Akustická kytara.

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

nick_valensi píše:V jakem stavu byla kytara predtim, nez ji dotycny do panelaku umistil a za druhe kde stala.
Kde stala nevim, kupoval ji ve statech v nejakym guitar shopu, dovezli mu ji na objednavku. Stav by mel byt 100%, kdyz byla nova.
nick_valensi píše:kytaru za 80tisic si ovsem nekoupi nejakej jenda, kterej o tom nic nevi... asi tak.
Omyl ;)

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

tak u takovejch diletantu je mozne vsechno.. ;-) nicmene znova a naposledy: uvedomelemu cloveku, ktery si nastroj nekupuje jako dekoraci do obyvaku, se tohle nemuze stat. pro vsechny novacky: kytara patri bud do kufru, nebo do stojanu v mistnosti s konstantni teplotou (jakakoliv extremni teplota - byt konstantni ;-) = problem)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Zadnej diletant to neni. A furt nechapu, proc se prodavaji zvlhcovace na masivni kytary a proc taylor tvrdi, ze kytara nesmi vyschnout, jinak ztrati tvar a popraska. Ja se nehadam, ja to nechapu ;)

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

zvlhcovace prodava mnoho firem, trebas planet waves.. moje osobni zkusenost je takova, ze tyhle veci maji smysl v oblastech s extremnim pocasim (florida, texas, australie atd.). u nas je to tak trochu nadstandard v peci o nastroj. jako nerikam, ze to nema sve opodstatneni, ale zas bych to neprecenoval (to vis, firmy si chtej namastit kapsu i na prislusenstvi, takze si pak clovek pripada, ze se bez zvlhcovace neobejde.. ;-) ) . zaklad je pevny kufr, postaveny v suche a nepretopene mistnosti. pokud se kytary casteji prenasej, tak doporucuju zainvestovat do kvalitniho kufru (trebas SKB atd.)

Rošky

akustika - zkušenosti

Příspěvek od Rošky »

[I]Rozhodl jsem se si koupit nějakou solidnější akustickou kytaru.Chtěl bych ji využít na nahrávky doprovodů přes mikrofon.Akustika podle mne nejde nahradit ničím.Styl blues,mám rád silné basy,neslité středy a zvonivé výšky.Všechno by mělo být vyrovnané,patřící k sobě.Nějak jsem se o akustiky v poslední době nestaral,ale vím že si pochvalují Seagull,nebo Art Lutherie.Mohu pustit tak 10-15000.Prosím o váš tip.Děkuji.[/I]

Jerry: sice je to na opravdu dobrou akustiku relativně málo, ale IMHO se nespleteš, když vyzkoušíš nějakou Seagull (sám mám Seagull Maple CW Duet a jsem spokojen), nebo se podívej, jestli něco v téhle hladině vyrábí Taylor, to jsou podle mne nejlepší akustiky na světě (mám ji v plánu). Na několik Taylorů jsem hrál a nechci nic jinýho...Já se sice s tím Seagullem a budoucím Taylorem pohybuju někde kolem 30-45.000 Kč, ale jsem přesvědčený, že tyhle firmy by měly umět vyrobit slušnou kytaru i za 15000.
Ještě maličkost: nahrát dobře akustiku považuji já osobně za velkej kumšt a husarskej kousek, takovou zvukařskou vysokou školu. Tak držím palce !
Rošky

Jerry Forester

furch

Příspěvek od Jerry Forester »

Tak jsem ji koupil je to asi týden.Je to Furch,starší,v solidním stavu,vyměnil jsem na ní struny který byly rezavý protože na ní nikdo nehrál že ani nepamatuje kdy.Dal jsem jí D'Addario bronz a jako by mě to chtěla vynahradit tak ukazuje co je v ní.Ještě jsem si domluvil s pánem v prodejně Furch v Brně že ji prohlédne a pošteluje.Mám totiž k nástrojům jiný vztah jak k mixu,zvukovým modulům,bednám atd.To všechno je neživý,kytara je na půl cestě mezi živým a neživým a někdy se mi zdá že tu hranici překročí.

Rošky

Re: furch

Příspěvek od Rošky »

[quote="Jerry Forester"]To všechno je neživý,kytara je na půl cestě mezi živým a neživým a někdy se mi zdá že tu hranici překročí.[/quote]

Tak to bych podepsal.
Rošky

jindris

dřevo je dřevo

Příspěvek od jindris »

Moc pěkně řečeno, na půli cesty mezi živým a neživým :wink: , na druhou stranu s dřevem nějaké zkušenosti mám a jenom si dovolím malou připomínku k té intenzívní debatě o špatně, či dobře vysušeném dřevě.
Ono totiž dobré vysušení je jedna věc, ta druhá je, že pokud není neprodyšně zalakované, bude pořád reagovat na okolní vlhkost (větší vlhkost = dřevo zvětšuje objem "bobtná", nižší vlhkost = zmenšuje objem "zesychá") a to i po šedesáti letech (starší dřevo nemám :) )
Samozřejmě, že už ne tak moc, asi už ho to po těch letech přestává bavit :(
Bohužel v paneláku v zimě bývá dost extrémně suchý vzduch (fakt bych tam nechtěl bydlet).
Takže jak už bylo někde výše řečeno, uschovávání v kufru, by mohlo být řešení.
Jestli je někde doporučená nějaká optimální vlhkost pro takové nástroje, to fakt netuším, určitě snesou hodně, ty z přírodně sušeného dřeva zřejmě víc, ale taky jen odsud pocud...

rastis

Příspěvek od rastis »

hej, ale vysusene drevo aj ked pracuje, tak po navlhnuti pri naslednom schnuti sa ani neskruti a ani nepraskne. to by musel byt ovela vacsi extrem, ako panelak. kruti sa a praska pri vysychani cerstve drevo.

designer

Příspěvek od designer »

"nebo se podívej, jestli něco v téhle hladině vyrábí Taylor, to jsou podle mne nejlepší akustiky na světě "

Taylor a Gulid-s tim suhlasim
inac Art and Lutherie hraje krasne,ale nema basy

designer

Příspěvek od designer »

neviete nahodou o obchode, kde by sa dalo vyskusat gitary ako Seagull, Simon&Patrick,Taylor,Guild atd...? Pocul som ze niekde nedaleko, v rakusku je dobry obchod,ale neviem kde presne....

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Taylorky, CF Martin a pod maju v Blave v Marrise, mam tam aj znameho ak ta to zaujima, napis mi.

designer

Příspěvek od designer »

diki,skusim. Dalsie tipy?

fova

Příspěvek od fova »

http://www.thomann.de

Urcite tam prodavaji Guild, Martin a Taylor. Ostatni nevim.

Odpovědět