analog kick vs. sampl

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering

<t>JOMOX MBASE 01 vs. samply</t>

Jomox
3
30%
samply na Rolandovi
1
10%
jiný sampler + samply
3
30%
jiná analogová drum machine
3
30%

Celkem hlasů: 10

dirtymusic

analog kick vs. sampl

Příspěvek od dirtymusic »

Mám možnost za dobry peniz koupit JOMOX MBASE 01, coz me privedlo na myslenku, jestli neco ziskam, kdyz doted pouzivam kvalitni samply kicku. Zajimal by me vas nazor, jestli bude mit nejaky prinos prenechat kick analogovy krabicce, ktera jak jsem se docetl ma ten kick fakt dobrej, nebo je to zbytecna investice, kdyz mam kvalitni samply kicku.. alespon podle me:) (sampler - Roland MC808, samply 16bit).

Nikdy jsem ten jomox hrat neslysel, jenom ukazky, takze nevim jak se chova v mixu a tak, proto dotaz na mistni odborniky:)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Ten jomox chces mit pouze synchronizovany s mc808? Nepoleze ti do toho zadny comp se zvukovou latenci, ktery by komplikoval synchro Jomoxu s opozdenym zvukem ze samplu a VST?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

dirtymusic

presne tak, z MC808 bych akorat vyradil kick a misto nej jomox. Komp pouzivam jen jako sekvencer pro micromodular a fat freebass a jede z nej taky obcas nejaka smycka, ale jenom audio..

dirtymusic

jeste bych pozadal v pripade hlasovani pro jinou analogovou masinu, nebo jiny sampler a konkretni navrh

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

mbase01 hraje výborně, imho se z žádným samplem nedá srovnávat, už kvůli organickému chování a dynamickému rozsahu zvuku. Sampl budeš navíc taky těžko editovat tak, jak to lze tady a v reálném čase.
Na posledním srazu jsme ho zkoušeli spolu s Xbase09 a byť jsou kopáky na stejným principu, mají jiný nastavení a nejspíš výstupní ekvalizaci - xbase je výrazně sušší a umožňuje kratší decay, ve finále se víc podobá TR808, mbase je mnohem basovější a má větší spektrum nastavení, 808 se podobá výrazně méně. Což je pro někoho minus, pro jiného plus;)
Tak je to na tobě.

dirtymusic

Ahoj, cekal jsem ze napises, mimochodem diky za super recenzi a best web, skvela prace;) Jde namapovat funkce jomoxe na BCR2000 pro pohodlnejsi nastaveni?

Asi ho teda vezmu a vyzkousim, za tech par penez se asi neztrati:)

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

:-)
Jasně, ovládání je přes normální CC, jde to hodit buď na BCRko nebo cokoliv jinýho, potřebuješ 8 kontrolerů.
Důležitý je, že kdybys k tomu někdy koupil třeba Xbase nebo Airbase, tak je můžeš klidně používat spolu, protože produkují rozdílnej kopák.

dirtymusic

díky, v tom případě jdu do něj a nějaký přínos tam určitě bude:) všem příjemný den

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja bych se na Jomox vykaslal, pokud pro tebe neni zasadni moznost toho libovolnyho ladeni a pokud ti tenhle typ kicku vyhovuje. Ja kdyz jsem si s jomoxem hral, chvilku, tak mi to prislo desne oldschoolovy (ten zpusob prace) a ani se mi ty zvuky nak moc nelibily :) Strasne asi zalezi na tvym zpusobu prace... Pro me treba by to byl voser jak svine, asi bych si ten jeden kick musel vzdycky vysamplovat a pouzivat jako normalni samply a na to si to nemusim kupovat... nechapu tvrzeni o nejakym dynamickym rozsahu ci co, stejne to nahrajes do pocitace, ne? Nebo snad jedes na pas a pak rovnou na vinyl? :)

dirtymusic

ja ho prave nechci pouzivat jako sampl, ale tak jako ze MC808-> Jomox (midi) -> mix (audio).. My tady hrajeme ve vice lidech a to bud ve zkusebne a nahrává se pouze master out z mixu pro potreby nasledne konzultace, nebo na privatnich akcich a tam se vetsinou nenahrava nic..:)

BS

Příspěvek od BS »

dirtymusic: ten mbase asi bude gut, ale imho se samplovani stejne nevyhnes, bo aby kopak znel fakt tucne, tak jinym zpusobem nez vrstvenim se k tomu nedostanes.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

jo taak, na naky hrani typu kapela nebo nazivo tak to je pak neco jinyho, ja mluvil o samotarsky praci ve studiu

dirtymusic

BS: myslis? ja prave co jsem cetl na netu o tom jomoxu tak by mel mit dobry predpoklady na dobrej kick.. jestli chces, muzes mi poslat nakej svuj poladenej sampl kicku a muzem udelat srovnani.. ee, jeste teda neni jomox doma, ale uz je to v reseni:)

Adam

Příspěvek od Adam »

S Jomoxem převálcuješ jakejkoli sampl a vrstvit nic nemusíš,sám o sobě

je basovej a pruraznej...BS podle mě nemá s analog kick žádnou

zkušenost,tak jen tak střilí slepejma nábojema a to je právě problém

tohoto fora...to nesmyslné tlachání do leva...

BS

Příspěvek od BS »

Adam: kazdej asi cekame od kopaku neco jinyho. nikde v mym prispevku nevidim, ze bych funkci mboxu zpochybnoval, tak se uklidni.

Odpovědět