Reason 6
Re: chysta sa Reason 6
azarix: kazdy je jinak hlasity, to se neda moc porovnavat... a nenapsal jsi postup, jak jsi to udelal... (stejny audiostopy ve stejnym pomeru smichany v obou programech? A jestli jo, jak jsi je dostal do reasonu? Pres sampler? atd.
Prvotsky: dvojka je hlasitejsi, takze je jasny, ze se jevi lepsi
Prvotsky: dvojka je hlasitejsi, takze je jasny, ze se jevi lepsi
Moje sluchatka a moje usi nie su schopne postrehnut ziadny rozdiel 
Inak 2 ukazky nie su doatatocne relevantny blind test... Idealne je aspon 10 ukazok s tym ze by z reasonu bol nedefinovaney pocet
ak si najdem trosku cas skusim vyfabrikovat nejaky komplexnejsi test... Ake by boli podla vas vodne podmienky/ ssposob ?
No podle me je to problematicky, kdyz nema reason cisty audio stopy. Proste vytvorit (vzit) pisnicku se treba 10-15 stopama, ty jednu po druhy vyrenderovat (vsechno z neceho "neutralniho", ne z Reasonu) a pak ty stopy natahat do nejakyho referencniho softu (treba ten Cubase) a ty samy do Reasonu (pres nejakej ten sampler, nebo jak se to delalo). Nehejbat s hlasitostma, nechat tak jak jsou, aby pomery stop zustaly naprosto zachovany. Pak z obou programu udelat mixdown, ten znormalizovat (aby nedoslo k mylce, myslim tim jen srovnat u obou stop hlasitost nejvyssi spicky - bez jakychkoliv zmen zvuku) a je to.
1. Reason
2. Cubase
Do sampleru Redrum jsem vložil jednu stopu (celek) wav -> vyrendroval opět do wavu. Všechny hlasitosti atd 100%.
Stejnej základ - jednu stopu jsem vložil do Cubase. V Cubase převedeno do mp3.
A ano, reason je tišší. Nenormalizoval jsem to, nechal jsem to čistě bez úprav, což je zvláštní a tím pádem to trochu klame.
Dendy však jasné, že toto není žádný supertest, jen jsem to zkusil nahodit pro zajímavost.
Ale stejně když se to normalizuje i vizuálně v Cubase je vidět rozdíl. Jinak mě ještě napadlo převrátit fáze a porovnat to,
ale to nevím, to jsem nikdy nedělal.
2. Cubase
Do sampleru Redrum jsem vložil jednu stopu (celek) wav -> vyrendroval opět do wavu. Všechny hlasitosti atd 100%.
Stejnej základ - jednu stopu jsem vložil do Cubase. V Cubase převedeno do mp3.
A ano, reason je tišší. Nenormalizoval jsem to, nechal jsem to čistě bez úprav, což je zvláštní a tím pádem to trochu klame.
Dendy však jasné, že toto není žádný supertest, jen jsem to zkusil nahodit pro zajímavost.
Ale stejně když se to normalizuje i vizuálně v Cubase je vidět rozdíl. Jinak mě ještě napadlo převrátit fáze a porovnat to,
ale to nevím, to jsem nikdy nedělal.
azarix: prevratit faze a kdyz bude ticho, je to totozny (musis mit ale stejny hlasitosti - tj. normalizovat to pred tim). Jinak se ale obavam, ze tenhle test je fakt uplne nanic. Jde nam spis o to, jak to mixuje vic stop dohromady.
ja nikomu nenutim svuj nazor na papirovej zvuk reasonu. a jak napsal poshook - v sestce to je mozna i irelevantni se o tom bavit - uvidime
byl bych jen rad..
Poshook: Nedaju sa ti pisat sukromne spravy, takze ti odpovedam priamo tu:
Ahoj,
Pred rokom som chcel predat Reason 4
Momentalne ale nie som rozhodnuty ci ho chcem stale predat alebo nie
. Este ho obcas vyuzivam cez rewire.
Preco sa pytas, mal by si zaujem ?
Ahoj,
Momentalne ale nie som rozhodnuty ci ho chcem stale predat alebo nie
No tiez ma chytil zavan nostalgie a urcite tu 6stku skusim a ak ma potesi tak mozno sa opat vratim z ipadu na komp na nejaky casbiscuit píše:v sestce to je mozna i irelevantni se o tom bavit - uvidimebyl bych jen rad..
no podla mna ak sa tu uz riesi zvuk reasonu tak hlavne pouzit aj jeho nastroje ako synthy a sample ktore obsahuje a potom spravit ten isty track len s podobnymi samplami a zvukmi v inom programe so zakladnym balikom ktory dany program obsahuje a napisat cas ako dlho trvalo ladenie zvuku (alebo ako to povedat) na kazdom testovanom programe. A co sa tyka skladieb chcelo by to skladby cisto synth, synth+zive nastroje, cisto zive nastroje. Tie zive nastroje myslene ako zvukove banky zyvich nastrojov.dendy píše:Inak 2 ukazky nie su doatatocne relevantny blind test... Idealne je aspon 10 ukazok s tym ze by z reasonu bol nedefinovaney pocetak si najdem trosku cas skusim vyfabrikovat nejaky komplexnejsi test... Ake by boli podla vas vodne podmienky/ ssposob ?
hej,bassline píše:Poshook: Nedaju sa ti pisat sukromne spravy, takze ti odpovedam priamo tu:
Ahoj,
Momentalne ale nie som rozhodnuty ci ho chcem stale predat alebo nie. Este ho obcas vyuzivam cez rewire.
mam, ak by bola zaujimava ponuka
ak by si sa predsa rozhodol ho zua nejaku cenu pustit, napis mi sms na 0905828761
dik
inak nechapem, preco mi nejdu PM, mozno by to mohol kuknut nejaky admin
2dendy: sice jsem teprve na zacatku a nemam temer zadne zkusenosti, ale fakt nechapu, jak je mozne za tak kratkou dobu tolikrat totalne zmenit vybaveni, a to myslim smerem kupredu, a nasledne zacit uvazovat o reasonu
vysvetluju si to opravdu tak, ze nehledas nejlepsi zvuk, ale nejinspirativnejsi prostredi, jinak neumim vysvetlit tu epizodku a korg hrackama
sorry za OT!
Dedyk: presne tak:) zmena prostredia a postupov vzdy na mna posobi ako totalna inspiracia, vzdy po zmene DAW sa urodi kopa novych trackov
... Okrem toho tieto debaty o lepsom a horsom zvuku mi z velkej casti pridu ako akademicka debata... U mna ide vzdy v prvom rade o radost z tvorby, o zabavu pocas tvorby...
Někteří uživatele nemohli být přidáni, protože mají zakázané přijímaní Soukromých zpráv.Poshook píše:inak nechapem, preco mi nejdu PM, mozno by to mohol kuknut nejaky admin
tohle to napise, kdyz se clovek snazi obejit chybejici ikonku v poshookove hlavicce..
u mna je to detto. vzdy preferujem obsah (muzikalnost) pred formou a vzdy som bol lepsi muzikant ako zvukar a moj zvuk ma naozaj daleko od dobreho (aj ked som presiel asi vsetkymi dostupnymi audio aplikaciami:)). tie akademicke debaty o zvuku su vacsinou nepodlozene realnymi vysledkami, vacsinou ide skor o pocity a dojmy a casto aj o hladanie vinnika za vlastnu neschopnost. vacsina ludi na ezone robi v tych "dobre hrajucich" aplikaciach, ale kvalitnych mixov je tu ako safranu. vacsina mixov trpi ovela fatalnejsimi problemami, ktore vyplyvaju skor z nedostatku vizie, nizkou urovnou muzikalnosti a celkoveho know-howdendy píše:Dedyk: presne tak:) zmena prostredia a postupov vzdy na mna posobi ako totalna inspiracia, vzdy po zmene DAW sa urodi kopa novych trackov... Okrem toho tieto debaty o lepsom a horsom zvuku mi z velkej casti pridu ako akademicka debata... U mna ide vzdy v prvom rade o radost z tvorby, o zabavu pocas tvorby...