Reason vs Logic vs DAW

Trackery, Reason, FL Studio...
haralambos

Reason vs Logic vs DAW

Příspěvek od haralambos »

ja jsem ho sice nezkousel, ale kuprikladu logic je za zlomek ceny a je plne rozsiritelny... jak si to myslel s tim, ze neexistuje konkurence?

dc98

Re: Reason 6.5 - co vy na to ?

Příspěvek od dc98 »

On je REASON 6.0 nějak extra drahej ? Že jsem si nevšiml, když jsem ho kupoval ! Myslím, že poměr cena / výkon je velmi dobrý !

haralambos

Příspěvek od haralambos »

nerikam, ze je extra drahej, ale jestlize se prodava za dvojnasobek ceny Logicu, tak me zajimala ta bezkonkurecnost...

dendy

Příspěvek od dendy »

haralambos píše:nerikam, ze je extra drahej, ale jestlize se prodava za dvojnasobek ceny Logicu, tak me zajimala ta bezkonkurecnost...
bassline mal na mysli bezkonkurencnost z pohladu filozofie a struktury ... logic je predsa len trosku iny typ softwaru... reason tak ako je vizualne spraveny naozaj konkurenciu nema...

dc98

Příspěvek od dc98 »

Ono je potřeba se na to podívat ještě trošku jinak. Většina ostatních oblíbených kompozičních softů vlastně funguje tak, že je to jen jakýsi polotovar, který má super sequencer funkce, ale je defakto použitelný pro skládání až po zavolání si VSTi a VSTfx pluginů, které sice v základu nějaké své vlastní dodá přímo výrobce SW, ale většinou nic moc. Takže se otevřeně spoléhají na externí dodavatele nástrojů a efektů. Což samo o sobě není vůbec špatné, spíš naopak...to je právě ta výhoda...mohu mít defakto dneska cokoliv za mašinku ve svém virtuálním studiu.

Jenže právě Propellerheads že šli úplně proti proudu, tak si na sebe ušili bič a museli ty mašinky prostě mít od začátku svoje. Takže proto ta cena, proto ale i ta stabilita, proto ta pro mnohé oblíbená kompaktnost. Já osobně zjisťuji, že mi to začíná "na stará kolena" vyhovovat víc. Pustím jeden soft a nemusím řešit tuny doinstalací VST plugz a bank, ale mám to vše pod jednou střechou. Je to rychlý, dobře zoptimalizovaný vůči systémovým prostředkům počítače. A co se zvuku a presetů týče....výběr pro tvorbu dalších zvuků ale i použitelnost dodávaných či dále zakoupených refillu je velký konkurenceschopný ! :-) O kvalitě jednotlivých mašinek v Reasonu nechci vést diskuzi, vždy se najde lepší konkurent ze světa VST. Ale o tom to není.

Máte to jako třeba s fotografováním. Canon 5D Mark III z vás neudělá profi fotografa....ale musíte to mít v sobě a pak uděláte i silnou fotku se strojem 10x levnějším :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja by som s tym nesuhlasil.. Aj iny vyrobcovia (trebars apple) dodavaju program nabuchany zvukmi a uz nic viac nepotrebujes.. Ono je to skorej o style prace.. Niekto ma rad krabice a paterny, tak v reasone dostava toto na jednom stole a dobre sa mu s tym robi.. Iny preferuje iny druh komponovania a pouzije iny daw..

bassline

Příspěvek od bassline »

dc98:
Uplne suhlasim, aktualne to vidim presne rovnako, ako ty :)

Pytkin:
Lenze Reason nema konkurenciu ani z pohladu dodavanych zvukov a nastrojov - ktory DAW ti ponuka priamo tak bohaty obsah nastrojov a dodavanych zvukov v 3,5 GB soundbanke ? Variabilita nastrojov v Reasone je omnoho vacsia ako su integrovane nastroje v ostatnych DAW. A hlavne kazdy nastroj mozes neskutocne kreativne vyuzivat aj vdaka prepojovaniu CV a AUDIO signalov - a toto kreativne prepojovanie je hlavne zabavne a jednoduche.

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

bassline píše: Pytkin:
Lenze Reason nema konkurenciu ani z pohladu dodavanych zvukov a nastrojov - ktory DAW ti ponuka priamo tak bohaty obsah nastrojov a dodavanych zvukov v 3,5 GB soundbanke ? Variabilita nastrojov v Reasone je omnoho vacsia ako su integrovane nastroje v ostatnych DAW. A hlavne kazdy nastroj mozes neskutocne kreativne vyuzivat aj vdaka prepojovaniu CV a AUDIO signalov - a toto kreativne prepojovanie je hlavne zabavne a jednoduche.
Hele nechci aby to vyznělo jako poměřování pindíků, ale Logic měl v základu asi 4,5 GB samplovaných nástrojů a myslím něco okolo 30 GB smyček a různých frází apod. Ty čísla si fakt nepamatuju, ale bylo tam toho dost a část i vcelku hodně použitelná. Nevím jak je to s tím obsahem teď, když je Logic jenom v Appstore. Já jsem měl ještě krabicovou verzi devítky, kde bylo kromě DVD samotného Logicu (Mainstage, Soundtrack, Compressor) ještě 8 DVD dalšího obsahu. To celé myslím za cenu okolo 500 EUR. Což je myslím vcelku srovnatelné s Reasonem.
Jirka Štolfa

bassline

Příspěvek od bassline »

soimmo_two píše: Já jsem měl ještě krabicovou verzi devítky, kde bylo kromě DVD samotného Logicu (Mainstage, Soundtrack, Compressor) ještě 8 DVD dalšího obsahu. To celé myslím za cenu okolo 500 EUR. Což je myslím vcelku srovnatelné s Reasonem.
No a prave o to ide. 8 DVD versus jedno DVD.

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Tak šup šup, ať už slyším originální kompozice a veledíla hodná mistrů.
Jirka Štolfa

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

bassline píše: Lenze Reason nema konkurenciu ani z pohladu dodavanych zvukov a nastrojov - ktory DAW ti ponuka priamo tak bohaty obsah nastrojov a dodavanych zvukov v 3,5 GB soundbanke ? Variabilita nastrojov v Reasone je omnoho vacsia ako su integrovane nastroje v ostatnych DAW. A hlavne kazdy nastroj mozes neskutocne kreativne vyuzivat aj vdaka prepojovaniu CV a AUDIO signalov - a toto kreativne prepojovanie je hlavne zabavne a jednoduche.
no ja neviem .. ja som skusal len reason 3 alebo 4 .. bolo to fajn .. boli tam dobre zvuky, na to ze boli dnu .. ale ziadna sleha .. mozo z tvojho pohladu su tie zvuky super .. mne pridu banky v logicu omnoho lepsie .. za tym co som napisal si stojim .. kto ma rad krabice , tak mu moze sediet reason .. i ked je mam rad krabice a reason mi nesedi .. je to pekna ohurovacka , ked otocis rack .. ale pripada mi to straaaasne neprehladne .. rozhodne vyhoda reasonu neni v bankach a zvukoch .. ale v style prace ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:. rozhodne vyhoda reasonu neni v bankach a zvukoch .. ale v style prace ..
presne tak

dendy

Příspěvek od dendy »

soimmo_two píše: Hele nechci aby to vyznělo jako poměřování pindíků, ale Logic měl v základu asi 4,5 GB samplovaných nástrojů a myslím něco okolo 30 GB smyček a různých frází apod. Ty čísla si fakt nepamatuju, ale bylo tam toho dost a část i vcelku hodně použitelná. Nevím jak je to s tím obsahem teď, když je Logic jenom v Appstore. Já jsem měl ještě krabicovou verzi devítky, kde bylo kromě DVD samotného Logicu (Mainstage, Soundtrack, Compressor) ještě 8 DVD dalšího obsahu. To celé myslím za cenu okolo 500 EUR. Což je myslím vcelku srovnatelné s Reasonem.
149.99 EUR z AppStore ..

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

tohle prave na logicu miluju. Je to all in one reseni a pritom bez limitu. Navic jejich instrumenty a efekty se blbe nahrazujou VST.
A vetsinou v logicu ma kazdej dva tri pluginy, zbytek resi nativne.
Takze srovnani logic vs reason je zcela na miste.

PS: jeste se audiostopy v reasonu delaj pres sampler? Jestli jo, tak je to slusnej masochismus.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to sa robilo v tych starych verziach .. to uz snad je dnu ne ? sak tam uz je teraz cely engine toho ich DAW ? ci neni ?

Odpovědět