Tim Exile a jeho live setup v Reaktoru 5
-
aum generator
nepocul som ziadne jeho CD a ako demonstracia je to co tam robi ok ale "kurvit hezky" by som to nenazval. skor tam prvoplanovo kurvi a uplne primitivnym sposobom. to co tam robi neni vobec nicim zaujimave. len podla toho videa by sa dal cely ten ensemble v reaktore spravit do 2-3 hodin. (ak by islo len o zvuk a nie o ovladanie tak by ani to video nebolo treba. stacil by zvuk.)
a tiez sa tesim na stovky ludi, ktory chcu robit hudbu a vlastne ani nevedia aku ale hlavne nech je to trendy a nech je to hotove co najskor (ved komu by sa s tym chcelo srat), ked uvidia toto video a zozenu si reaktor a zacnu "tvorit"....to budu zase tony odpadu :/
ale zase viem ze Tim Exile vydal nieco aj na planet-µ tak uplne zle veci snad nerobi....
a tiez sa tesim na stovky ludi, ktory chcu robit hudbu a vlastne ani nevedia aku ale hlavne nech je to trendy a nech je to hotove co najskor (ved komu by sa s tym chcelo srat), ked uvidia toto video a zozenu si reaktor a zacnu "tvorit"....to budu zase tony odpadu :/
ale zase viem ze Tim Exile vydal nieco aj na planet-µ tak uplne zle veci snad nerobi....
-
aum generator
pytkin: mne to pripada ako uplny upadok a dviha sa mi z toho zaludok ked to vidim...(pritom progresivnu hudbu milujem a zijem nou)..kus sracky ten clovek predviedol, potom porozpraval o uzasne prevratnych core-cells (kto robi v reaktore, pripadne niekedy videl max alebo pure data, sa len zasmeje, pripadne zaplace), a zobral kopec penazi od naive instruments ktory budu teraz lahsie predavat svoj soft naivnym debilkom, ktory nemaju dost napadov, tak to supluju tym ze si stiahnu kopec softu....ale mozno to bude len mojimi mizantropickymi sklonmi ze to takto pesimisticky vnimam...
uplny junkfood. mi to prijde ako v McDonalds kde clovek dostane kus niecoho a hlavne ze to "chuti" (a to ze je to kus hovna nikoho nezaujima)...toto mi prijde uplne rovnako. typek nahodne postlaca klavesy na klavesnici a hlavne ze je to polamane.....ja mam polamane veci rad ale aj lamat treba s citom a nie takto.
uplny junkfood. mi to prijde ako v McDonalds kde clovek dostane kus niecoho a hlavne ze to "chuti" (a to ze je to kus hovna nikoho nezaujima)...toto mi prijde uplne rovnako. typek nahodne postlaca klavesy na klavesnici a hlavne ze je to polamane.....ja mam polamane veci rad ale aj lamat treba s citom a nie takto.
Naposledy upravil(a) aum generator dne 22 zář 2005 08:34, celkem upraveno 1 x.
-
aum generator
aum generator: no ja ale nechci aby hrali prvoplanovy radoby experimenty (ve skutecnosti lacinou radoby experimentalni nudu), ja prave doufam, ze by to byl mazec, smesice uplne vsech stylu, novy kombinace, novy svety... nechci po DJovi aby delal vlastni hudbu, neni to umelec, ale umeleckej remeslnik, ale chci, aby me bavil a seznamoval se skvelou hudbou a vytvarel efektni a neotrely kombinace... Ach ta utopie
Proc kurva treba ty breakbeatovy DJs obcas neslehnou k tem beatum nejakou pecku cojavim treba od Beatles? Takovy Still My Guitar Gently Weeps nebo jak se to jmenuje by slo do neceho nadherne zakombinovat... Lidi by to urcite ocenili, jakkoliv to zni bizarne... problem bude asi v majitelich klubu a v lenosti poustecu desek... Treba v Roxy hral nekdo (zeby Freeland? ,) nebyl jsem, ale slysel jsem o tom) freelanduv bb remix Smells Like Teen Spirit, a najednou pustil original od Nirvany a lidi skakali jak sileny...
Cyril: To jo, mnohokrát jsem o tom taky přemejšlel a zkoušel v kompu mixovat Beatlesáky s breakbeatama, ale problém je dycky v tom, že živá muzika a zvláš? tehdejší živá muzika nemá uplně konstantní tempo. Ty muzikanti zrychlujou a zpomalujou podle toho jak to cejtěj což je kurefsky dobře protože je to pak mnohem živější, ale strašně špatně se to potom mixuje s elektronickym/samplovanym rytmem. Já jsem to řešil tak, že jsem upravoval tempo seqenceru v průběhu skladby, anebo jsem ten živej track rozstříhal po jednotlivejch X taktech a ty pak synchronizoval, ale to si s tim člověk musí pořádně vyhrát a nejde to dělat naživo s gramcema. Jiná věc je prokládat set čistě živou muzikou, což bych rozhodně uvítal, zvláš? takovejma klasikama jako jsou Beatles apod. protože pak ten set dostane uplně novej rozměr.
FFoxX: to sem taky zkousel, udelat cele bici do nejakeho 50-60's slagru a bud menit tempo nebo puvodni skladbu nastrihat. Ono to ale stejne nakonec pusobi divne. Tipuju, ze znami remixeri, treba JunkieXL se o neco podobneho taky pokousel a nakonec usoudil, ze bude lepsi si z puvodni veci vyzobnout jen par nejsilnejsich kousku a ty vselijak naloopovat. Co bych jeste povazoval za vkusne, tak mozna nekde na zacatku, na konci nebo uprostred nechat trosku delsi pasaz vyznit kousek ciste puvodni nahravky s tim, ze se to jen ruzne oholi filtrem aby to nebyla uplna kopie.
zozen si stare veci od bent, ti to robia roky... nie beatles, to je pod ich uroven, ale kadejaku beckovu mainstream skvaru zo 70tych rokov. a znie to skvele... neni pravda ze to nejde pouzit, len treba zabudnut na sadzanie beatov do mriezky ale pekne kopcit rytmus originalu ;)FFoxX píše:Cyril: To jo, mnohokrát jsem o tom taky přemejšlel a zkoušel v kompu mixovat Beatlesáky s breakbeatama, ale problém je dycky v tom, že živá muzika a zvláš? tehdejší živá muzika nemá uplně konstantní tempo. Ty muzikanti zrychlujou a zpomalujou podle toho jak to cejtěj což je kurefsky dobře protože je to pak mnohem živější, ale strašně špatně se to potom mixuje s elektronickym/samplovanym rytmem. Já jsem to řešil tak, že jsem upravoval tempo seqenceru v průběhu skladby, anebo jsem ten živej track rozstříhal po jednotlivejch X taktech a ty pak synchronizoval, ale to si s tim člověk musí pořádně vyhrát a nejde to dělat naživo s gramcema. Jiná věc je prokládat set čistě živou muzikou, což bych rozhodně uvítal, zvláš? takovejma klasikama jako jsou Beatles apod. protože pak ten set dostane uplně novej rozměr.
-
aum generator
FFoxX: ziaden progress...core cells vedia v podstate to iste co vedeli predtym aj moduli v reaktor 3.05
jediny rozdiel je ze sa celky zlozene z core cells, pocitaju po 1 sampli a nie po 64 (pri efektoch zalozencyh na feedbacku presnejsi vypocet) a ze je to kusok rychlejsie...ale kazdopadne Fourier ani Convolution tam este stale nieje, takze v porovnani s Pure Data a Max/MSP je reaktor stale len hracka.
jediny rozdiel je ze sa celky zlozene z core cells, pocitaju po 1 sampli a nie po 64 (pri efektoch zalozencyh na feedbacku presnejsi vypocet) a ze je to kusok rychlejsie...ale kazdopadne Fourier ani Convolution tam este stale nieje, takze v porovnani s Pure Data a Max/MSP je reaktor stale len hracka.