Antares v Hlas Ceskoslovenska
Antares v Hlas Ceskoslovenska
Zdravim,
tuto nedeli jsem se dival na Hlas Ceskoslovenska a celou dobu jsem mel pocit, ze byl na zpev pouzit Auto-tune. A dost nesetrne.... Nevsim jste si toho nekdo?
Prislo mi to jako blbost, ale usi mi rikaj neco jinyho... Navic to asi neni nemozne, kdyz jsem dnes na FB videl prispevek o X-faktoru a Auto-tune. Zajimal by me vas nazor.
M.
tuto nedeli jsem se dival na Hlas Ceskoslovenska a celou dobu jsem mel pocit, ze byl na zpev pouzit Auto-tune. A dost nesetrne.... Nevsim jste si toho nekdo?
Prislo mi to jako blbost, ale usi mi rikaj neco jinyho... Navic to asi neni nemozne, kdyz jsem dnes na FB videl prispevek o X-faktoru a Auto-tune. Zajimal by me vas nazor.
M.
Re: Antares v Hlas Ceskoslovenska
tiez som mal ten pocit
to neni jen o pocitu - je tam jasně slyšet
já na to nečumím, ale jestli je to pravda, tak to už je fakt maras 

no ja myslim ze v pri nahravani ho nepouzili .. az v postprodukcii ..
to jsou ty producenti tak velky kreteni, ze si myslej, ze to nebudou poslouchat lidi co to poznaj??? Bych z toho blil.
taky si myslim ze az v postprodukci.... ale to je jedno. Hnus je to tak jako tak.
Moje žena to třeba vůbec nepozná
Ale každej, kdo se s tim někdy učil nebo pracoval, tak ho to praští přes uši..
Určitě to dělá postprodukce - viděl jsem dva díly a někdo tam zazpívá, je extrémně doladěnej, že některý tóny zněji skoro jak od mimozemšťana (ale jsou skoro čistý) a pak mu míša david řekne, že je falešnej - i když pro normálního člověka, co má selskej sluch, tzn: + - pozná, co je falešný a co ne, ale nezná nějaký technický možnosti, tak pro něj musí bejt rázem míša david hrozně divnej, co že to slyšel za falešný tóny, když to bylo celkem pěkný
Ta produkce to možná bere tak, že dnes je to standard - když si koupíš živák nějaký kapely, tak to taky neni tak jak je pán bůh stvořil

Určitě to dělá postprodukce - viděl jsem dva díly a někdo tam zazpívá, je extrémně doladěnej, že některý tóny zněji skoro jak od mimozemšťana (ale jsou skoro čistý) a pak mu míša david řekne, že je falešnej - i když pro normálního člověka, co má selskej sluch, tzn: + - pozná, co je falešný a co ne, ale nezná nějaký technický možnosti, tak pro něj musí bejt rázem míša david hrozně divnej, co že to slyšel za falešný tóny, když to bylo celkem pěkný

Ta produkce to možná bere tak, že dnes je to standard - když si koupíš živák nějaký kapely, tak to taky neni tak jak je pán bůh stvořil

Na live se to (bohužel) používá běžně - je to myslím nějaká TC krabička. Antares je spíš na studiové úpravy ...
TC robi Intonator .. Ale to mi neprislo take dobre ako Autotune ..
ver tomu ze 99% ludi to nepozna.. nie ludi pre ktorych je primarne urcena takato relacia.. my sme tu vinimika a statisticky zanedbatelna vzorkaMartas píše:to jsou ty producenti tak velky kreteni, ze si myslej, ze to nebudou poslouchat lidi co to poznaj??? Bych z toho blil.

To je ta prava zumpa. mne prijde tady v te pseudosoutezi naprosto uchylny, ze se bojuje s vyprodukovanymi studiovymi skladbami, nikoliv ve zpevu. divak je posunut do role naprosteho hlupaka (a zaslouzi si to - tak 9/10 populace ani nepozna, ze to jede z playbacku, o nejakem autotune nemluve).
presne, 99% lidi tp nepozna, a i muzikanti, kteri zadny takovy software neznaji. Treba muj tatka je muzikant, ale nikdy s tim nepracoval a nezna ten zvuk, tak to taky nepoznal. Ale ja byt producentem , tak si to nelajsnu v talentove soutezi kde jde o zpev. Ta ostuda...
To by tyhle soutěže nemohly fungovat , kdyby většina zpěváků zpívala falešně jak prasátko ... (jako že asi zpívá) To by poznala většina diváků (na rozdíl od post úprav)... a všestranný zlatý důl spojený s podobnými ukřičenými sladkobolnými show by začal vysychat .. a to přece producenti a televize nemůžou riskovat ... všechno se musí pěkně vyladit a zahladit do toho nablýskaného pokryteckého pozlátka 

Nemam zaludek na to ten porad sledovat, nicmene jsem videl nejaky prehled tech zpevacku v reklamni pauze pri sledovani nejakeho filmu a DO JEDNOHO zpivali vsichni falesne. Mozna si rekli, ze takhle to dal nejde