Akustický závěs

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
delay

Akustický závěs

Příspěvek od delay »

Ahoj, řeším akustiku produkční místnosti a potřeboval bych na místo okna, ke nemůže být jiná izolace použít dekorační závěs.
Zajímá mne, zda-li někdo nemáte zkušenosti, kde něco vhodného kopit?. Nechci a ani si nemohu dovolit něco speciálního, ale zároveň je asi zbytečné investovat do nějakých IKEA apod. tenkých látek, které nebudou mít žádný účinek. Počítám samozřejmě s útlumem pouze nejvyšších frekvencí, ale nějak to řešit musím neboť monitory budou umístěny ca 30 - 50 cm od okení tabule a mají bass reflex dozadu... Netroufám si tvrdit, jestli ten závěs něco vyřeší, ale aspoň to nebude tak blbě vypadat. Poslední slovo bude mít manželka a nesmí to moc stát, takže kriteria jsou přísná :)

Díky za každej tip.

Fillippos

Re: Akustický závěs

Příspěvek od Fillippos »

Ten závěs by měl být co nejvíc tlustý :) No, napadá mně jedna věc - tzv. samet - černý výkryt používaný v každém divadle. Dělá se v různých tloušťkách, je relativně těžký a vysoké frekvence hltá 100%ně. Když se optáš u vás v divadle, tak ti určitě doporučí, kde takový samet sehnat, nebo se jim tam jeden zbytečný kus třeba někde válí. Ovšem, nevím, jak se ta černá bude zamlouvat manželce :) Potom je tu taky řešení vždy při práci strčit za reprák nějaký malý polštář nebo matraci.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

hele ja jsem se parkrat setkal s takovym opravdu macatym zavesem, vybavuju si, ze ho meli ve vstupu na ladronce, kdysi davno. byl fakt poradne tlustej a taky pekne tezkej, takze by ti mozna mohl strhnout i konzoli :-) ale co si pamatuju, tak byl taky docela dost funkcni. ten efekt pri pruchodu, co si pamatuju, byl skoro srovnatelnej s otevrenim zavrenejch dveri. material ti nereknu, ale bylo to trosku jako filc a trosku jako ultra tlusta larisa

nasel jsem tohle, ale neni to presne to, co jsem popisoval. ten material je urcite jinej
http://www.vyrasta.cz/zateplovaci-tezke

delay

Příspěvek od delay »

Díky, nechám to manželku přečíst. Tak se s váma loučím, bylo to tady fajn :)
Jinak je mi jasný, že to musí bejt spíš až opona, aby to fungovalo, žena si asi myslela, že bych to chtěl útulnější :(...

Gustav

Příspěvek od Gustav »

Na rozměr OKNA bych vyrobil DŘEVĚNEJ rám a do něj v Baumaxu koupil akustickou kameninovou izolaci ,kterou bych finálně překryl tkaninou z pytloviny z domácích potřeb = Gusta

delay

Příspěvek od delay »

To okno ale bude plnit svou primární funkci - světlo, vzduch. Míchám i nahrávám většinou večer nebo když nikdo není doma... Tohle by neprošlo ani u mě samotnýho :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

musis ji vysvetlit ze mezi zenskou predstavou a funkcni veci bejva minimalne propast normalne ;)
drzim palce, abys oponu sehnal a nainstaloval 8)

c9000

Příspěvek od c9000 »

dobrý téma řešim stejnej problém, u mně he teda okno přímo naproti bednám. A to to okno je prakticky přez celou stěnu, takže mgazávěs.

nixx

Příspěvek od nixx »

Přidám se s malým brainstormingem - což takhle dvojitý závěs? Jeden tlustý a těžký a přes něj druhý lehčí a hezčí :-)

delay

Příspěvek od delay »

Ha--- To je dobrý :)

delay

Příspěvek od delay »

c9000 píše:dobrý téma řešim stejnej problém, u mně he teda okno přímo naproti bednám. A to to okno je prakticky přez celou stěnu, takže mgazávěs.
Tak jestli něco vhodného najdu a budu objednávat tak dám vědět.
Moje okno má ca 200 cm. Parapet je od země asi 80 cm a nejspíš bych ten záves neměl až na zem, ikdyž by to bylo hezčí... bude záležet na ceně za m2.

delay

Příspěvek od delay »

Tak jsem zatím na nic moc nepřišel, spíš tedy na to, že jednodušší bude obeslat několik firem, které šijí divadelní opony, protože google v tomhle směru není moc nápomocnej. Je zvláštní že na téma akustika a izolace je to všude zaplavený pěnou, rokwoolem, difuzorama, deskama ale žádný látkoviny...

jackies

Příspěvek od jackies »

Další brainstorming :)

Co si vyrobit, nebo koupit nějaké takové udělátka za bedny ? Třeba půjčit na zkoušku. Vím, vím, ale co když ... + žaluzie před oknem by nebylo také špatné :
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -99724.php

delay

Příspěvek od delay »

Tos mi malinko četl myšlenky. Já už mám delší dobu dva paravany (vlky nalepeny na kartonu), asi 120 x 70 cm, ale mladej mi je značne zničil, misto pyramidek jsou kratery atd. pouzival jsem to hlavne na nahravani kytary. Prave jsem ten jeden dal na parapet za LCDcka a napadlo me ze bych mohl udelat neco sofistikovanejsiho v tomhle "trasportable" duchu...

kexik

Příspěvek od kexik »

zaluzie NIE, vydavaju zvuky pri pohybe vzduchu
Ja som za dvojity zaves alebo posuvne zavesove panely (najlacnejsie ikea)

Odpovědět