Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 602
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO »

V kazdom pripade pred dvadsiatimi rokmi to bola uplna sleha, ja si pamatam ako mi priniesol otec hudobne noviny, kde bol test S10 a S50 a ako si dobre pamatam tak S10 bola za 3000 mariek a S50 za 5500. Co bolo na to co dokazali v tej dobe vcelku ludova cena.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

Ha 54 tisic Kcs, pri kurzu 18 Kcs/1 Marka :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

to bol rocny plat mojho otca

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 602
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO »

Mojho mesacny, kedze v tej dobe hraval v kapitalistickom imperializme v bare :)

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 698
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse »

S50 bol moj uplne prvy nastroj, +atari 1040 st. za S50 som dal tusim 40000. to bol rok 92-93? v pomere moj plat/cena v dnesnej dobe asi neexistuje tak drahy synt :))))) vedelo to asi 7 sekund nasamplovat :)) cize napr. cinela sa spravila z 0,3 sec. sampla, zaloopovala a dozvuk sa urobil dlhym decayom.:)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

abuse píše:S50 bol moj uplne prvy nastroj...
Používal jsi ho s monitorem (TV) a měl jsi k němu myš, nebo ten kontroler a alpha-dialem ?

Marně sháním za rozumnou cenu myšku, nebo alespoň nějaké zapojení konvertoru z běžné myši
Na webu jsem objevil schema na jakýsi převodník z PS2 myši, ale ani za boha to nefunguje. Ono ani není divu, když jen piny napájení a země jsou jinak, než na tom návrhu :cry:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 698
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse »

skusal som to aj s tv ale neprinasalo to nic moc extra, vystacil som si s alpha dialom

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Jejda, nedošlo mi, že S50 má narozdíl od rackové verze dial na panelu :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nigol
Příspěvky: 37
Registrován: 17 zář 2002 09:25

Příspěvek od nigol »

S50 mam doma, ale bohuzel mysku taky nemam...Na S50 alpha dial podle mne bohate staci

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru »

Prodam S220 (rackova verze S10). Jestli o to ma nekdo zajem, kontaktujte me do privat mailu.

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Zkouseli jste TC Works Sonic Destructor- preset 12bit sampler? Ma to s tim neco spolecnyho? Desne to sumi... Je to dobra simulace?

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Zkouseli jste TC Works Sonic Destructor- preset 12bit sampler? Ma to s tim neco spolecnyho? Desne to sumi... Je to dobra simulace?

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru »

no me ten 12bit sampler nesumi

myslim si, ze napodobovat zvuk nejakyho prehistorickyho sampleru snizenim bitove kvality a pod. je dost mimo misu...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Při loadování samplů upravených v PC (přes MIDI do S10) není se šumem nějaký extra problém, ale při samplování přímo do S10 je to celkem mazec :) (podle mě je to hlavně problém A/D převodníku)

Kru: funguje ti na S220 tento program? : http://members.lycos.nl/s10manager/
To by o dost zvedlo jeho užitnou hodnotu...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kru
Příspěvky: 242
Registrován: 20 kvě 2003 08:50

Příspěvek od kru »

Tudy: priznam se, ze nevim, uz sem to dlouho nemel zapojeny a pred tim sem to pouzival k Amize. Muzu to vyzkouset, ale nevim, kdy se k tomu dostanu (teoreticky o vikendu, ale zalezi, jak bude venku ;)

Odpovědět