Antares v Hlas Ceskoslovenska

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
peteness

Re: Antares v Hlas Ceskoslovenska

Příspěvek od peteness »

Amorph píše:no tak ja zas myslim, ze pokud by to nekdo laicky popsal, ze ty hlasy jsou umele doladovany a je to tedy bouda na divaka, tak by to spouste laiku nebylo jedno. I kdyz playback vlastne spouste lidi taky nevadi a to je zas o level jinde ze jo.
Podle me tech 99 % lidi se chce hlavne bavit a zit v iluzi, ze tady mame skvele svetove zpevaky. Jestli maji odpovedni nahore spocitabe, ze od jiste hladiny falesnosti je lepsi nasadit autotune - v zajmu toho aby cela show hladce slapala, pak neni duvod to nepouzit. Mozna byste se nakonec divili, kolik lidi by vas za tenhle detailsmus poslalo nekam. Show must go on. O to tam jde. Neplette si to se statnicema na AMU.

dendy

Příspěvek od dendy »

peteness: presne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no jenze tady nejde jen o vysledny zpev, ale o to, ze tam maji soutezit pevecke talenty, ktere tam nekdo hodnoti. A ja jako divak bych je chtel taky hodnotit, ale misto toho musim hodnotit jak komu sedne autotune...

dendy

Příspěvek od dendy »

Amorph píše:no jenze tady nejde jen o vysledny zpev, ale o to, ze tam maji soutezit pevecke talenty, ktere tam nekdo hodnoti. A ja jako divak bych je chtel taky hodnotit, ale misto toho musim hodnotit jak komu sedne autotune...
no zcasti to mozez hodnoti aj tak - ked vies ze ta ma moc autotune vies ze spieva uplne mimo ... :-))

boolocks

Příspěvek od boolocks »

dendy: si děláš srandu, ale přesně takle jsem to hodnotil když jsem na to koukal :-D :-D :-D

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Zajímavé je, že to řešíme až po tomhle kole. Takže buď docházejí dobří pěvci, nebo to zrovna u posledního dílu zvukař přepálil s poměrem dry/wet. :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Ale já moc nechápu důvod.... Komu tohle prospěje? Nebo jako co ztoho mají, že to takhle przní... Vždyť to že někdo vypustí absolutně falešný tón, je právě to, co zvedá laika doma ze židle, že konečně i on slyší faleš... A jak jsem si poslechl tu ukázku, co ste tu hodili, tak ani nemám pocit, že by to nějak její výkon vylepšilo spíš naopak....Asi to bude ale o subjektivních pocitech no ...

dendy

Příspěvek od dendy »

nalejme si cisteho vina... v komercnej televizii ide o jedine - aby na to ludia cumeli, peoplementre aby sa tocili a $$$ za reklamny cas aby tiekli do kasy.. nic ine nieje podstatne .. tomuto ucelu sa pri akomkolvek programe podriadi vzdy vsetko... ked par relativne zamaskovanych falosnych tonov sposobi ze o 5000 ludi viac si to nevypne zo znechutenim ale bude to pozerat dalej, tak to pre nich ma vyznam pouzit ... a budme realisti - bezneho TV konzumenta do usi udrie rozhodne viac falosne zaspievany ton nez ton vyladeny autotunom ...

Primarny ucel tej relacie NIE JE najst spevacke talenty. To je len nastroj, metoda. Primarny ucel preco ta relacia existuje je, aby TV zarobila $$$.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

dendy píše:Primarny ucel tej relacie NIE JE najst spevacke talenty. To je len nastroj, metoda. Primarny ucel preco ta relacia existuje je, aby TV zarobila $$$.
Což je účelem všeho, co se vysílá v komerční TV.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:nalejme si cisteho vina... v komercnej televizii ide o jedine - aby na to ludia cumeli, peoplementre aby sa tocili a $$$ za reklamny cas aby tiekli do kasy.. nic ine nieje podstatne .. tomuto ucelu sa pri akomkolvek programe podriadi vzdy vsetko... ked par relativne zamaskovanych falosnych tonov sposobi ze o 5000 ludi viac si to nevypne zo znechutenim ale bude to pozerat dalej, tak to pre nich ma vyznam pouzit ... a budme realisti - bezneho TV konzumenta do usi udrie rozhodne viac falosne zaspievany ton nez ton vyladeny autotunom ...
Primarny ucel tej relacie NIE JE najst spevacke talenty. To je len nastroj, metoda. Primarny ucel preco ta relacia existuje je, aby TV zarobila $$$.
Jo, dendy. Ale vsetko sa da robit s mierou a vkusom. Ak by sme sa na vsetko pozerali iba takouto "ucelovou" optikou a bez hranic normalnosti, tak o chvilu skoncime v riadnej zumpe. (nechcem vidiet, ako by fungovali auta, keby sa "komercni vyrobcovia aut" rozhodli znizit na takuto uroven) Suhlasim so vsetkym co si povedal, ale len po manipulaciu hlasu v spevackej sutazi. Ak by pouzili trebars elektronicky face-lifting alebo co ja viem co, je mi to jedno. Ale ked sa to tvari, ze je to "live show", tak povazujem za standard aj "live spev". Inak je to podvod na divakoch.... Ja myslim, ze aj komercna televizia moze mat uroven. Len ju treba drzat. A trebars sa aj obcas ozvat.... :x

dendy

Příspěvek od dendy »

miera a vkus v televiziach typu Markiza, JOJ, Nova,.. ?? :mrgreen: tam ani netusia co to slovo znamena...

sledovanost zumpy typu Farma, Hotel paradise, Extremne rodiny jasne ukazuje kde je vkus priemerneho divaka a kde je mentalne vacsinovy konzument televiznej zabavy.. Od tych ludi cakas ze budu riesit autotune ? :-)

Popri tym kopam hnoja a zumpy co chrlia komercne TV v CZ/SK. mi trocha autotune prise ako uplne nepodatatna drobnost ktora nestoji o nic viac len sa nad tym ironicky usrkmut na 2.5sekundy a hned to pustit z hlavy...

jo aby som nekrivdil verejnopavnej TV na slovensku, tak ma rozdiel od tej ceskej je tiez kalitny, zdrojom saciek, iba su tosracky trosku ineho typu ako tie na komercnych televiziach. Aj motivacia vysielat ten odpad je ina.

nixx

Příspěvek od nixx »

Ze srandy jsem do Novy poslal mail - jsem zvědavý, jestli odpoví :-)

bassline

Příspěvek od bassline »

MDudas píše: Ja myslim, ze aj komercna televizia moze mat uroven. Len ju treba drzat. A trebars sa aj obcas ozvat.... :x
Tak je, suhlasim. Keby ta sutaz mala aj nejaku pointu/zmysel, tak nemyslim ze by to ubralo nejak na sledovanosti. Keby z toho urobili naozaj zaujimavy (a hlavne prirodzeny) program, nevidim dovod preco by mala poklesnut sledovanost. Naopak, pokial by v tej sutazi bolo nieco viac a nieco neobvykle, tak by sa to ludom aj viac pacilo a pri tom by to prinasalo aj nejake skutocne hodnoty. Tato sutaz v tejto podobe neprinasa hodnoty ziadne a je to len obycajna pretvarka, divadlo, loz a z ludi robia debilov (a aj sami zo seba, vid. tie reci poroty). Mal som moznost zucastnit sa ako komparzista v jednom z dielov a bolo to fakt sialene. Nejaky trapny akoze reziser tam kazdu chvilku pobehoval a diktoval obecenstvu co maju robit:
,,Taaak a teraz si nacvicime potleeesk a vsetci tlieskameee...a silnejsie...a ked pride na scenu Michal, tak chcem pocut obrovsky potleeeesk, jasne ??...a nepiskajte, urcite ak s nejakym vyrokom poroty nesuhlasite, tak nepiskajte, anoo ?... ''

No proste tomu sa hovori totalny televizny upadok :). Je to skoda, pretoze by to takto vobec nemuselo byt. Komercny program nemusi byt nutne urobeny ako sracka, aby mal sledovanost. To je obrovsky omyl. Umenie ja prave urobit komercny program, ktory ma nejaku uroven a hodnoty, ale pri tom nestrati sledovanost, popripade ju ma este vacsiu. Takze nesuhlasim s tymto postojom, ze vsetko je v poriadku a tak to ma byt. Nie, nie je. Komercny program by mal mat IMHO nejaku uroven, aby spolocnost neskoncila totalne v zumpe :).

dendy

Příspěvek od dendy »

Krasne naivna predstava a kiez by to tak bolo ... realita je ina. Pozri si statistiky sledovanosti - cim vacsia zumpa, cim vacsia kontroverznost, tym vacsia sledovanost. Realita je taka ze ludia naozaj su tupi a bez vkusu. Drviva vacsina z nich. To ze poznas par normalnych je len preto ze takych vyhladavas a hlupakom sa vyhybas ... Preto je vacsina z nas tu rozumna, a vieme prekuknut TV "zabavu" - ludia s vkusom a nazorom mju tendenciu zgrupovat sa do takycho komunit... potom to v nich vyvolava mylny dojem ze aha, ved rozumnych lui je vela.

Ale nieje. Vacinu bavia tupe show, cim tupsia tym lepsie. Vacsina kupuje bulvarne denniky a cita ich (a co je horsie informacie z nich berie za doveryhodne - aspon z casti)

Spolocnot uz v totalnej zumpe JE.

Odpovědět