Reason vs Logic vs DAW

Trackery, Reason, FL Studio...
bassline

Re: Reason 6.5 - co vy na to ?

Příspěvek od bassline »

Asi doslo k nepochopeniu, o com je tento thread :). Dovolim si napisat, ze posledne prispevky (a este aj niektore predtym) su zbytocne a neviazu sa na temu, ktoru som chcel rozbehnut mojim prvym prispevkom.

Reason je vdaka svojmu konceptu a filozofii bezkonkurencne all-in-one riesenie, myslim ze o tom sa bavit nemusime. Porovnavanie z hladiska ''ktory soft je lepsi na tvorbu hudby a preco'' je debata uplne o niecom inom a ak chcete, tak si vytvorte thread - ,,Aky soft pouzivam pre tvorbu hudby a preco'' - tam mozete donekonecna rozoberat argumenty, preco prave ten a onen soft pouzivate, co sa vam zda lepsie oproti inym, atd.

Vzhladom na to, kolko diskusii padlo k minulym verziam Reasona ma zaujimal nazor ludi, ktori s nim robili /robia, poznaju ho a vedia sa relevantne vyjadrit k progressu, ktory nastal v aktualnej verzii tohto softu.

Takze poprosim prispevky k TEME.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline: vsetky prispevky su tu k teme.. a za to ze sa to dostalo sem, si v podstate mozes sam za tuto veticku
Ten koncept Reasonu je skvely. Vpodstate na svete neexistuje ziadna konkurencia takehoto all-in-one vyspeleho riesenia pre tvorbu hudby na PC.
sam si dal podnet na to aby sa zacal zrovnavat Reason s niecim inym.. potom dalej tie ultimativne "fakty" o 1 DVD a zvukoch..

myslim ze sa tento thread vyvija spravnym smerom a nikto tu nerobi OT

dendy

Příspěvek od dendy »

tak ja si myslim ze mierny offtopic to cele okolo logicu je :-) okrem toho je to basslineho thread a jasne deklaroval ktorym smerom ma zaujem aby sa diskusia uberela tak si myslim ze by sme to mali akceptovat, minimlane je to slusne ked zakladatel threadu vyjadri ziadost aby sa neodbiehalo od hlavnej temy ..

len moj nazor

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:to sa robilo v tych starych verziach .. to uz snad je dnu ne ? sak tam uz je teraz cely engine toho ich DAW ? ci neni ?
samozrejme, od verzie 6 sa Reason integroval s Recordom takze normalny audio multitrack to ma ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bassline píše:
Reason je vdaka svojmu konceptu a filozofii bezkonkurencne all-in-one riesenie, myslim ze o tom sa bavit nemusime.
no prave to je diskutabilne , to slovicko bezkonkurencne .. trebars mne pripada nepouzitelny .. takze slovicko bezkonkurencne , nedokazem akceptovat ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin: povedz priklad na 1 soft ktory filozofiou a workflow je konkurenciou Reasonu ...

to ze subjektivne sa ti zda nepouzitelny je uplne ina vec to s tym nijak nesuvisi..

Reason vo svoom segmente realne nema konkurenciu.. v pociatkoch sa o to snazilo Arturia Storm a trochu Synapse Audio Orion.. ale potom jedno skapalo uplne a druhe sa vybralo uplne inou cestou...

Porovnavat Reason s Logicom alebo akymkolvek inym standardnym DAW je porovnania hrusiek s jablkoami, motorky s autom alebo notebooku s tabletom ...

s5 k teme ... verzia 6.5 a rack extensions je pre Reason imho tak zasadny a revolucny krok ze snad od vezie 1.0 nic tak zasadne v Reasone nebolo... snad Record (jeho zlucenie s reasonom bol vyborny tah)

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše: s5 k teme ... verzia 6.5 a rack extensions je pre Reason imho tak zasadny a revolucny krok ze snad od vezie 1.0 nic tak zasadne v Reasone nebolo... snad Record (jeho zlucenie s reasonom bol vyborny tah)
No je fakt zaujimave, ze Props najprv vymysleli samostatnu aplikaciu na nahravanie AUDIA s novym kvalitnym mixerom (Record) a potom sa rozhodli nakoniec toto implementovat do Reasona, takze Record vlastne zanikol. Pripada mi to tak, ze tomu AUDIU v Reasone sa do poslednej chvile branili :). Podla mna pride nakoniec aj MIDI OUT. Celkom super by bola moznost ovladat externe nastroje cez modulatory z Reasonu (LFO, obalky, krokove sekvencery).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : ale bassline pise, ze "Reason je vdaka svojmu konceptu a filozofii bezkonkurencne all-in-one riesenie" .. prave ten koncept a filozofia nie kazdemu vyhovuje .. cize niekomu moze vyhovovat ine all-in-one riesenie .. ako napriklad LOGIC .. preto mi to nepripada ako bezkonkurencne all-in-one riesenie ..

dc98

Příspěvek od dc98 »

Zase se to koukám zvrhlo....trošku mi to přípomíná bitky typu PC vs APPLE nebo iPHONE vs SAMSUNG :D Lidi tohle je přeci nepodstatný, šlo o to sdělit názory na novou verzi R6.5 a na to, jakým směrem se to ubírá a né si honit trička, že LOGIC a spol. jsou lepší na skládání. Každej bude přeci "bránit" to svoje na co je zvyklej. Před 20 lety jsem začínal na Amize v Protrackeru a Octamedu a nebylo pro mě přípustný vůbec pomyslet na PC jako stroj na hudbu (resp. na cokoliv) no a dneska...

Začínal jsem na FruityLoops na PC a do dnes to je hodně zajímavej a diskutabilní soft, tím jak celý platforma funguje...ale zase bychom se mohli "hádat", FLstudio vs zbytek světa :)

Pro mě je R6.5 hodně kvalitní partner pro dělání určitého typu hudby. A právě díky ruzným "blbostem" jako routování kabelů a řetězení mašinek skoro jako ve studiu, jdou dělat fakt psí kusy, takže zase a znovu říkám...není to o porovnávání, ale o tom, jaký mají hlavně lidi co Reason POUŽÍVAJÍ na něj názor a zkušenosti...

bassline

Příspěvek od bassline »

--
Pytkin píše:dendy : ale bassline pise, ze "Reason je vdaka svojmu konceptu a filozofii bezkonkurencne all-in-one riesenie" .. prave ten koncept a filozofia nie kazdemu vyhovuje .. cize niekomu moze vyhovovat ine all-in-one riesenie .. ako napriklad LOGIC .. preto mi to nepripada ako bezkonkurencne all-in-one riesenie ..
Takze este raz: Reason je z pohladu svojho konceptu a filozofie bezkonkurencne all-in-one riesnie.

Touto vetou som iba chcel povedat, ze neexistuje all-in-one hudobny soft, ktory ponuka rovnaku filozofiu prace ako Reason. A to znamena co ? Ze tym padom je tento soft bezkonkurencny :). A preco je bezkonkurencny ? Pretoze napriklad v inom hudobnom softe si nezapajam rovnakym sposobom virtualne masinky do racku, neprepajam CV a AUDIO vystupy, atd.

Ak niekomu nevyhovuje filozofia a koncept Reasonu, tak bude vyberat predsa z inych hudobnych softov. Takze logicky, softy, z ktorych si uzivatel vybera, su si navzajom konkurencne. Reason ale medzi ne nepatri v tomto priade, pretoze uzivatela nezaujima koncept tohoto softu :)

Je neuveritelne ako jedna veta dokaze rozputat taketo nepochopenie toho, co sa autor snazil povedat :). Skusim tu vetu o bezkonkurencnosti este napisat v inom zneni - Reason je proste svojim konceptom jedinecny. :D :D. Alebo tiez by som mohol pouzit vetu - Reason je svojim konceptom jedinecne all-in-one hudobne riesenie :).

Pytkin, uz rozumies ako som to myslel ? :)

--
Naposledy upravil(a) bassline dne 02 črc 2012 17:35, celkem upraveno 3 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

bassline píše: Je neuveritelne ako jedna veta dokaze rozputat takeho nepochopenie toho, co sa autor snazil povedat :). Skusim tu vetu o bezkonkurencnosti este napisat v inom zneni - Reason je proste svojim konceptom jedinecny.
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bassline : no ja myslim ze to su dve rozne vety :

Reason je z pohladu svojho konceptu a filozofie bezkonkurencne all-in-one riesnie.

Reason je proste svojim konceptom jedinecny.

ale mozme toto jazykovedne okienko uzavriet ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bavime sa hadam o najnovsom Reasone ... prirovnanie Logicu bolo velmi trefne a to z jedneho dovodu.. ma Environemnt a to su kabliky v Reasone.. a dnesny Reason vyzera ako klasicky DAW...
ak by sme sa bavili o Reasone ked v nom nebol este integrovany Record, tak poviem ze je to jedinecny koncept.. ale o tej verzii sa tu nebavime..

aj Sonar si vie nastackovat syntaky ze to vyzera ako Reason syntaky.. to iste ma aj Logic

tak naozaj o najnovsom Reasone sa tazko bavit ako o bezkonkurencnom.. uz len to ze mu chyba Midi Out je nekonkurencie schopne.. a to je jediny rozdiel dnes medzi Reasonom a roznymi inymi DAW

mimo to vsetko som fanda Reasonu

bassline

Příspěvek od bassline »

A thread sa dalej staca do zumpy...uz ani nestaci ze clovek SLUSNE upozorni o com je tema v tomto threade...krasa :)

Ak sa bude opet niekedy kritizovat uroven ezone, tak si staci potom precitat ako priklad tento thread :mrgreen:

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline : nevidim tu ziadnu zumpu, prebieha tu normalna slusna a konstruktivna debata.. ak je to pre teba zumpa tak potom nezakladaj thready..

zalozil si thread aby sa diskutovalo, niekam si ho nasmeroval a ludia reagovali.. oznacit ich reakcie za zumpu je dost smutne..

Odpovědět