Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Mercy
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2003 09:18

Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od Mercy »

Píšem najmä či má niekto podobnú skúsenosť, neviem si to vysvetliť a straší ma to, pretože by to bol veľký problém ak by sa mi to stalo v dôležitom projekte. Predstavte si Track v ktorom je niekoľko nahraných sekvencií s pomenovaním povedzme Track1, Track 1(a), Track 1(b) atď... No a jedného dňa otvorím projekt a sekvencia Track 1 (Track 1.wav) má iný obsah ako bol pôvodne nahratý, je zároveň kratší takže, zvyšok je vyplnený tichom (takže vlna v projekte má pôvodnú dĺžku ale zvuk je kratší, ale na disku je WAV skutočne kratší a nie je za ním ticho, je proste krátky). Takto sa mi to stalo v dvoch trackoch. Nie s celým trackom, vždy len s jednou sekvenciou (alebo ako to nazvať) v tom tracku, lebo nebol nahraný na jeden šup ale po častiach. Pôvodne nahraný wav nie je ani v poole ani priamo v projekte keď idem cez prieskumníka. Neviem či som to dobre vysvetlil.

Sanchez
Příspěvky: 249
Registrován: 09 led 2011 08:18

Re: Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od Sanchez »

Či to nie je náhodou tým, že máš uložené .wav projektu v rovnakom foldri. No a keď si otvoril po ukončení prvého projektu druhý projekt a nahral si prvý Track, tak Ti proste prepísalo Track 1.wav z toho prvého projektu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od pavlii »

No - myslím, že každý normální program by se s tímhle měl umět vyrovnat, ale zase na druhou stranu si těžku umím představit lepší léčebnou proceduru pro uživatele, kteří mají v souborech mr.... ehm - nepořádek :-D :-D

Takže pokud se Sanchez trefil, tak já osobně to jen kvituji :-D otázkou je, zdali to byl od programátorů Presonusu záměr......

P.

Sanchez
Příspěvky: 249
Registrován: 09 led 2011 08:18

Re: Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od Sanchez »

Neviem, či som sa trafil, ale nejak som si pri čítaní skúsenosti Mercyho, spomenul na svoje skúsenosti pred rokmi...:-)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3603
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od pavlii »

:-D

P.

Mercy
Příspěvky: 40
Registrován: 01 lis 2003 09:18

Re: Zvláštny problém - zmena obsahu WAV v tracku v Studio One 5

Příspěvek od Mercy »

Ozývam sa po dlhšom čase... no, ono to znie logicky čo píšete ale bohužiaľ nie je to tak. V tom priečinku je len jeden projekt. Nemá sa tam čo miešať. Neviem si to vysvetliť, lebo po dokončení tohto projektu, som ho vyexportoval (našťastie) a možno až po roku otvoril opäť s tým, že som tam objavil túto chybu. Po exporte (ktorý je bez chyby) som tam už nič nenahrával. A stopa ktorá je prehratá je prehratá úryvkom z tej istej skladby.
Akurát som myslím čistil POOL, ale samozrejme priamo z programu.

Odpovědět