SYNCHRONIZACE REASON3+GRAMO
SYNCHRONIZACE REASON3+GRAMO
Ahoj lidi,
potřeboval bych poradit jak mám synchronizovat REASON3 s gramofony. Mám k dispozici M-AUDIO OZONE A EVOLUTION UC33.
Už jsem to zkoušel propojit a moc mi to nešlo - S výstupu rec na mixu jsem posílal signál do AUX imput na OZONE. S ozone jsem pak vedl zpětný signál do line na mixu. REASON externí signál zaregistroval ale když jsem třeba zkoušel pustit smyčku z rex do puštěné fošny tak to zrovna moc synchronní nebylo. Hledal jsem info všude možně ale nikde ani zmínka o tomto. Prosím hoĎte mi pomocnou ruku. Díky moc Petr
potřeboval bych poradit jak mám synchronizovat REASON3 s gramofony. Mám k dispozici M-AUDIO OZONE A EVOLUTION UC33.
Už jsem to zkoušel propojit a moc mi to nešlo - S výstupu rec na mixu jsem posílal signál do AUX imput na OZONE. S ozone jsem pak vedl zpětný signál do line na mixu. REASON externí signál zaregistroval ale když jsem třeba zkoušel pustit smyčku z rex do puštěné fošny tak to zrovna moc synchronní nebylo. Hledal jsem info všude možně ale nikde ani zmínka o tomto. Prosím hoĎte mi pomocnou ruku. Díky moc Petr
- MonkeyFighter
no tohle v reaznu neuděláš...mužeš sice do rýznu poslat výstuop z gramo nebo výstup z rízna do mixu ale tim to hasne,ty potřebuješ nějakou buď HW škatuli nebo nějakej plugin kterej z audiosignalu rozpozná BPM... hw škatule určitě existuje, ale neporadim ti jak se menuje, jestli existuje nějakej plugin nevim...ale rizn pluginy neumi, takze pokud takovej plugin obevis tak jediny reseni je cubase pres rewire sprahnuta s reazonem(v cubase ti pobeží ten plagin kterej by měl udávat bpm reznu) ale fakt nevim jesli něco tajkovýho je...no a pokud bys sehnal tu hw škatuli tak buď na ní navěsíš úpřímo reason(ale nevim jestli se reason umi syncnout na midivstup)a nebvo to zase poresit pres rewire s cubasem...
pomoci audio signalu nic sinchronizovat nejde a kdyz tak velice spatne a urcite nespolehlive.problem je v gramo ktery proste nema midi (proto nejde synchronizovat).nepomuze ti zadny soft .jedine asi ze by existoval gramec s midi.tunelb1 píše:To si mě moc nepotěšil. A jak je na tom ABLETON ? Tedy pokud jsou nějaké zkušenosti ...
- MonkeyFighter
MonkeyFighter: no neni to tak nerealny, treba numark gramec umi pocitat BPM skladby, takze kdyby to pocitadlo dokazalo synchronizovat nejaky hodiny v gramci na zaklade toho BPM, ktere to umi urcit, tak by se to dalo synchronizovat. V podstate pitch fader gramcu by ovlivnoval sync. treba cubase tam se da nastavi external sync. Jenze to by nekdo takovej vynalez musel udelat 
ale to prece bude hrozne nepresny,navic kdyz v te skladbe bude napriklad kus bez drums tak se okamzite vse rozjede.tunelb1 píše:Jak to tak sleduji. Jediným východiskem bude bude nejspíše použití nějakého VST pluginu, který by přijímal příchozí BPM audio signálu a ten následně synchronizoval s hostitelskou aplikací. Snažím se něco na ten způsob najít, ale zatím nejsem úspěšný
dalsi nevim jestli vubec je plgz ktery umi cist z audia bpm je naloadovanej v cubase a nasledne jim cely sx nebo ableton ridi.V abletonu je ext sync ale myslim ze jde povesit jen na ext midi sync.
Jasně jet gramo podle např. Reason je jedna z možností. Řeším ale cestu opačnou. Celkem mě zaráží že dnešní aplikace tohle neumí. Co říkáte na tohle ...
http://www.macmusic.org/software/view.p ... n/id/3964/
http://www.macmusic.org/software/view.p ... n/id/3964/
tunelb1: ale proc resis cestu opacnou kdyz vysledek je stejny? nech si na savli hrat reason smycku dej si ji do sluchatek a na ni si srovnej desky a celej set jet ve stejnym tempu jako reason a rovnej desky na to a bude ti to vzdy sedet a muzes si do toho poustet smycky a delat s tim uplne co budes chtit.
Nenapada me duvod vysledek je takovy, ze budes mit jednotne BPM toho chces docilit a jakou cestou toho docilis je snad jedno ne?
Nenapada me duvod vysledek je takovy, ze budes mit jednotne BPM toho chces docilit a jakou cestou toho docilis je snad jedno ne?