analog kick vs. sampl
-
analog kick vs. sampl
Mám možnost za dobry peniz koupit JOMOX MBASE 01, coz me privedlo na myslenku, jestli neco ziskam, kdyz doted pouzivam kvalitni samply kicku. Zajimal by me vas nazor, jestli bude mit nejaky prinos prenechat kick analogovy krabicce, ktera jak jsem se docetl ma ten kick fakt dobrej, nebo je to zbytecna investice, kdyz mam kvalitni samply kicku.. alespon podle me:) (sampler - Roland MC808, samply 16bit).
Nikdy jsem ten jomox hrat neslysel, jenom ukazky, takze nevim jak se chova v mixu a tak, proto dotaz na mistni odborniky:)
Nikdy jsem ten jomox hrat neslysel, jenom ukazky, takze nevim jak se chova v mixu a tak, proto dotaz na mistni odborniky:)
Ten jomox chces mit pouze synchronizovany s mc808? Nepoleze ti do toho zadny comp se zvukovou latenci, ktery by komplikoval synchro Jomoxu s opozdenym zvukem ze samplu a VST?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

-
-
mbase01 hraje výborně, imho se z žádným samplem nedá srovnávat, už kvůli organickému chování a dynamickému rozsahu zvuku. Sampl budeš navíc taky těžko editovat tak, jak to lze tady a v reálném čase.
Na posledním srazu jsme ho zkoušeli spolu s Xbase09 a byť jsou kopáky na stejným principu, mají jiný nastavení a nejspíš výstupní ekvalizaci - xbase je výrazně sušší a umožňuje kratší decay, ve finále se víc podobá TR808, mbase je mnohem basovější a má větší spektrum nastavení, 808 se podobá výrazně méně. Což je pro někoho minus, pro jiného plus;)
Tak je to na tobě.
Na posledním srazu jsme ho zkoušeli spolu s Xbase09 a byť jsou kopáky na stejným principu, mají jiný nastavení a nejspíš výstupní ekvalizaci - xbase je výrazně sušší a umožňuje kratší decay, ve finále se víc podobá TR808, mbase je mnohem basovější a má větší spektrum nastavení, 808 se podobá výrazně méně. Což je pro někoho minus, pro jiného plus;)
Tak je to na tobě.
-
-
Ja bych se na Jomox vykaslal, pokud pro tebe neni zasadni moznost toho libovolnyho ladeni a pokud ti tenhle typ kicku vyhovuje. Ja kdyz jsem si s jomoxem hral, chvilku, tak mi to prislo desne oldschoolovy (ten zpusob prace) a ani se mi ty zvuky nak moc nelibily
Strasne asi zalezi na tvym zpusobu prace... Pro me treba by to byl voser jak svine, asi bych si ten jeden kick musel vzdycky vysamplovat a pouzivat jako normalni samply a na to si to nemusim kupovat... nechapu tvrzeni o nejakym dynamickym rozsahu ci co, stejne to nahrajes do pocitace, ne? Nebo snad jedes na pas a pak rovnou na vinyl? 

-
-