Aparatura do studia - efektory, eq, atd...
Aparatura do studia - efektory, eq, atd...
Dobrý den.
Chci si domů pořídit několik HW věcí a byl bych rád, kdyby jste mi třeba řekli, jestli je něco totálně k ničemu, nebo špatný, či tak něco...
Takže nejdřív studiové monitory: 2x http://kytary.cz/mackie-mr5/HN102990/
efektový procesor: http://kytary.cz/lexicon-mx200/HN079088/
EQ: http://kytary.cz/dbx-231/HN079269/ a nebo: http://kytary.cz/art-355/HN099619/ - radši bych ten ART, kvůli LP a HP filtrům...
Všechno by bylo propojeno samozřejmě co nejlepšími kabely...
Používal bych to k tvorbě/masteru převážně elektronické hudby.
Děkuji za názory...
Chci si domů pořídit několik HW věcí a byl bych rád, kdyby jste mi třeba řekli, jestli je něco totálně k ničemu, nebo špatný, či tak něco...
Takže nejdřív studiové monitory: 2x http://kytary.cz/mackie-mr5/HN102990/
efektový procesor: http://kytary.cz/lexicon-mx200/HN079088/
EQ: http://kytary.cz/dbx-231/HN079269/ a nebo: http://kytary.cz/art-355/HN099619/ - radši bych ten ART, kvůli LP a HP filtrům...
Všechno by bylo propojeno samozřejmě co nejlepšími kabely...
Používal bych to k tvorbě/masteru převážně elektronické hudby.
Děkuji za názory...
Re: Aparatura do studia - efektory, eq, atd...
Kup si raději za tu dvacku jedny pořádné bedny.
tyhle jsou špatný, jo?
Já bych tyhle mohl mít za mnohem nižší cenu, než tady na odkazu... takže proto jsem nad nimi začal přemejšlet... jsem o nich četl, že jsou docela dobrý...
Já bych tyhle mohl mít za mnohem nižší cenu, než tady na odkazu... takže proto jsem nad nimi začal přemejšlet... jsem o nich četl, že jsou docela dobrý...
Monitory jsou zaklad a nez davat 10k za takhle kompromisni bedny (dobre, rikals, ze bys mel slevu), radsi bych se osobne vyprd na ty efekty (proc je vubec chces, mas k tomu nejakej vaznej duvod?) a investoval vsechny ty prachy do lepsich monitoru a par desek rockwoolu.
Potřebuju efekty do hudby... reverb ... delay...
Tak mi kdyžtak poraďte nějaký dobrý bedny...
Dík.
Tak mi kdyžtak poraďte nějaký dobrý bedny...
Dík.
efekty vyřeš softverově, je toho tucet a spousta softu hraje min srovnatelně dobře jako HW s tím že soft je bezproblemovjejší.
Na lexicon se vyprdni, z sw je toho spousta, Sountoys, softube, sposuta free dobrejch věcí.
Bedny no zajdi do obchodu kde jich pár mají a poslechni, nebo projed forum je tady toho dost, S adamama nic nezkazíš, s Dynaudiem taky ne.
hledej!
Na master klidnmě T-racks 3 funguje dobře a máš vše co potřebuješ v jednom.
Na lexicon se vyprdni, z sw je toho spousta, Sountoys, softube, sposuta free dobrejch věcí.
Bedny no zajdi do obchodu kde jich pár mají a poslechni, nebo projed forum je tady toho dost, S adamama nic nezkazíš, s Dynaudiem taky ne.
hledej!
Na master klidnmě T-racks 3 funguje dobře a máš vše co potřebuješ v jednom.
Nie celkom som pochopil, ci to chces na hranie, alebo aj nahravanie? Ak na to druhe, tak ten MX200 prilis neodporucam. Mam to doma a mozem povedat ze oproti dobrym pluginom (pokial to teda nepotrebujes aj na live) moc nema co ponuknut. Skor by som odporucal napriklad UAD alebo TC DSP kartu z druhej ruky.
c9000: tusim ma niekto predbehol, kym som to mojim superrychlym strojopisom stihol naklepat 

Na živý hraní to nepotřebuju...
Jen že si doma nahraju ze synťáku nějaký věci, tímhle na ně dám nějaký efekty... ještě třeba pošteluju něco na EQ, atd...
Jen že si doma nahraju ze synťáku nějaký věci, tímhle na ně dám nějaký efekty... ještě třeba pošteluju něco na EQ, atd...
- Tranzistor
Coze???? "Jen že si doma nahraju ze synťáku nějaký věci, tímhle na ně dám nějaký efekty" ....to ale tady resis naprosto zcestny veci... Monitory resit budiz, mx200 doma vicemene zbytecnost, EQ naprosta zbytecnost, tyhle veci bych spis pouzil na zvuceni live akci. Aparatura do studia prevazne na nahravani a tvorbu el. hudby by mela byt tak nejak jinde...
1/ jaky mas k dispozici syntaky a tim padem pro ne zvolit nejefektivenejsi vyuziti
2/ zvolit cestu, zda li pro tvorbu hudby budu vyhrane pouzivat jen HW nebo jako hlavni stanice bude compl a SW
3/ vybrat dobry monitory (s tim resit i akustiku mistrnosti, protoze i super bedny ti v blby mistnosti moc nepomuzou)
4/ kdyz zvolis cestu complu a SW, tak vybrat slusnou zvukovku
5/ zvolit SW ve kterem budu tvorit hudbu, michat, mastrovat atp
6/ naucit se SW a vyzkouset pluginy ktere mi budou pro praci nejvic vyhovovat
....no a dalo by se pokracovat dal....
"Všechno by bylo propojeno samozřejmě co nejlepšími kabely" - nejsi nahodou Hifista?
1/ jaky mas k dispozici syntaky a tim padem pro ne zvolit nejefektivenejsi vyuziti
2/ zvolit cestu, zda li pro tvorbu hudby budu vyhrane pouzivat jen HW nebo jako hlavni stanice bude compl a SW
3/ vybrat dobry monitory (s tim resit i akustiku mistrnosti, protoze i super bedny ti v blby mistnosti moc nepomuzou)
4/ kdyz zvolis cestu complu a SW, tak vybrat slusnou zvukovku
5/ zvolit SW ve kterem budu tvorit hudbu, michat, mastrovat atp
6/ naucit se SW a vyzkouset pluginy ktere mi budou pro praci nejvic vyhovovat
....no a dalo by se pokracovat dal....
"Všechno by bylo propojeno samozřejmě co nejlepšími kabely" - nejsi nahodou Hifista?

Noo..... vsak mna to tiez zmiatlo, preco kombinujes studiove monitory s masinami, ktore by som pouzil v racku na podiu... Celkom sikovny a pouzitelny EQ (v lacnej cenovej kategorii) je podla mna Alesis M-EQ230, ale ak chces doma nahravat, tak to je fakt zbytocnost a riadil by som sa tym, co napisal Tranzistor.
Tak hodněkrát jsem slyšel, že SW efekty jsou horší než HW... jako když opomenu nějaký shity...
Tak jsem myslel, že udělat si delay či tak něco na HW by bylo lepší než na SW....
Tak jsem myslel, že udělat si delay či tak něco na HW by bylo lepší než na SW....
no , tak záleží na tom co za SW myslíš, dneska už je to jinak, v tvým případě je to stejně asi jedno, protože pokud nebudeš mít přímý srovnání, tak to nepoznáš a v mixu už tuplem ne. HW ve stejné zvukové kvalitě jako jeho softwerová obdoba tě vyjde několikanásobně dráž. Takže neřeš a nech si poradit 
Stejně se stím budeš nejdřív dobu učit a než se s tim dostaneš na nějakou efektivní úroven uběhne hodně vody a budeš vědět co využiješ víc a co mín.
Na HW EQ efekty apod. bych na tvým místě zapoměl, vyhodíš prachy za věcy který pak stejně neprodáš:)

Stejně se stím budeš nejdřív dobu učit a než se s tim dostaneš na nějakou efektivní úroven uběhne hodně vody a budeš vědět co využiješ víc a co mín.
Na HW EQ efekty apod. bych na tvým místě zapoměl, vyhodíš prachy za věcy který pak stejně neprodáš:)
Neni HW jako HW, MX200 je celkem k ničemu (mel sem ho), i ten EQ. Musel by jsi jit bud po starsich a dnes dostupnych vecech (Enoniq DP) nebo neco Vintage (nejakej starej kvalitni mix) v tehle cenach co jsi chtel utratit, jinak je spousty peknejch modernich HW krabic, ale cenove mimo... Radeji bych na zacatku investoval do HW, ktery nutne potrebujes a jež nelze nahradit... Cili nastroje, monitory, zvukovka. Mohu te ujistit, ze tebou zminene komponenty v SW podobe nahradis uplne lehce a to i ve free VST.
Radím nekupovat, udělal jsem stejnou chybu...
Radím nekupovat, udělal jsem stejnou chybu...
- mario.severin
Přesně tak, tohle vytesat do kamene...c9000 píše:HW ve stejné zvukové kvalitě jako jeho softwerová obdoba tě vyjde několikanásobně dráž.

Navíc hlavně první reakce na topic je zásadní: Monitory!!!