Dobrý den, vespolek,
prosím Vás sháním kontakt na člověka / dodavatele, který se zabývá akustikou místností. Plánuji vybudovat v novostavbě domácí studio o dvou místnostech 10m2 a 6,5 m2 režie. Místnost pro záznam bude sloužit zároveň ke cvičení ideálně bych ji potřeboval dobře zvukově izolovat (co možná nejméně rušit sousedy) a zároveň zachovat živou prostorovou akustiku pro záznam bicích tvrdších žánrů. K dispozici mám projekt domu a v horizontu cca 3 měsíců bude připravená hrubá stavba.
V ideálním případě poptávám člověka, který mi bude schopen poradit s izolací i akustikou případně připravit menší projekt za rozumné peníze.
Předem děkuji za zpětnou vazbu a případné kontakty.
Akustika domácího studia - kontakt na dodavatele / poradenst
-
Re: Akustika domácího studia - kontakt na dodavatele / porad
Záleží, jaký máš budget. Poradenské služby poskytuje Disk.cz a projekt ti třeba může navrhnout společnost Vicoustic, která je na akustiku dle mého názoru světová jednička. Více si můžeš přečíst zde:
http://magazin.disk.cz/cs/zkusebna-kapely-na-klic
Určitě se najdou i české firmy s levnější variantou, ale o těch nevím. Tady si totiž dělá akustiku každý tak nějak sám
Každopádně bych se vyhl firmám, které poskytují akustickou úpravu obložení typu Jehlan 7 cm atd.
http://magazin.disk.cz/cs/zkusebna-kapely-na-klic
Určitě se najdou i české firmy s levnější variantou, ale o těch nevím. Tady si totiž dělá akustiku každý tak nějak sám

Uuuuha.info@lukasf.cz píše:... ideálně bych ji potřeboval dobře zvukově izolovat (co možná nejméně rušit sousedy) a zároveň zachovat živou prostorovou akustiku pro záznam bicích tvrdších žánrů....

ty velikosti místností jsou strašně malé... ale i s tím se dá nějek bojovat.
Izolace je jedna věc a akustika uvnitř místnosti druhá. Trochu spolu souvisí, ale to nemusíme rozebírat...
Pořádné izolování místnosti uděláš vestavěním druhé místnosti, kdy mezi stěny staré a nové dáš pořádnou vrstvu např. minerální vlny, vzduchovou mezeru a celou místnost to položíš na gumové tulmící podložky. V tvém případě by ti pak zbyla dost malinkatá komůrka, kam by se možná ani bicí nevlezly...
Takže bude muset dělat kompromisy.
Při návrhu místnosti se vyvaruj všech na sebe kolmým stěnám a vyřešíš tím dost problémů se stojatými vlnami a budeš potřebovat míň difuzérů, protože šikmé stěny samy osobě zvuk rozptylují tím, že odrazy posouvají v prostoru.
"Živá" prostorová akustika tak malé komůrky nevím, jestli vůbec je k něčemu dobrá. Intenzitu utlumení si pak můžeš regulovat množstvím absorbéru.
Momentálně spolupracuji přes Disk s panem Jargašem a mohu říct, že spolupráce je poměrně pomalá a značně nepružná. Projekt se velmi protahuje a neustále odkládá termíny. Je asi pravda, že expertů na akustiku studií tu moc není, je malá konkurence a podle toho to vypadá... Nevím, zda pan Sýkora ještě stále pracuje, ale to byla kapacita.
Také mě zajímá, zda znáte u nás v ČR/SR nějakého ověřeného studiového akustika - experta.
Izolace je jedna věc a akustika uvnitř místnosti druhá. Trochu spolu souvisí, ale to nemusíme rozebírat...
Pořádné izolování místnosti uděláš vestavěním druhé místnosti, kdy mezi stěny staré a nové dáš pořádnou vrstvu např. minerální vlny, vzduchovou mezeru a celou místnost to položíš na gumové tulmící podložky. V tvém případě by ti pak zbyla dost malinkatá komůrka, kam by se možná ani bicí nevlezly...
Takže bude muset dělat kompromisy.
Při návrhu místnosti se vyvaruj všech na sebe kolmým stěnám a vyřešíš tím dost problémů se stojatými vlnami a budeš potřebovat míň difuzérů, protože šikmé stěny samy osobě zvuk rozptylují tím, že odrazy posouvají v prostoru.
"Živá" prostorová akustika tak malé komůrky nevím, jestli vůbec je k něčemu dobrá. Intenzitu utlumení si pak můžeš regulovat množstvím absorbéru.
Momentálně spolupracuji přes Disk s panem Jargašem a mohu říct, že spolupráce je poměrně pomalá a značně nepružná. Projekt se velmi protahuje a neustále odkládá termíny. Je asi pravda, že expertů na akustiku studií tu moc není, je malá konkurence a podle toho to vypadá... Nevím, zda pan Sýkora ještě stále pracuje, ale to byla kapacita.
Také mě zajímá, zda znáte u nás v ČR/SR nějakého ověřeného studiového akustika - experta.
-
Zdravím vás, vespolek,
předem děkuji všem za reakce, již jsem toto téma diskutoval na dalších místech a rozhodl jsem se příčku zrušit bude to tedy jedna místnost a bohužel i tak to prostorově nebude zcela ideální. Co se týče rozpočtu na izolaci a akustiku budu muset vyjít s částkou mezi 70 000 Kč až 80 000 Kč.
Rozhodl jsem se pro tento postup a budu rád pokud mi napíšete Váš názor.
Akustická izolace
1. Vrstva akustické SDK desky
2. Vrstva IsoBlanket | Vicoustic
3. Vrstva Rockwool ROCKSONIC SUPER minerální vata
4. Vrstva akustické SDK desky kombinované s akustickými SDK děrovanými
Strop a jedna příčka budou pod úhled 15 stupňů.
Následně budu instalovat akustické prvky.
Předem díky za zpětnou vazbu.
předem děkuji všem za reakce, již jsem toto téma diskutoval na dalších místech a rozhodl jsem se příčku zrušit bude to tedy jedna místnost a bohužel i tak to prostorově nebude zcela ideální. Co se týče rozpočtu na izolaci a akustiku budu muset vyjít s částkou mezi 70 000 Kč až 80 000 Kč.
Rozhodl jsem se pro tento postup a budu rád pokud mi napíšete Váš názor.
Akustická izolace
1. Vrstva akustické SDK desky
2. Vrstva IsoBlanket | Vicoustic
3. Vrstva Rockwool ROCKSONIC SUPER minerální vata
4. Vrstva akustické SDK desky kombinované s akustickými SDK děrovanými
Strop a jedna příčka budou pod úhled 15 stupňů.
Následně budu instalovat akustické prvky.
Předem díky za zpětnou vazbu.