebo sampleroch) tak sa to da lahko overit a porovnat natiahnutim tych istych samplov v niecom inom, ale synthy a efekty sa uz tazsie porovnaju

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som mal vzdy najvacsi problem v reasone v efektoch.. poriadny multiband EQ, kompresor (to co tam je akoze MClass to je skorej blby vtip imho nez seriozny kompresor/ekvalizer).. a bez poriadneho parametrickeho multiband EQ a kompresora sa dobry mix proste spravit neda.. ani dalsie efekty (chorus, flanger, ten unison - ten je fakt zufaly), to uzasne distortion co tam je - to je fakt slabota ...

ani synthy nie su nejak uzasne - nudia ma proste.. nebudem porovnavat s HW co mam, oni ma nudia aj pri porovnani s mojimi oblubenymi VSTi (sorry, ale take minimogue, monolisa, arguru voyager, predator, gladiator, synth1, deadelus, SQ8L hraju neporovnatelne lepsie ako subtracotor, malstrom aj thor dokopy)

v reasone som par trackov spravil - ono to slo vyladit tak aby to ako-tak hralo, ale vzdy ma to stalo extremne vela roboty oproti praci v cubase alebo reaperovi s kvalitnymi vsti a hlavne vst efektami ...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Reason ma genialni GUI a skvele vymyslenej workflow (aspon v nekterych oblastech). Ale ty algoritmy oscilatoru a efektu jsou proste na prvni poslech strasne tenky, ostry a digitalne rozsypany. Nevim jestli tam je nejakej strasnej aliasing, nebo proc to tak zni, ale je to tak. Aspon co jsem mel zkusenosti do verze 3 a predpokladam, ze v tomhle se reason nezmenil.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

... ako keby pri hrani akordov tam bol problem s fazou :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

nicmene mrknul jsem na ty videa z petky a live sampling vypada hodne prima a Kong se mi taky libi. Na skladani pro lidi co neresi zvuk je to myslim uz spousta muziky za dobrou cenu. Bohuzel ten dobrej zvuk se z toho pak dodatecne taha strasne tezko. Prave jsem domichal album kapely, ktera delala skoro vsechno v reasonu a byl to teda hroznej boj. Jeste schudny by to asi bylo hnat vsechno pres rewire do cubase nebo jinyho vst hostu a efektovat a michat az tam, jenze to uz zase ztraci kouzlo ty kompaktnosti reasonu...

dendy

Příspěvek od dendy »

hnat to von ti nepomoze.. ked uz nie su dobre jednotlive zakladne moduly, efekty, synthy - uz tam je jadro problemu... potom mixazou mimo, s tym ze na stopy hodis nejake slusnejsie EQ a kompresory tomu trosku pomozes ale .. ja vidim problem v tom. ze nedobry je uz ten zaklad, zakladne moduly... hlavne teda tie efekty tie su fakt zalostne.

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy: a v com nefunguje ten mclass equalizer ? akoze nepracuje s tym pasom ktore nastavis, alebo co..

dendy

Příspěvek od dendy »

no prave vzdy som mal z neho pocit ze to filtruje uplne ine pasma ako by malo, respektive ako som nastavil :-).. nehovoriac o tom ze aby bol serioznejsie pouzitelny potreboval by tych pasiem tak 2x tolko.. taky apEQ proste to je parada ten funguje super.. s mclass equalizerom som mal vzdy problemy dosiahnut s nim do co potrebujem, trochu pomohlo ked som hodil za seba do serie napriklad 3 a nastavil na vsetkych 3 to iste ..

bassline

Příspěvek od bassline »

aj tak je to vsetko relativne...da sa spravit kopu zvukov na malstrome a subtractore a thorovi, ktore v mixe nespoznas a budu zniet dobre...problem je mozno v tom ze napr. ja robim celu skladbu zo syntakov okrem bicich, takze ked je to zalozene len na tychto zdrojoch a nicom inom tak sa to prejavi ta tenkost..

A vid. ten test co si mi dal - Virus vs VSTi :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

jj.. mozno je to nakoniec vsetko len vsugerovana halucinacia :)

303

Příspěvek od 303 »

Tak ja osobně sem na Reason 5 zvědavěj a určitě ho hodlam ozkoušet .... i když ty ukázky zní dost klasicky , tim myslim dost podobně jako R4 a dost možna i předešlý verze....ale jinak v Reasonu sou podle mně super věci nadruhou stranu ....propojovaní mašin . kombinator,thor...podle mně dobrej syntak,samplery atd.....osobně se mi nelíbí ale taky jeho sound engin kterej by zasloužil řádnou resuscitaci a zvuk mixeru a korekcí na něm určitě taky ,ale jak už tu padlo: Reason byl vždy trochu alchymie , pokať to člověk umněl ovladat třeba z 50% tak mu s toho stejně dobrej zvuk nelez ....podle mně to chce Reason znát dost do hloubky a pak se mu odvděčí ...jo a komu se to nelíbí tak ať si ho hodí do ReWire v D.A.W. a využije jen to co se mu tam líbí , to si myslim že je dobrý řešení , aspon pro mně třeba .

dendy

Příspěvek od dendy »

ono ten "Zvuk" reasonu je strasne diskuitabilna vec.. ako na jednej strane ked si ho teraz pustim tak sa mi zda ze to je mimo (aj ta verzia 5)... na drujej strane napriklad tieto 3 tracky to je cista reason3 praca, vratane masteru, proste export z reasonu a mp3 zakodovana v lame enc tusim ... minimum externych
samplov, jedine bicie perkusie teda, inak na 90% vsetko reason synthy ... a teda namyslim si ze to ma nejak zly zvuk (teda v ramci mojich schopnosti a vedomosti ako som to v tej dobe vdel vyladit, predsa len uz to ma zo 3-4 roky :-)).. ale na velkom PA-cku slapali dobre, ludia sa bavili, pacilo sa :)

http://www.dendy.sk/ezonetracks/doneInR ... lamide.mp3
http://www.dendy.sk/ezonetracks/doneInR ... _to_us.mp3
http://www.dendy.sk/ezonetracks/doneInR ... _o_s_t.mp3

Odpovědět