Akustika garáže

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
xenomorf222

Akustika garáže

Příspěvek od xenomorf222 »

Dobrý deň prajem všetkým :-)
Chcel by som sa spýtať na pár otázok a dúfam že sa mi tu dostane pomoci , pretože už som naozaj zúfalý :-D . Takže nám v pláne zriadiť malé amatérske štúdio na nahrávanie vokálov(klišé rap , prípadne spev :-D ) ... Mám k dispozícii garáž o veľkosti 5,5x2,5 m a výška je cca 2 m.strecha sa znižuje z 2,3 m na 1,9.. Preto píšem cca. No a chce sa spýtať na veci ohladom akustiky. Je lepšie vytvoriť malú nahrávaciu búdku v rohu miestnosti a tú akusticky ošetriť alebo to spraviť s celou garážou, dočítal som sa že na vokály a obzvlášť rap stači mať zvuk umrtvený ale každý článok píše inak preto som z toho tak zúfalý :-Dnodalej by som potreboval pomoct s rozlozením rôznych akustických prvkov po miestnosti/búdke.Ďalej sa chcem spýtať ...ak by som si vytvoril studio z celej garáže a spojil by som monitorovaciu miestnostlť s nahrávaciou ... Kam presne umiestniť mikrofón pre čo najlepší zvuk , no a posledná otázka sa týka vybavenia , aký mikrofón je najlepší na podobne učely(myslím typ .. Nie konkrétny model ) no a zosilovač a všetky zariadenie , káble a podobne.áno verím že to pre vás vyzerá ako klíše post , ktorý sem každú chvílu niekto pošle a čaká že to naprojektujete za neho.No ja to píšem s iným zámerom ...samozrejme že budem vdačný za každú radu a ak sa podelíte so mnou o svoje skúsenosti bude to super , ale veľmi rád by som chcel vedieť ako toto všetko funguje , myslím tým to že by som tie veci velmi rád chápal ... Nie iba dostať návod AKO niečo spraviť ale hlavne PREČO to spraviť.Preto vás prosím o akékoľvek články, knihy (české a kľudne aj anglické),videá,útržky z novín a aj citáty z biblie :-D čokoľvek čo mi pomôže pochopiť problematiku akustiky a domáceho nahrávania aj hlbšie. Vopred vám ďakujem za odpoveďe a verím že nadmerný rýpavci tento članok preskočia, ešte raz ďakujem :-)

rastika

Re: Akustika garáže

Příspěvek od rastika »

Odpovědět