Analog procesors vs. Digital plugins

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 čer 2005 11:52

Mohl bych se zeptat k tomu UADu? Koukal jsem na ceník Disku a tuhle kartu prodávaj ve třech verzích v závislosti na počtu efektů. (je mezi nimi podstatný rozdíl :( ) Když koupím tu nejlevnější kartu, o co všechno přijdu? Dá se to postupně nějak rozšířit?

Mějte se...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 čer 2005 12:23

Ještě k původnímu tématu: používání analogových procesorů padá a stojí na AD DA převodnících. Pokud nejsou naprosto top end, člověk mnohem více ztratí než získá ...
Jestli jsou analogové přístroje vždy zvukově kvalitnější než pluginy, je taky otázka. Když vezmeme některá Voxenga nebo Hydratone, není to už vůbec jisté. O snadnosti procesu nemluvě.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 čer 2005 12:25

Ondrash píše:Mohl bych se zeptat k tomu UADu? Koukal jsem na ceník Disku a tuhle kartu prodávaj ve třech verzích v závislosti na počtu efektů. (je mezi nimi podstatný rozdíl :( ) Když koupím tu nejlevnější kartu, o co všechno přijdu? Dá se to postupně nějak rozšířit?

Mějte se...
Myslím, že základní efekty UAD jsou nic moc a jsou na úrovni běžně dostupných normálních pluginů. UAD začíná mít nějaký smysl až s LA2A, 1176, Fairchildem, Pultecem ...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 03 čer 2005 22:05

jestli neznas tak: www.gearslutz.com a fora na www.prosoundweb.com sou dost vyzivny na tohle tema

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 20 zář 2005 20:47

Ivo: myslis teda, ze kdyz si napr. koupim nejakyho levnyho Lexicona na reverby a zapojim to do Soundcraft levnyho mixaku (spirit nebo jak se to jmenuje) a z nej do Esi Julie tak si oproti soft reverbum nepomuzu?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 20 zář 2005 20:52

Cyril píše:Ivo: myslis teda, ze kdyz si napr. koupim nejakyho levnyho Lexicona na reverby a zapojim to do Soundcraft levnyho mixaku (spirit nebo jak se to jmenuje) a z nej do Esi Julie tak si oproti soft reverbum nepomuzu?
Přinejmenším ušetříš CPU :wink: Jinak si nejsem jistý jestli levné Lexicony přinášejí kvalitnější reverb než nejlepší reverbové pluginy ... S propojením by neměl být problém, protože Lexicon se propojuje digitálně, čili odpadává choulostivý DA AD proces ...

Loos
Příspěvky: 9
Registrován: 05 led 2006 12:43

Příspěvek od Loos » 06 led 2006 16:09

Zkus se mrknout na preamp s kompresorem a eq, co dela Tla Disk to ma ted v akci a chtej za to asi 8000,. coz mi pride dobry.Je to serie ivory a co jsem mel moznost vyzkouset ty kompresory,tak mi znely prijemne, preamp a eq nevim,nezkousel jsem.
loos

Loos
Příspěvky: 9
Registrován: 05 led 2006 12:43

Příspěvek od Loos » 06 led 2006 16:21

Ta odpoved byla myslena jeste pro solarise.Jinak odpoved pro Iva.
Co se tyce tech Lexikonů,tak bych se teda hádal.Reverbové pluginy co za něco stojí stojí od 30000,. výš, zatímco Lexicon Mpx550 za nějakejch 12000 už hraje velmi pěkně.A ze zkušenosti vím,že impulsy 480 nehrajou jako reál 480.Je fakt že na druhou stranu prošli plugiin reverby velkým vývojem a už jsou konečně použitelné.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 led 2006 22:49

no skoda, ze ivo uz toto forum nenavstevuje... bohuzel

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 07 led 2006 13:14

tak treba VSS3 pro powercore stoji 15,- (a powercore 17,- uplne holy)... jenze tech reverbu potom pustis mnohem vic nez na mpx550

tla? synchro je ma rad, vetsina lidi co znam je rada fakt nema vcetne me ;-)

solaris
Příspěvky: 40
Registrován: 19 kvě 2005 16:53

Příspěvek od solaris » 02 úno 2006 23:07

Tak, nakonec jsem si poridil UADa Projekt pak a pak jsem si dokoupil autorizaci vsech pluginu a ted je znej Ultra Pak! Musim rict ze jsem s nim opravdu moc spokojenej! :-)

pejso
Příspěvky: 1
Registrován: 06 led 2006 20:47

Příspěvek od pejso » 26 úno 2006 22:31

solaris píše:Tak, nakonec jsem si poridil UADa Projekt pak a pak jsem si dokoupil autorizaci vsech pluginu a ted je znej Ultra Pak! Musim rict ze jsem s nim opravdu moc spokojenej! :-)
Kde to najlepšie koupit? Dik. :shock:

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 26 úno 2006 22:37

pejso ja mam uad od thomanna, autorizacie si potom kupujes priamo na uad webe.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12771
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 27 úno 2006 08:43

ja len na okraj ze pri slovnom spojeni "analogovy procesor" mi trosku myka kutikmi do smiechu.. ako moze byt procesor analogovy ? neviem si predstavit DSP zozstavene z tranzistorov, odporov, kondenzatorov, a nedajboze elektronok osadzanych na jednom obrovskom plosaku 10x10 metrov ;-) ked je raz nieco procesor je to procesor a bezi v tom program... ci zu lepsie alebo horsie napisany...

to len taka hra zo slovickami ;-)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

...

Příspěvek od bassline » 27 úno 2006 08:48

dendy píše:ja len na okraj ze pri slovnom spojeni "analogovy procesor" mi trosku myka kutikmi do smiechu.. ako moze byt procesor analogovy ? neviem si predstavit DSP zozstavene z tranzistorov, odporov, kondenzatorov, a nedajboze elektronok osadzanych na jednom obrovskom plosaku 10x10 metrov ;-) ked je raz nieco procesor je to procesor a bezi v tom program... ci zu lepsie alebo horsie napisany...

to len taka hra zo slovickami ;-)
Zrejme to dotycny nemyslel doslova ako ' fyzicku suciastku procesor-svab ', ale ako procesor - pristroj ktory zprocesuvava zvuk, cize efekt...asi to myslel skor takto podla mna :P

Odpovědět