ved to hovorim, pouzil si sice rovnake sample, ale taktiez si sa hral so sablami na mixe (panorama, volume). pamatam si tusim, ze Logic 4/5 mal defaultne v nastaveniach -6db na importnute audio, takze volume vo vysledku nikdy nemohlo sediet s inym pogramom aj pri rovnakom nastaveni mixu. rovnako tak praca s panoramou sa u programov lisi a dva programy mozu pracovat s hlasitostou audia pri zmene panoramy inak.delay píše:No vařil jsem to v obou programech z naprosto stejných WAV souborů. Doma si dám tu práci a odzkouším to ještě v Cubase SX3, možná ACIDu.Poshook píše:render z Reaperu je viac komprimovany a teda hlasnejsi a makksi. podla mna bude rozdiel v urovniach suchych master mixov pred MP1 procesingom. cele by som to prisudil odlisnemu fungovaniu potencakov a faderov vo FL a Reaperi. podobny problem sme riesili na Ableton fore.
Problém je, že když vypnu MP1 v FL, tak zvuk leze tak do -6db (suchej master) kdežto v Reaperu se sere do 0db již od začátku (jakoby tam fakticky na masteru něco bylo, zkusím ještě prohledat nastavení projektu).
Tohle mi zatím přijde dost komunistický a diktátorský...
tiez by som sa priklonil k jednoduchsiemu testu. vezmi nejaky stereo sampel (najlepsie nejaku hotovu muziku), insertni do stopy a len vyrenderuj. potom hod oba vysledky v niektorom z programov do stop a na jednej otoc fazu. ak su zhodne, odcitaju sa na nulu