Absolutny sluch.
Absolutny sluch.
Dobry den mal by som tri otazky.
Co je to absolutny sluch ?
Ako sa da zistit ci ma niekto absolutny sluch ?
Existuje nejaka definicia ?
Dakujem.
Dakujem.
absolutny sluch je schopnost urcit nekomparativne vysku tonu. to znamena, ze cloveku naslepo zahras 440Hz a on povie, ze je to A1 bez toho, aby si mu zahral iny, znamy ton. mat bezny hudobny sluch znamena vediet urcit vysku tonu z intervalu. cize zahra ti dakto na ladicke E, potom ti zahra neznamy ton a ak nie si hluchy, nemas problem povedat, aky ton to je. maniaci vedia povedat nielen ze pocuju D, ale ze pocuju D+13 centov 
cest ich pamiatke

cest ich pamiatke
Re: Absolutny sluch.
Pokud by Tě to zajímalo víc tak si projdi tyto stránky je tam rozebráno hodně problémů.Anonymous píše:Dobry den mal by som tri otazky.
Dakujem.
Čau Tony
http://www.volny.cz/mfranek/index1.html
-
- Profesionál
matucha: Neptej se, pokud si nejsi jisty ze chces slyset odpoved ;)
Samozrejme ze vsichni kolem hudby jsou divny. Vsichni nadsenci do neceho jsou divny - rybari, modelari, filatelisti, MTBikeri atd. Proto je tolik osvezujici a kontrastni mluvit s clovekem co ma jen takovy "normalni" zajmy jako ze cte, chodi do kina divadla, jezdi vyletne na kole atd.
Samozrejme ze vsichni kolem hudby jsou divny. Vsichni nadsenci do neceho jsou divny - rybari, modelari, filatelisti, MTBikeri atd. Proto je tolik osvezujici a kontrastni mluvit s clovekem co ma jen takovy "normalni" zajmy jako ze cte, chodi do kina divadla, jezdi vyletne na kole atd.
- Pavel Vantuch
Uchylka
Je prima zjisteni, ze si clovek nepripada samotnej ujetej.
Taky se vam stava, kdyz treba v hospode s kamarady rozebirate vsechny ty kompresory, LPF, matrixe a nevim co jeste, ze na vas ostatni koukaj, jakoby jste spadli z Marsu nebo mluvili turecky?
Taky se vam stava, kdyz treba v hospode s kamarady rozebirate vsechny ty kompresory, LPF, matrixe a nevim co jeste, ze na vas ostatni koukaj, jakoby jste spadli z Marsu nebo mluvili turecky?

Re: Uchylka
PV taky mám tuto zkušenost s probíráním hudební teorie.Pavel Vantuch píše:Je prima zjisteni, ze si clovek nepripada samotnej ujetej.
Čau Tony

kru: ja sem psal "jezdi VYLETNE na kole", MTbikery jsem naopak zaradil do rubriky divnejch lidi. Par jich znam a dokud jsem se tak trosicku nestal radoby-jednim z nich tak me taky udivovaly ty debaty typu "ty vole letim dva metry ve vzduchu, borovice me slehla vetvi do voka a vypadlo mi soucasne jedno spdecko".. Taky jsem napriklad pochopil ze Author je cyklisticky Behringer. Ty debaty jsou vsude uplne stejny.
Mimochodem kolo za sedesat tisic je takovej slusnejsi zaklad, spis tak pro socky ;)))
Mimochodem kolo za sedesat tisic je takovej slusnejsi zaklad, spis tak pro socky ;)))