Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 říj 2006 12:35

Hmm nevite nekdo jak zni stary 12bit sampler?

V kompu mam jen 16 a 8 takze si to nemuzu napodobit :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 13:06

Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2006 13:12

acid punk: v balicku mda efektov je mda degrade, ten vie simulovat akukolvek bitovu hlbku + nelinearitu prevodnika
to si ale musis dat delay do sendu, za neho degrade a este eventualne ekvalizer...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 02 říj 2006 13:50

Cyril: :)
Acid Punk píše:Hmm nevite nekdo jak zni stary 12bit sampler?

V kompu mam jen 16 a 8 takze si to nemuzu napodobit :)
Víme :) Na hov.. :lol:
Já si 12bit (30kHz) samplery pořídil za A) ze zvědavosti, za B) kvůli té údajné špíně, kterou mrví zvuk a za C) abych se na nich naučil pracovat se samplingem (software mě jednoduše nebaví).
Roland S10 má tak "úžasné" převodníky, že výsledek při samplování přímo do něj je skutečně hodně vzdálen originálu. Ale když si základní sampl připravím ve Wavelabu (při 30kHz) a pak sampl nasypu do S10 přes MIDI, zní to už slušněji.
Nedávno mi přibyl nový přírustek - Roland S330. Ten už je možnostmi o dost dál, než zcela primitivní S10, ale nemám k němu program, kterým bych do něj mohl importovat samply z PC, takže jsem odkázán na jeho A/D převodník :?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 říj 2006 14:29

To by me zajimalo, a da se to lepe ovladat?

Chtel bych HW sampler na to abych mohl hrat primo z nej realtime, uz me naprosto irituje zpozdeni a klikacka na pc programech, to se neda hrat to se da jen programovat.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 02 říj 2006 15:59

Zpoždění by mě iritovalo též. Editace asi bude komfortnější na PC, než na takovém low-end sampleru (i přes to, že je vše přehledné na monitoru), jako je S330. Za slušnou cenu se dnes už dají koupit dospělé samplery.
Pro mě mají prostě tyhle mašinky svoje kouzlo - rád si dokazuji, že to jde i na horším vybavení :) (taky si za málo peněz můžu vyzkoušet, zda mi to vůbec něco říká)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 říj 2006 16:23

Ale tohle je proste naprosto kouzelny...
Tudy píše:Tak už je to doma :)
A takto vypadá 12bit sampling v praxi (přecejen se těch pár dní pátrání po správném propojení na TV vyplatilo)
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635069.jpg">
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635085.jpg">
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635098.jpg">
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635115.jpg">
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635135.jpg">
<img src="http://im.lide.cz/photo/big/07/1372407-7635151.jpg">
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 03 říj 2006 19:46

Pekna hracka :)

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 03 říj 2006 20:24

Tudy, ale tahat sample cez midi to chce asi vela trpezlivosti :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 03 říj 2006 23:22

Skoda ze kazda technologie pada na svem omezeni, a na postupujici nekompatibilite :)

A neda se to nejak overclocknout pridat treba USB radic a tahat to pres nej v nejake MIDI emulaci? :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 říj 2006 23:25

KAYKO píše:Tudy, ale tahat sample cez midi to chce asi vela trpezlivosti :)
U 30kHz/12bit MONO ani ne :)
Ten datový obsah je o poznání menší - bohužel i kvalita, ale i tak to má něco do sebe.
(sekundový sampl do Rolandu S10 má cca 71kB)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 03 říj 2006 23:35

Tak to mas par sekund, predpokladam, ze tam mas asi 256 ram v lepsom pripade 512.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 říj 2006 23:43

S10 má 256kB rozdělených ve 4 bankách. Takže je možné mít v nástroji 4 sekundové samply, které se dají různě kombinovat (split, layer, hodit je za sebe), ale split je pevně rozdělen, takže klasický multisampling nemožný.
Ukládání je možné na diskety 2a1/2" !!! (dostal jsem jich k nástroji 20 kousků :) ) Diskety mají dvě strany (normálně se otáčí, jako kazety) a na každou stranu se vleze jeden sampl :) :) :)


S330 už má 750kB a multisamply se dají zónovat dle libosti (má už i dvouvrstvé dynamické zónování)
Ukládání na klasickou 3a1/2" DD - to už je prd sranda :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 říj 2006 08:51

Wow az 4 sekundy! 8-)
A az 2 samply na disketu!

Kolik tohleto delo v 80 letech muselo stat?
snad 20-30 tisic? :)

Neco jako W-30 od rolanda bych doma uvital, jen ho uz moct konecne sehnat :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 04 říj 2006 09:00

Abych byl přesný, tak 4,4 sekundy :)
S10 byl (a je) jeden z nejlevnějších komerčních samplerů, ale i tak se mi v 15letech o něčem takovém mohlo jen zdát.
Nicméně třeba na bicí je dobře použitelný i teď

S330 už je o něčem jiném. Jen tu myšku k němu sehnat...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět