alesiso io2,chyba v řadičích?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
kolonista

alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od kolonista »

nainstaloval jsem si drivery jenž jsem měl na přiloženém cd od alesis,používám nuendo 2 a vždy když začnu nahrávat audio, po chvíli něco lupne a zvuk ze zvukovky chrčí.
Nejsem si jist kde by mohla být chyba,jestli to je v řadičích od alesis , přímo ve zvukovce,nebo mně ještě napadá zda li by s tím mohl mít něco společného pomalejší procesor notebooku 1,2 Ghz.Dík za jakýkoliv postřeh

komasix

Re: alesiso io2,chyba v řadičích?

Příspěvek od komasix »

...koukni na zátěž procesoru kam až ti to lítá. Zkus zvětšit buffer size.

kolonista

Příspěvek od kolonista »

kde to zvětším?
Jinak jsem se chtěl zeptat zda li ten procesor je pro domácí nahrávání dostačující?

komasix

Příspěvek od komasix »

přímo v nuendu device setup - nastavení driveru asio - to podrobnější nastavení.(nemam ted otevřenej program-zkušenější budou vědět přesně) počet bufferu a buffer size. zvětši buffer size ale budeš mít větší latenci. je to kompromis mezi latencí a zátěží procesoru. Zátěž procesoru je performance tušim F11 tlačítko. tam poznáš jak moc se ti to hltí. 1,2 Ghz nedokážu posoudit, na dnešní dobu bych řekl hodně málo ale před časem se na to taky natáčelo a nějak to šlo. záznam stereo ti to zvládne stoprocentně.

kexik

Příspěvek od kexik »

to nie je uplna informacia, AKY 1,2GHz procesor to je? zalezi na technologii, velkosti cache, atd... ale v zasade to musi na nabratie stop stacit, pokial neefektujes

kolonista

Příspěvek od kolonista »

no právě se mi to stávalo i když mi jela jen jedna midi stopa přes ne moc náročný vstinstrument a nahrával jsem tak tři audio stopy na kterých jsem měl daný jen reverb a compresor (čili si říkám že by to stačit mělo na demáček).Odinstaloval jsem alesis drivery a dělalo to pořád,pak jsem v nastavení v nuendu odkřížkoval řadiče alesis a zatím co jsem to zkoušel tak je to už o.k. vypadá to fakt na ty drivery ,ale to je podivné.

komasix

Příspěvek od komasix »

kolonista píše:....pak jsem v nastavení v nuendu odkřížkoval řadiče alesis
???

kolonista

Příspěvek od kolonista »

to koma6 :devices-device setup-VSTmultitrack-ASIO directX full duplec driver(když jsem oddinstaloval ten alesis tak jedu přes tento driver)-control panel (no a v něm byl krom interní zvukovky a zakřižkovaný alesis tak jsem ho vypnul a je zatím klid)

komasix

Příspěvek od komasix »

já měl vždycky největší latenci na ten full duplex .Nejnižší latenci a nejmenší zátěž procesoru právě přímo na IO driver.
Prosimtě ty používáš midi přes ten alesis? Nikdo mi nedokáže odpovědět. Já mam problém s midi na 2 těchhle kartách nezávisle na sobě s různejma klapkama. že by ty drivery fakt stály za hovno?

kexik

Příspěvek od kexik »

kolonista píše:to koma6 :devices-device setup-VSTmultitrack-ASIO directX full duplec driver(když jsem oddinstaloval ten alesis tak jedu přes tento driver)-control panel (no a v něm byl krom interní zvukovky a zakřižkovaný alesis tak jsem ho vypnul a je zatím klid)
to pouzivas nespravny driver. mozno funguje ale musis mat s nim masivnu latenciu.

kolonista

Příspěvek od kolonista »

to koma6:midi jsem ještě přes ten alesis nepoužíval ,používal jsem jen již nahranou midi stopu,ale vyzkouším v nejbližších dnech
to kexik: ve sluchátkách je můj hlas při nahrávání fakt s šilenou latencí ,ale nahrávka je o.k. , bez latence.čili si odposlech vypínám

kexik

Příspěvek od kexik »

tak sa ale neda pracovat predsa...

komasix

Příspěvek od komasix »

ona je i přes io2 driver latence šílená a monitoring nepoužitelnej. Ještě že umí direct monitor. :|

kolonista

Příspěvek od kolonista »

to kexik:ono jsou to sice pravěké podmínky ,ale dá se to a když člověk není zvyklý na komfort tak mu to ani nepřijde 8)

Odpovědět