Samplitude
Mám pocit že ten anglický patch je jen trochu silácké vychloubání. Jednak se to nikde reálně neobjevilo a že by si s tím někdo dal tu mravenčí práci (na rozdíl od prostého cracknutí kódu), je dost málo pravděpodobné ... Že je němčina nesnesitelná, je ale fakt
Už a? Magix pohne, mají zpoždění půl roku ... Na druhé straně, jim to jako uživatelé odpustíme, nic lepšího než Samplitude tu prostě není ! 
... mmno taky uz jsem videl patch na 8.0EnIvo píše:Mám pocit že ten anglický patch je jen trochu silácké vychloubání. Jednak se to nikde reálně neobjevilo a že by si s tím někdo dal tu mravenčí práci (na rozdíl od prostého cracknutí kódu), je dost málo pravděpodobné ... Že je němčina nesnesitelná, je ale faktUž a? Magix pohne, mají zpoždění půl roku ... Na druhé straně, jim to jako uživatelé odpustíme, nic lepšího než Samplitude tu prostě není !
Mnaga, Ivo : Ak sa s tym fakt chcete pohrat , tak tu je ten DE->ENG : http://midi.pytkin.sk/
Ziiiv... tak vcera v noci jsem prubnul to demo osmicky. Ne ze bych do toho nejak pronik, jen jsem se s tim hodne nahrubo seznamoval, ale po prvnim osahani musim rict, ze se mi to zatim zda prekvapive intuitivni. Na to, co by to vsechno melo umet, jsem cekal dost velkou divocinu, ale prekvapive se mi i bez manualu okamzite do toho podarilo neco nahrat a upravovat. To se treba o Logicu vubec rict neda. Tento soft mi je zatim spise sympaticky (akorat nakej poradnej tutorial k tomu mohli pribalit, help neni moc dobrej), rozhodne u me nevyvolava iracionalni odpor jako Cubase...
Abyste tomu rozumeli, jsem spise muzikant nez nejakej zvukar a potrebuju neco, do ceho si muzu kvalite zaznamenavat sve napady, popr. vysledky prace cele me kapely. Neco, s cim se nebudu muset moc s..t, nebavi me ladit comp, prekonavat nekompatibilitu pluginu, resit nefunkcnost spatne cracknutyho softu atd. Nejlepe nejake all-in-one reseni.
Dosud jsem delal v Abletonu, ale jeho crack je spatny, takze jsem silne uvazoval o koupi legalni verze. Je skvele intuitivni, zvukove dostatecny, i kdyz to asi neni uplne top class, jenze mi prestal trochu stacit, nektere veci tam nejdou, a kdyz vidim politiku upgradu pristi verze (6-ka je naspadnuti), nemyslim si, ze bych se jich v dohlednem case dockal... Oni se o upgrady fakt staraji, jedou jak dasove, jen maj jejich zakaznici spis jine priority. Ale ja nektery funkce chci hned.
Kdyz si uvedomim, ze za cenu Abletonu ale muzu mit Cubase SE, Samplitude Classic nebo za jeste daleko nizsi cenu Logic Express...
Digital Performer me nejak nechava chladnym, k Sonaru taky nemam duveru. Uvazoval jsem o Logicu (pac zrovna potrebuju i novejsi comp, takze by switch nebyl problem, navic v dobe, kdy na tom bezej i vokna...), ma v novejsich verzich hromadu integrovanych pluginu v cene, a pry jsou velmi slusne (nevim, zkousel jsem kdysi jen 5-kovou verzi na PC). Pak jsem ale narazil na Samplitude a zbystril, interni efekty vypadaji taky velmi solidne, navic je tam zrejme promakana editace audia (takze bych mozna ani nepotreboval Wavelab), coz v Logicu zatim moc ne, a pry ani zadna poradna alternativa k SoundForge/Wevelab na Macu neni... Zkratka moje rozhodnuti koupit Logic je ted slusne nahlodano, takze vas tu budu mozna ted chvili otravovat svymi zacatecnickymi dotazy, tak pardon...
Zajimalo by me prozatim, jestli nekdo mate osobni zkusenost s dlouhodobym pouzivanim internich pluginu v obou daw, jak podle vas vyzniva srovnani.
A taky bych byl velice vdecny, pokud byste mi prozradili, jak v Samplitude zapnout nejaky step sequencer/drum editor. Nepodarilo se mi ani otevrit plugin Robota.
Mozna ve svych uvaha mam nejaky nesmysl, tak me kdyztak vyvedte z omylu, popr. mi sdelte o tomto softu cokoliv, co si myslite, ze bych mel vedet, nez se rozhodnu, ze udelam tu velkou investici penez a casu a rozhodnu se ho poridt. Diky!
Abyste tomu rozumeli, jsem spise muzikant nez nejakej zvukar a potrebuju neco, do ceho si muzu kvalite zaznamenavat sve napady, popr. vysledky prace cele me kapely. Neco, s cim se nebudu muset moc s..t, nebavi me ladit comp, prekonavat nekompatibilitu pluginu, resit nefunkcnost spatne cracknutyho softu atd. Nejlepe nejake all-in-one reseni.
Dosud jsem delal v Abletonu, ale jeho crack je spatny, takze jsem silne uvazoval o koupi legalni verze. Je skvele intuitivni, zvukove dostatecny, i kdyz to asi neni uplne top class, jenze mi prestal trochu stacit, nektere veci tam nejdou, a kdyz vidim politiku upgradu pristi verze (6-ka je naspadnuti), nemyslim si, ze bych se jich v dohlednem case dockal... Oni se o upgrady fakt staraji, jedou jak dasove, jen maj jejich zakaznici spis jine priority. Ale ja nektery funkce chci hned.
Kdyz si uvedomim, ze za cenu Abletonu ale muzu mit Cubase SE, Samplitude Classic nebo za jeste daleko nizsi cenu Logic Express...
Digital Performer me nejak nechava chladnym, k Sonaru taky nemam duveru. Uvazoval jsem o Logicu (pac zrovna potrebuju i novejsi comp, takze by switch nebyl problem, navic v dobe, kdy na tom bezej i vokna...), ma v novejsich verzich hromadu integrovanych pluginu v cene, a pry jsou velmi slusne (nevim, zkousel jsem kdysi jen 5-kovou verzi na PC). Pak jsem ale narazil na Samplitude a zbystril, interni efekty vypadaji taky velmi solidne, navic je tam zrejme promakana editace audia (takze bych mozna ani nepotreboval Wavelab), coz v Logicu zatim moc ne, a pry ani zadna poradna alternativa k SoundForge/Wevelab na Macu neni... Zkratka moje rozhodnuti koupit Logic je ted slusne nahlodano, takze vas tu budu mozna ted chvili otravovat svymi zacatecnickymi dotazy, tak pardon...
Zajimalo by me prozatim, jestli nekdo mate osobni zkusenost s dlouhodobym pouzivanim internich pluginu v obou daw, jak podle vas vyzniva srovnani.
A taky bych byl velice vdecny, pokud byste mi prozradili, jak v Samplitude zapnout nejaky step sequencer/drum editor. Nepodarilo se mi ani otevrit plugin Robota.
Mozna ve svych uvaha mam nejaky nesmysl, tak me kdyztak vyvedte z omylu, popr. mi sdelte o tomto softu cokoliv, co si myslite, ze bych mel vedet, nez se rozhodnu, ze udelam tu velkou investici penez a casu a rozhodnu se ho poridt. Diky!
Pak ovsem vyvstava otazka, jak budou v 9-ce fugovat ty economy tracks, ktere udajne zavadi novy Hybrid Audio Engine... Jinak trocha toho vykonu dolu me nezabije, vsechno bude ohromny skok proti memu Athlon XP stareckovi... Navic jsem presvedcen, ze rychle upgrady ultralevnych komponent do masovych pc hrubou silou driv nebo pozdeji zlikviduji i ty nejsofistikovanejsi proprietarni reseni... Ruka trhu je mocna, viz mac/intel
-
Jerry Forester
Taky jsem koketoval se samplitudou,ještě v době než měla novou grafiku a nebyla špatná.Měla malý nárok na hardware.Jenže nepodporovala VST,později se dal sehnat prográmek přes který by měly VST programy fungovat,ale bylo to s problémy.Nejsem mistr světa přes počítače,ale taky spíš muzikant a tak je mimo jiný pro mě nejdůležitější kolik lidí ten daný program používá,jde o to pokud se nedaří,mít se koho na problém zeptat.Na to je pravděpodobně nejlepší Cubase SX.Když si k tomu koupíš českou knížku,budeš mít minimum problémů.Kterousi z těch odlehčených verzí jsme dostal dokonce zadarmo ke zvukové kartě,ale nešpinil jsem s tím počítač,takže ani nevím co v tom je.Na druhé straně máš kus legálního software a nikdo neví jestli to przníš na crecku nebo na legální půlverzi pokud ho nepustíš aby se ti v tom hrabal.
to nie je AZ taka pravda, neviem kolko stoji samplitude alebo cubase SE, ale na wavelab by "rozdiel v cene" nestacil, ak by sa kupovala PC masina s intel dual core 2, samozrejme (v tichej, serioznej skrinke, so slusnym displejom a grafickou kartou). prinajmensom by bol nakup macka dostatocne zmysluplny, ak by mal majitel dobry dovod pouzivat logic (dobry dovod = paci sa mu ovladanie a "filozofia" produktu).Kermitak píše:Ja bych mel jen malou poznamku - za cenu Macika si muzes poridit vykonnejsi PC a zbyde ti dost penez na Cubase SE i Wavelab Studio nebo Samplitude.
2Jerry: ja bych se spis drzel Samplitude, popr. jejich vyhod/nevyhod vzhledem k Logic. Ono to tak nevypada, z toho co jsem napsal, ale muj iracionalni odpor ke Cubase je podepren jistymi zkusenostmi, krome Abletonu ji znam nejvic z uvedenych softu, spoluhrac v kapele v ni leta delal, vetsinou jsem byl u toho...