problém který mám je jednoduchý nechci je vyrábět z rockwollu ani orsillu nechce se mi špinit skelnou vatou tento amteriál chci vynechat. Také finanční zdroje nejsou příliš vysoké pokud možno aby byly co nejmenší. na jednom americkém webu jsem našel članek přidávám zde překlad z překladače pro ty, kteří neumí anglicky: Zpátky do skladu, kde Izolační Forman chlapi byli nadšení, ale velmi zkušený v krocení akustiky domácího studia. Tak jsem se zeptal, jestli bych mohl jen lovit v okolí jejich sklady na chvíli, až jsem našel něco. Konečně jsem narazil na produkt nazvaný Novahush vyrobené na Novém Zélandu a používané především pro obložení potrubí klimatizace. Je vyrobena z bílého polyesteru tkaných vláken a uzavřené dohromady tepla do mat. Ne lepidla rozebrat a žádné krvavé skleněná vlnu, aby vás svědí. To je 20 mm tlustý, ale jděte do 2400 mm do 1200 mm plechy a poměrně atraktivní (pokud máte rádi černý) Hessova stylu černé textilie lepení na jedné straně. Koupil jsem si tři listy za přijatelnou cenu, jsem je domů a začal stříhat je do menších panelů s nůžkami a položí je strategicky po místnosti a na stropě. Chtěl jsem docela slepé uličky pro míchání a poněkud živé druhém konci místnosti pro nahrávání, tak jsem navršil panelů především v míchání konci. Tento produkt je velmi lehká, takže jsem lepené stropní panely s kontaktním lepidlem. Panely kolem míchání pozice jsou jednoduše se opíral o stůl s horní hraně je připevněn ke zdi se suchým tečky. Panely boční stěně jsou zavěšeny jako obrázky pomocí hliníkových odlitků nalepí na zadní stranu panelů s kontaktním lepidlem. Každý ze svislých panelů je umístěn v mírném úhlu omezit na zvukové odrazy. Pak jsem hrál stejnou kombinaci.
Chtěl jsem se zeptat co by jste mi poradili? případně existuje v čechách materiál jako je ten v článku zmiňován NOVAHUSH? děkuji mnohokrát za rady. Určitě nebudu sám koho toto bude zajímat