chcel by som sa spýtať ako a či testujete pred použitím v tracku pluginy, konkrétne napr. equalizéry. Počul som, že je ich dobré vyskúšať cez biely šum. Najprv ho vygenerovať vo wavelabe čistý a potom cez niektorý equalizér. Pri grafickej analýze sa dajú vidieť rozdiely. Dôležité je v akej miere je eq pri maximálnom parametri Q úzkopásmový a v akej miere zasahuje iné frekvencie.
Poznáte ešte nejaké návody na testy? Môžu byť aj iné pluginy. dik
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66
realna sirka filtra, ci sedia cisla na gui s realitou, atd. ak treba ekvalizovat presne, trebars akustiku, ma to zmysel. spusta ekvalizerov ukazuje kraviny, trebars posihfopit, u ktoreho ukazovane frekvencie sedia len pri samplovacke 44,1
Hodim ho na stopu, poladim aby se mi vysledek libil... zkusim na jinym oblibenym... porovnam... posteluju, porovnam... zkusim na jinym matrosi... ale rozhodne co me vubec nezajima jak ekvalizuje bilej sum a krivky sou mi taky fuk, protoze EQ je o vic vecech nez krivkach... no a z toho vicemene vyjde jestli ten plug a na co budu pouzivat... a budto se ujme nebo ne.
kexik píše:realna sirka filtra, ci sedia cisla na gui s realitou, atd. ak treba ekvalizovat presne, trebars akustiku, ma to zmysel. spusta ekvalizerov ukazuje kraviny, trebars posihfopit, u ktoreho ukazovane frekvencie sedia len pri samplovacke 44,1
rozumiem, len v povodnej otazke bolo o testovani pred pouzitim v tracku.