Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Uživatelský avatar
evh86
Příspěvky: 24
Registrován: 07 bře 2021 21:04
Vybavení

Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od evh86 »

Zdravím!

Chci si pořídit oficiální cestou (nejlépe ještě tento kalendářní rok - 2024) DAW Studio One (by PreSonus).
Jednak nevím, zda by bylo lepší si tento software zakoupit nyní ve verzi 6, nebo počkat, až třeba vyjde na světlo světa verze 7 (což už by možná mohlo nastat brzy, jelikož verze 6 vyšla poprvé někdy v září 2022).
Nevím, jak to chodí, a možná se to bude lišit výrobce od výrobce. Je to tak, když si člověk zakoupí nějakou konkrétní verzi pro download - a může to být klidně ke konci období, kdy se prodává teď aktuálně tedy verze 6 - že si při tom stáhne úplně tu první verzi, řekněme jako třeba 6.0? A pak si může bezplatně stahovat aktualizace v rámci verze 6, dokud nepřijde verze 7? Anebo lze updaty na DAW stahovat ještě i v dalších ucelených verzích (7, 8,...)?

Díky za odpověď.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22416
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od Pytkin »

To je rozne .. Apple s Logicom to ma tak , ze si kupis 10 a dalej stahujes vsetky .. 11,12,13 ... Steinberg to ma tak , ze mas updaty zadarmo vzdy v major verzii .. ale delia aj na 0.5 .. Cize mas Nuendo 10.0 a updaty su 10.0.1, 2,3 .. a potom mas Nuendo 10.5 co uz je nova verzia .. A updaty mas 10.5.1,2,3,4 .. Ine firmy robia ze mas trebars rok zadarmo updaty .. VMIX to tak ma .. Kazda firma proste inak .. Neviem ako to ma Presonus .. Na stranke to maju urcite napisane .. Niekedy robia firmy , ze ked uz ohlasia novu verziu , ale este neni hotova , tak ked si kupis tu aktualnu starsiu , tak mas potom zadarmo update na tu novu .. Ale tiez to musi mat firma napisane na WEBe ..

geomystery
Příspěvky: 286
Registrován: 03 kvě 2021 17:38

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od geomystery »

Prechod na novou verzi z jakekoli stavajici je vzdycky za cca 4 tisice korun ceskych a kdyz je akce tak cca 2 tisice. V ramci jedne verze jsou updaty zdarma. Ja treba mam verzi 3 a zatim sem nemel duvod pro upgrade. Klidne bych koupil s klidnym srdcem 6tku, zas tak raketove kupredu se to nevyviji.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22416
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od Pytkin »

vo V3 asi nie su tie vystupne limitery na LUFSy ne ? Vtedy to snad este ani nebolo ..

Uživatelský avatar
evh86
Příspěvky: 24
Registrován: 07 bře 2021 21:04
Vybavení

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od evh86 »

Dočítám se mimo jiné, že verze 6.5 má v sobě nově možnost práce s Dolby Atmos... - což by snad mělo být k dispozici i v rámci updatů, pokud bych si nyní pořídil prostě verzi 6, která by mohla být tou první (6.0).
I když netuším, jestli bych zrovna Dolby Atmos využil. Doma mám prostě klasické studiové stereo monitory, pracoval bych nejspíš čistě se (skromnou) muzikou, která by, předpokládám, zrovna nemířila do kin s velkým množstvím reprobeden... :-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od pavlii »

Nevyužiješ. To by ses takhle neptal. Takže je to fuk :-)

P.

Mercy
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2003 09:18

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od Mercy »

Mám Studio One 5 a updatujem zadarmo až do updatu 5.5.2 (asi posledný). Tiež chcem kúpiť novú verziu, už 6-tka má vylepšenia, ktoré sa hodia, ale rozhodol som sa počkať na verziu 7. Tiež myslím, že by mala výjsť v dohľadnom čase. Super na Studio One je, že mám 5 licencií za jednu cenu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od pavlii »

Pozor - nemíchat hrušky a jabka (zde: licence a patche). Licence je pro verzi; kolik bude pro verzi vydáno patchů (=updatů) nikdo nikdy neví, ale licenčně to pořád spadá pod příslušnou verzi. Takže žádné "mám 5 licencí za jednu cenu" :-)

Takto to je snad u všech SW, updaty v rámci verze snad nikdo neúčtuje, to by byl skoro nesmysl.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 13 črc 2024 18:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava překlepu.

geomystery
Příspěvky: 286
Registrován: 03 kvě 2021 17:38

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od geomystery »

On tím myslel, že má možnost S1 aktivovat na 5-ti různých počítačích.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od pavlii »

Ah soo, tak to pak jo. Pardon, že mi to seplo nesprávně.

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 13 črc 2024 19:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

Uživatelský avatar
evh86
Příspěvky: 24
Registrován: 07 bře 2021 21:04
Vybavení

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od evh86 »

Ještě mě napadá zeptat se na jednu věc, která je nejspíš jasná, ale tak pro jistotu, jelikož já si 100% jistý nejsem...
Na jednu IP adresu lze zakoupená licence Studia One instalovat teoreticky do nekonečna? Ptám se proto, když by se třeba stalo něco s PC, musela by se do něj měnit nějaká komponenta, přeinstalovat operační systém,... A potom ještě, když bych tu samou licenci instaloval v budoucnu na nově zakoupený PC (za předpokladu, že bych ho připojil síťovým kabelem do stejné zdířky modemu), zda bych Studio One také mohl znovu (a neomezeně) instalovat? - IP adresa by se tímto krokem nezměnila, doufám...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od pavlii »

Nevím o tom, že by kdy podobný program byl vázaný na IP adresu. Pokud je licence řešená jakýmkoli softwarovým způsobem, tak je vázaná na "počítač", což znamená na sestavu komponent. Při výměně nějaké kritické komponenty (obvykle disk, OS, základovka, CPU) se celá sestava tváří jako jiný počítač, čili zde je potřeba licenci nějakým způsobem obnovit. Různí výrobci se k tomu staví různě, tohle bude popsané na webu (nebo ti to řekne někdo, kdo se SO pracuje déle).

Steinberg to má vyřešeno tak, že lze mít v jednom okamžiku aktivní 3 licence (tj. 3 počítače) s tím, že správa těch licencí je plně pod kontrolou uživatele v jeho MySteinberg účtu.

Čili měním-li nějakou kritickou komponentu a musím tedy aktivovat další licenci, tak i jednoduše tu starou smažu, protože se váže k již neexistujícímu počítači a zbytečně by tak blokovala ten jeden licenční "slot". Tohle ale nemusí být obvyklé.

Licence vázané na IP adresu jsou, ale opakuji - nikdy jsem to neviděl u programů typu DAW (ale samozřejmě nemám kompletní přehled).

P.

geomystery
Příspěvky: 286
Registrován: 03 kvě 2021 17:38

Re: Studio One 6 (7) - koupě a podpora

Příspěvek od geomystery »

V ramci tveho Prsonus uctu (online webove rozhrani) muzes spravovat sve licence. Kdykoli muzes jakykoli pocitac odebrat a aktivovat novy. Az pet pocitacu muzes mit aktivovane soucasne. Da se aktivovat i offline. Kdybys s tim mel trable napis mi soukromou zpravu.

Odpovědět