alesiso io2,chyba v řadičích?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 14 říj 2009 10:36

nainstaloval jsem si drivery jenž jsem měl na přiloženém cd od alesis,používám nuendo 2 a vždy když začnu nahrávat audio, po chvíli něco lupne a zvuk ze zvukovky chrčí.
Nejsem si jist kde by mohla být chyba,jestli to je v řadičích od alesis , přímo ve zvukovce,nebo mně ještě napadá zda li by s tím mohl mít něco společného pomalejší procesor notebooku 1,2 Ghz.Dík za jakýkoliv postřeh

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix » 14 říj 2009 10:43

...koukni na zátěž procesoru kam až ti to lítá. Zkus zvětšit buffer size.

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 14 říj 2009 11:08

kde to zvětším?
Jinak jsem se chtěl zeptat zda li ten procesor je pro domácí nahrávání dostačující?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix » 14 říj 2009 11:32

přímo v nuendu device setup - nastavení driveru asio - to podrobnější nastavení.(nemam ted otevřenej program-zkušenější budou vědět přesně) počet bufferu a buffer size. zvětši buffer size ale budeš mít větší latenci. je to kompromis mezi latencí a zátěží procesoru. Zátěž procesoru je performance tušim F11 tlačítko. tam poznáš jak moc se ti to hltí. 1,2 Ghz nedokážu posoudit, na dnešní dobu bych řekl hodně málo ale před časem se na to taky natáčelo a nějak to šlo. záznam stereo ti to zvládne stoprocentně.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kexik » 14 říj 2009 11:47

to nie je uplna informacia, AKY 1,2GHz procesor to je? zalezi na technologii, velkosti cache, atd... ale v zasade to musi na nabratie stop stacit, pokial neefektujes

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 20 říj 2009 22:57

no právě se mi to stávalo i když mi jela jen jedna midi stopa přes ne moc náročný vstinstrument a nahrával jsem tak tři audio stopy na kterých jsem měl daný jen reverb a compresor (čili si říkám že by to stačit mělo na demáček).Odinstaloval jsem alesis drivery a dělalo to pořád,pak jsem v nastavení v nuendu odkřížkoval řadiče alesis a zatím co jsem to zkoušel tak je to už o.k. vypadá to fakt na ty drivery ,ale to je podivné.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix » 21 říj 2009 08:25

kolonista píše:....pak jsem v nastavení v nuendu odkřížkoval řadiče alesis
???

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 21 říj 2009 09:22

to koma6 :devices-device setup-VSTmultitrack-ASIO directX full duplec driver(když jsem oddinstaloval ten alesis tak jedu přes tento driver)-control panel (no a v něm byl krom interní zvukovky a zakřižkovaný alesis tak jsem ho vypnul a je zatím klid)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix » 21 říj 2009 11:05

já měl vždycky největší latenci na ten full duplex .Nejnižší latenci a nejmenší zátěž procesoru právě přímo na IO driver.
Prosimtě ty používáš midi přes ten alesis? Nikdo mi nedokáže odpovědět. Já mam problém s midi na 2 těchhle kartách nezávisle na sobě s různejma klapkama. že by ty drivery fakt stály za hovno?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kexik » 21 říj 2009 18:26

kolonista píše:to koma6 :devices-device setup-VSTmultitrack-ASIO directX full duplec driver(když jsem oddinstaloval ten alesis tak jedu přes tento driver)-control panel (no a v něm byl krom interní zvukovky a zakřižkovaný alesis tak jsem ho vypnul a je zatím klid)
to pouzivas nespravny driver. mozno funguje ale musis mat s nim masivnu latenciu.

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 22 říj 2009 00:24

to koma6:midi jsem ještě přes ten alesis nepoužíval ,používal jsem jen již nahranou midi stopu,ale vyzkouším v nejbližších dnech
to kexik: ve sluchátkách je můj hlas při nahrávání fakt s šilenou latencí ,ale nahrávka je o.k. , bez latence.čili si odposlech vypínám

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kexik » 22 říj 2009 13:12

tak sa ale neda pracovat predsa...

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix » 22 říj 2009 15:24

ona je i přes io2 driver latence šílená a monitoring nepoužitelnej. Ještě že umí direct monitor. :|

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista » 22 říj 2009 20:47

to kexik:ono jsou to sice pravěké podmínky ,ale dá se to a když člověk není zvyklý na komfort tak mu to ani nepřijde 8)

Odpovědět